okres

(11 wyników)
  • Witam, nie wiem czy mam chorobe dwubiegunowa, mialem okres hipomanii w tamtym roku od marca 2010 do czerwca 2010, ktory byc moze byl tez spowodowany zwiekszaniem hormonow tarczycowcyh. Wczesniej mialem prawdopodobnie depresje przez kilka miesiecy od mniej wiecej kwietnia 2009 do marca 2010, antydepresanty zaczalem przyjmowac we wrzesniu 2010. Teraz od roku czuje sie bardzo podobnie. Zmeczony, ospaly, czesto bez motywacji, niekoniecznie smutny, zpowolnialy. Probowalem tego samego antydepre...
  • Witam Wszystkich! Jestem bardzo mocno przekonany (prawie rozpoznane), że problem ChAD dotyczy mojej żony. Problem pojawił się po porodzie lub nawet w czasie ciąży. Czy jest jakiś związek ChAD z cyklem miesięcznym? Dziękuję za odpowiedzi.
  • Witam, Dawno mnie tu nie było (aktywnie ;) - od września aż do kilku może dni wstecz przechodziłam jedną z dłuższych w mojej dotychczasowej "praktyce" depresji... Było dość paskudnie, wolę nie wdawać się w szczegóły ;(( Od może paru dni (???) czuję lekką zwyżkę energetyczną, mniej jem (jeszcze nie dramatycznie, ale odczuwalnie), śpię jeszcze mniej niż ostatnio (3-4 godziny góra :(( - czyli WIADOMO co się kroi..! Dodam,że wrześniowy dół wziął mnie całkiem bez ostrzeżenia - po pięknyc...
  • a nie siły na zamiary. Zastanawiajac sie czy moje okresy doprego samopuczucia to hipo doszedlem do pytania: gdzie postawić sobie granicę celów i zamierzeń gdy ma się CHAD? U mnie wychodzenie z depresji zawsze oznaczało że miałem plany aby coś robić (dodatkowa praca, stała aktywnośc fuzyczna, napisanie ksiazki, szeroki kontakt ze znajomymi, rozwijanie nowych pasji itp) żeby życie zmniejsza ryzyko depresji. Tylko że jesli to nie dperesja tylko CHAD to optyka sie zmienia. I jak rozp...
  • A czy mój syn nie jest za młody jeszcze, żeby taką chorobę stwierdzić? Może 17-latek może chyba być jeszcze trochę rozchwiany ze względu na normalny rozwój mózgu? To pytanie od mojego kolegi i chodzi oczywiście o ChAD. Jakiej najlepiej udzielić odpowiedzi?
  • jestem podobno dwubiegunowa z przewagą depresji i krótkimi choć dość częstymi okresami hipomanii. Ciągle obserwuję u siebie różne "schematy zachowań" i próbuję jakoś to sobie poukładać. Mój lekarz powiedział, że przyczyn obniżenia lub podniesienia nastroju jest mnóstwo, bo każdy reaguje inaczej na różne sytuacje. Powiedział, że nawet infekcja wirusowa czyli osłabienie fizyczne organizmu może prowadzić do dużego i długotrwałego załamania. Ja wiem już, że u mnie okres przygotowań i "mobilizacja...
  • Czesc.Jak wykryto u Was chorobe ?? Czy dlugo sie w Was czaila zanim okazalo sie ze to CHAD ?? Pytam bo moje objawy nie pasuja do typowej depresji, mianowicie mam stany depresyjne trwajace ok 1 do 2 tygodni a po nich stan euforii- moze to troche za duzo powiedziane - ale generalnie dobry humor, duzo wew sily,ochoty do pracy i nauki ale za to pojawiaja sie wtedy silne i nagle napady lęków i mam wrazenie ze trace troche kontrole nad moim umyslem. ( np. chce isc spac , jestem spai...
  • Życie to dno. Choroba to dno. Mąż to dno. Agresja to dno. Mąż mnie uderzył. Znowu. Oficjalna diagnoza moja : rozwód, bądź separacja. Nie ma zmiłuj. Kwarantanna i okres próby: 2 miesiące.
  • Słoneczko, ile bierzesz Anafranilu dziennie? Zakładam, że bierzesz Anafranil SR? Pytam, bo zamiaruję osobiście sobie dawkę zwiększyć i nie chcę przesadzić :-)
  • Kochani, czy ktoś z Was ma doświadczenie w odstawianiu tych dwóch leków - depakine i tegretolu? Ja brałam depakine jakieś dwa i pół roku po conajmniej 600 dziennie. Później doszedł tegretol x 2 dziennie. Teraz mam odstawiać połowę dawki, a za miesiąc zupełnie z tego zrezygnować. Pozostaję przy trzech lakach -seronilu, ketrelu i asentrze. Dodam tylko, że to wszystko za sprawą mojej decyzji o zajściu w ciążę za kilka miesięcy. Proszę Was o info, jakie mieliście samopoczucie, na co ...
  • Otworzyłam przypadkowo i czytam "młynarz popadał czasem w dłuższe okresy przygnębienia". No, tak :-) Polecam gorąco:Arto Passilinna "Wyjący młynarz", Wyd. Punkt, 2003. Pozdrawiam, blu w trochę lepszym nastroju

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się