okres

(241 wyników)
  • Witam. byłam dzisiaj u lekarza. Potwierdził owu (po clo) i kazał od 16 dnia cyklu brać luteinę (raz dziennie podjęzykowo) do okresu. i teraz zgłupiałam, bo poprzedni gin kazał brać do 25 dc, mam cykle 28 dniowe, a ten nowy do @. I moje pytanie: czy dostanę okres biorąc luteinę. czy ją jednak odstawić 25 dc, ale czy to nie zaszkodzi ewentualnej ciąży? proszę o pomoc
  • Witam, Czy któraś z Was odczuwa ból okołoowulcyny i od tego momentu licząc dokładnie w 15 dniu po nim dostaje miesiączkę? W każdym cyklu mam to samo, jak w szwajcarskim zegarku. Dodam, że staramy się o dziecko od przeszło 2 lat...Niestety nawet nie musiałabym robić testu ciążowego bo okres pojawia się punktualnie. Zaobserwowałyście u siebie coś podobnego?
  • Witam, często tu zaglądam ,parę razy pisałam. Leczymy sie od czerwca 2011 ,mój problem brak owulacji to tak w skrócie. Ostatni okres miałam 30/12 cykle 30-31 dni , w tym cyklu od 2 do 6 dnia brałam CLO, następnie w 13 dniu cyklu miałam monitoring, pecherzyki były za małe wiec lekarz prezpisał mi znów clo na 13 dc - 2 tabl, 14cd-1 tabl, 15dc -1 tabl plus estrofem 1 tabl, 1 tabl, 2 tabl.16 dc miałam monitoring, stwierdził że owulacj abędzie 17 lub 18dc. Dziś jest 34dc a okresu nie ma, żadnych z...
  • Ja mialam laparoskopie 28.03.2011 w poniedzialek, to byl moj 15-ty dzien cyklu, a okres powinnam dostac 10.04 nadal go nie ma. Czy sam zabieg moze miec wplw na przesuniecie krwawienia miesiecznego? Z reguły ze 2-3 dni przed okresem mialam juz jakies plamienia, a tu nic... Od 3 lat walczymy o rodzeństwo dla naszej córci i nic, zawsze okres był w terminie, albo wczesniej, ale nigdy później. Tez tak mialyscie po nakłuwaniu jajników,ze sie opóźnił?
  • Hej dziewczyny, jakie macie doświadczenie z lekiem duphaston, miałam po nim dostać okres a tu nic....
  • Pierwszy cykl z CLO za mna. Robilam monitoring. Owulacja byla. potem luteina przez 10 dni. Ladny wynik progesteronu w polowie fl. Dzis jest 14dfl. Wczoraj mialam brunatny sluz i leciutkie plamienie. Dzis rano zrobilam sobie dla pewnosci test- jedna krecha. Po dwoch godzinach pojawila sie znikoma ilosc krwi a potem cisza i nadal lekkie plamienie. Uznalam ze dzis jest 1dc...tylko dziwi mnie ta skapa @. Zazwyczaj 1 i 2dc zalewa mnie ze wszystkich stron. Endometrium mialam okej, wiec raczej to...
  • czy przyszedł na czas?? pytam się, bo dostałam skierowanie na laparoskopie, i wychodzi tak ze będę ją miała 8 lutego, w mój przed ostatni dzień miesiączki,
  • mam pytanko ile może się spóźniać okres po laparoskopii, miałam ją na początku października dokładnie 02.10. Okres miałam dostać wczoraj tj 22.10, a tu nic nie widać nie słychać. objawy okresowe już się dawno skończyły, trądzik minął, piersi mniej opuchnięte. Ciąży na pewno nie ma. Od zeszłego okresu zero seksu. I nie wiem czy iść do lekarza, czy jeszcze poczekać;(
  • Hej macie może większe doświadczenie z luteiną niż ja dlatego proszę Was o radę, biorę ją 2 razy dziennie po 2 tabletki, inseminację miałam 19 czerwca test mam zrobić 5 lipca, termin kolejnej miesiączki przypada na 2 lipca czyli dzisiaj, od wczoraj mam bóle jak na okres dzisiaj w nocy nawet silne więc myślałam że jak rano wstanę to dostanę okres, ale nie ma bóle ustały, obawiam się że niestety druga iui się nie udała, kolejna załamka. Czy dopóki nie odstawię luteiny to okresu nie dostan...
  • czesc dziewczyny...dawno do Was nie pisalam ale czytam Was codziennie..jestem po 2 nieudanych ISCI i innych przejsciach,,juz o tym pisalam..okres mam regularnie 28-29 dni..od ostatniego nieudanego zabiegu ISCI minelo 8 miesiecy,, nie biore zadnych leków homonów itp. W czwartek rano tj 28 dc dostałam obfitego krwawienia,bez żadnych bóli bez niczego o tak sobie, które trwało hmmm ciężko opisać..przy robieniu siusiu a póżniej już nie,,(sorry za szczegóły) od tamtej pory nic cisza.....
  • Po ilu dniach od ostatniej tabletki duphastonu dostałyście okres. Ja brałam po 1 tabletce przez 10 dni. Minęło już 6 dni od ostatniej tabletki i na razie nie mam okresu. W ciąży raczej nie jestem bo ten cykl miałam monitorowany i owulacji nie było a zresztą mam bole piersi i brzucha tak jak zazwyczaj przed okresem, tylko trwają one już kilka dni a okresu nie ma. Ile jeszcze czekać ?
  • Miałam zastrzyk Ovitrelle w 16dc (w 12 dc był monitoring, pęcherzyk 14 mm, po stymulacji Clo). Dziś, w 28dc przyszedł okres. Nie za wcześnie? Nie powinnam go mieć conajmniej 14 dni po zastrzyku?
  • Mam PCO, trafilam ostatnio do nowego lekarza i dostalam na wywolanie okresu Diane 35, tzn mialam brac tabletki 10 dni. Skonczylam przyjmowac je w niedzile i do dzisiaj nie dostalam okresu, mimo ze minelo juz 5 dni.Po jakim czasie po pigulkach powinno sie dostac okres???Pozdrawiam!!!
  • Witajcie! Jestem w trakcie przygotowań do IVF. Brałam harmonet, po którym plamiłam non stop już 5 dni po ropoczęciu brania. 7.02 dostałam dipherelinę. W najbliższą środę minął 2 tygodnie od pierwszej diphereliny, czekam na okres a tu nic:((( A kiedy Wy dostałyście okres po diph??? Dajcie znać!
  • dziewczyny czy zdarzylo wam sie ze po zazywaniu duphastonu (2 polowa cyklu) mialyscie przedluzone krwawienie miesiaczkowe? juz idzie 11 dzien krwawienia, odchodze od zmyslow czy to zaburzeia hormonalne czy cos powazniejszego - wizyta u lekarza za pare dni.
  • dziewczyny doradźcie proszę, gin. kazał mi przyjśc na badanie usg sprawdzające czy cysta, którą mam na jajniku się wchlonęła. sęk w tym, że kazał mi przyjść, kiedy już dostanę @. i zastanawiam się, czy powinnam iść na samym początku cyklu? czy podczas okresu można wykonać badanie usg?????? bo jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić i bardzo mnie to krępuje:(
  • Jaka długość okresu jest prawidłowa, a jaka za krótka?
  • Hej dziewczyny! 11 sierpnia mialam okres, cykl mam zawsze 26 dniowy, od 3 do 7 dnia biore clo i w trakcie owu staram sie o dzidzie. poczawszy od okresu az do dzis baaaardzo mnie bola piersi a wczoraj jakies dziwne plamienia, to prawie wyglada jak okres tylko ze troche bardziej skapy.. Jak sadzicie czego to moze byc objaw?? Moze cos mi sie rozregulowalo?? Czy zdarzalo wam sie to po tych lekach? Pozdrawiam
  • Witajcie, mam juz jedno dziecko, ale jakos nie udaje mi sie przez ostatni rok ponownie zajść w ciaźę. Maż po 40., czas ucieka, wieczność czeka. Muszę sie spieszyc.... Mam bardzo krótko okres - 2-3 dni i bardzo skape krwawienie. W ciąźy musiałam brac progesteron ze względu na krótka szyjkę macicy. Nie namowie meza na zadne badania spermy itd. A skad wziąć testy o.? Z apteki? Czy jest tam jakas instrukcja, jak tego uzyć. Dzieki z góry za pochylenie sie nad moim pytaniem!!! Pozdrowieni...
  • Witam Dziewczyny! Mam takie małe pytanko. Mianowicie endykronolog przepisał mi Bronergon(1 tab. na noc)i Luteinę od 16 do 25 dc. Chodzi o to ze jak biotę luteinę to jak zaszłabym w ciaże to okres i tak sie pojawi.? Czy wtedy robić test po okresie? Czy może wygląda to tak, że jak będe w ciaży to okres nie pojawi się nawet po zażywaniu Luteiny przez 10 dni. Z góry dziekuję za odpowiedź ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się