Forum Zdrowie Zioła
ZMIEŃ
      okres

okres

(10 wyników)
    • chcialabym zeby ktos zaznajomiony z tematem odpowiedzial mi czy picie ziol (mieszanki ktora podalam ponizej) moze przyczynic sie do zaniku okresu. mam 18lat i miesiaczki w miare regularne. od 2 tyg pije ponizsza mieszanke ziolowa i ponad tydzien temu powinien mi sie zjawic okres, ale go nie ma. czy to moze byc wina tych ziol? jesli tak,to powiedzcie prosze czy powinnam je odstawic mieszanka ziolowa: ziele macierzanki wonnej ziele bratka ziele dziurawca korzen mniszka lekarskiego ...
    • Czy kwiat czarnej malwy może przyspieszyć miesiączkę?? Oczywiscie napar z tej roslinki;)
    • czy mogłybyscie mi polecić sprawdzone zioła na wyregulowanie okresu.Ostatnio miałam z tym duze problemy -okres rozlegulował mi sie od przepisanych przez ginekologa tabletek-luteiny
    • Wiec moim problemem jest zdecydowanie się na jaka mieszankę ziołową przywracajacą okres. Skończyłam brć pigułki anty (brałam 6 miesięcy leczniczo) i wczoraj powinnam dostać okres już bez tabletek w tym miesiącu. Jednak nie ma go choć pobolewa mnie brzuch, dół kręgosłupa. Na forum Niepłodność jest pełno przeróżnych mieszanek ziołowych ale która wybrać??? Przed pigułkami stwierdzono u mnie niewystępowanie owulacji z powodu za małej ilości estrogenów co wiąze sie ze zbyt niską wagą. ...
    • Od niedawna jestem na tym forum i musze powiedzieć, że jest niezwykle interesujące. Znalazłam w wątku o stronach najczęściej przez Was odwiedzanych stronę Pana H. Różańskiego (ja już wcześniej ją znałam) i muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem niezwykle bogatej zawartości. Naprawdę ogromne ukłony w Jego stronę, za zawartość tej strony. Dla mnie to jedna z najlepszych książek. Chciałabym prosić o polecenie mi sprawdzonej i wypróbowanej przez Was mieszanki ziołowej na wywołanie ...
    • Witam :)) Właśnie dostałam okres (spóźniony, uuufff...) W czwartek planowałam wyjechać, w sytuacji tego spóźnionego okresu będę więc jechać 3-ciego dnia krwawienia, bolesnego niesiety. Chciałabym zabrać ze sobą mój ukochany czarny bez. Pytanie - jak długo mogę przechować taki napar? Tak żeby nie stracił właściwości i się nie zepsuł? Zabrałabym go w termosie. Czy wytrzyma np. dobę? To dla mnie ważne (bo na większość środków przeciwbólowych jestem uczulona) pozdrawiam :))
    • Witam, mam pytanie do wytrawnych znawczyn tematu...konkretnie chodzi mi o czarną malwę stosowaną podczas zaburzeń menstruacji... od dwóch dni piję ją rano i wieczorem - napar z jednek kopiastej łyzki... mam pytanie - bo tego jakoś w sieci nie znalałam.. jak długo powinno sie pić malwe - zanim "zadziała" (i o ile w ogóle) i czy piję w dobrych proporcjach?... bardzo mi na tym zalezy, bo..malwa to dla mnie to statnia deska ratunku...przed ponowną kuracją hormonalną, którą znoszę bardzo źl...
    • Udzielono mi kiedys porady na tym forum aby na wywolanie okresu pic kwiat malwy.Ale nie wiem jak to pic,ile razy dziennie i przez ile dni a moze az do skutku?
    • Nastoletni nerwus to mój syn. Od miesiąca nie możemy się z nim porozumieć. Krzyczy, nie potrafi usiedzieć w domu.Nie potrafi zająć sie lekcjami. Co mu podać?
    • Co poradzicie na pocenie stóp.Dziecko w okresie dojrzewania wraca do domu z mokrymi skarpetami.Po szkole,po spacerze, prawie zawsze.Może jakieś kapiele, okłady, z czego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się