pary

(319 wyników)
  • Zastanawia mnie jak rozwiązuje się kwestie dekoracji kościoła gdy są 3 śluby jeden po drugim, czy nie łatwiej jest ponieść koszty które rozłoży się na 3 pary? jak to u Was wygląda? Poza tym myślałam o tym jak to będzie wyglądało, gdy my będziemy wychodzić ktoś sypnie płatkami a tak już zdenerwowana para czeka na wejście i co ktoś sprząta te płatki aby oni wysypali swoje - trochę tego nie ogarniam... boję się że Ksiądz będzie się śpieszył mając na uwadze że jeszcze inne śluby go czekają ...
  • Czym można obsypać młodą parę po wyjściu z USC? Najlepiej tak, aby młodzi nie musieli niczego zbierać z ziemi ;-) Jeszcze mam takie pytanie, kto powinien zająć się sprzątaniem tego, co zostanie rzucone? Ktoś z "naszych", czy może jest od tego jakaś osoba z Urzędu? Wiem, że to głupie pytanie, ale takie rzeczy lepiej wiedzieć wcześniej.
  • mam taki problem - Kościółek w którym bierzemy ślub jest uroczy - ale bardzo mało udekorowany. To dość nowoczesny budynek - w ktorym nie ma ani obrazów, ani rzeźb - właściwie jest krzyż na gołej ścianie, ołtarz, mównica i 4 krzesełka - i tyle. W związku z tym pięknie wyglądają tam dekoracje - które nie gryzą się z wystrojem jak w większości Kościołów - i na prawdę nadają temu miejscu po prostu trochę ciepła. Dzwoniłam już do dwóch par - które stwierdziły, ze mają w poważaniu dekor...
  • W dzisiejszej Gazecie pojawił się artykuł Opisana sprawa dotyczy Bydgoszczy i par młodych wyjeżdżających spod USC, ale widziałam podobną scenę też w Radomiu. Tam pod kościół też przyszło paru żulików i okolicznej młodzieży, ale ci przynajmniej złożyli nowożeńcom życzenia zanim upomnieli się o wódkę;)
  • Witajcie. Przed nami para bierze ślub, zastanawiamy się czy jest sens dekorować kościół. Przecież chyba nikt nie zdejmuje dekoracji po ceremonii odrazu jeśli zaraz potem 10 - 15 minut odbywa się następna ?
  • Mam do Was pytanko, ponieważ mam dylemat. Zostałam poproszona wraz z moim narzeczonym do świadkowania u przyjaciół. I mój problem polega na tym, jak myślicie czy na weselu wypada abyśmy siedzieli osobno (czyli tradycyjnie ja koło panny młodej a narzeczony koło młodego) czy możemy normalnie siedzieć koło siebie? Zaznaczę, że stół ma być mały. Nikt już ma koło nas sie siedzieć. Bo jak mamy siedzieć osobno to jakoś tak dziwnie przez pół imprezy mamy z narzeczonym siedzieć osobno?
  • no właśnie... ile? najchętniej dałabym 300 maksymalnie 400 zł ale mój mąż uważa, że to mało. ja myślę, że skoro nie jesteśmy jakoś szczególnie bogaci a raczej przeciętne młode małżeństwo na dorobku to nie ma co szaleć. tym bardziej, że kilka lat temu na naszym weselu też koperty nie były szczególnie bogate ile wy dajecie albo jakie koperty przeważały na waszych weselach?
  • hej powiedzcie ile się daje obecnie do koperty od pary????idę z koleżanką na weselicho koleżanki
  • czy spotkałyście się gdzieś z takim rozwiązaniem? Chodzi mi o to, że udekorowana sala ( całość zamówiona u dekoratora )zostaje w takim stanie po weselu pierwszym i czeka tydzień na ślub następnej pary? Oczywiście elementy z żywych kwiatów muszą zostać zastąpione nowymi, ale balony, tkaniny czy sztuczne kwiaty zostają. Jak myślicie o co mi chodzi? :-)Obniżenie kosztów - oczywiście. Sala na którą się zdecydujemy naprawdę wymaga ustrojenia bo jest za 'pusta' ponadto jest w stanie pom...
  • tańczyć !? para z medalami bardzo ładnie tańczącą - podpatrywaliśmy w czwartek o 19 w MOKu ze względu na remont - obecnie w Domu Nauczyciela po feriach zaczyna się kolejny kurs 120 zł od osoby
  • Witam, za 2 tyg wybieram się na wesele do Zakopanego, para młoda i wszyscy goście są z Warszawy. Będzie miło, fajnie, swojsko, góralsko itp. Wątpliwą sprawą jest dla mnie dojazd, a raczej koszty z nim związane - para młoda nie organizuje dojazdu, nocleg jest tylko z soboty (po weselu) na niedzielę. Licząc wszystko spokojnie, oprócz kwoty, którą zamierzam ofiarowac w prezencie dochodzą koszty benzyny - jakieś 300zł + koszty noclegu z piątku na sobotę, bo nie wyobrażam sobie pr...
  • WItam, Wlasnie usiluje stworzyc quiz na temat pary mlodej. Rywalizowac beda ze soba rodziny/ strony pary mlodej na temat znajomosci pary mlodej i ich zwiazku. Do tej pory wymyslilam pytania: Kto pierwszy wyciąga rękę po kłótni? Kto spedza wiecej czasu w lazience przed wyjsciem? Kto zajmuje sie finansami w zwiazku? Kto jest bardzij oszczedny? Jak dlugo bylismy zareczeni zanim wzielismy slub ? Gdzie sie poznalismy? Miejsce oswadczyn? Macie jakies ciekawe pomysly, na...
  • Odebrałam juz sukienke oraz welony. Pytanko jak w temacie ;))) Jak Wy prostowałyście swoje welony? Ja mam dwie mgiełki: jeden za plecy a drugi długaśny za tren.
  • Magazyn ślubny poszukuje par, które chciałyby zaprezentować swoje wesele czytelnikom. Sprawa wygląda tak: Nasi dziennikarze piszą artykuły o modzie, organizacji ślubu i wesela, zwyczajach i wielu, wielu innych sprawach. Do tych artykułów potrzeba coraz to nowych zdjęć. Kupujemy do tego celu fotografie z agencji prasowych albo wykonujemy sesje zdjęciowe z modelkami, ale takie fotografie nie oddają prawdziwych emocji towarzyszących tej uroczystości, a niejednokrotnie nijak się ...
  • wiem ze do kosciola wchodza najpierw goscie a pozniej PM a w jakiej kolejnosci wychodza odwrotnie najpierw PM a pozniej goscie?? sama nie wiem a chce aby to bylo dograne.
  • Czy ktos slyszal o zwyczaju ( a moze sie sam spotkal) o obdarowywaniu mlodej pary figorka przedstawiajaca Zyda siedzacego przy stoliku i liczacego pieniadze- ma to podobno przynosic szczescie i zamoznosc w przyszlosci ????
  • Witamy, Prosimy o przeczytanie naszego apelu. Niniejszy apel jest wynikiem sprzeciwu wobec rutynowego i banalnego podejścia do ceremonii zawarcia związku małżeńskiego z jakim można spotkać się w polskich Urzędach Stanu Cywilnego. Dzień ślubu jest jednym z najważniejszych w życiu. Marzenia o kwiatach, uroczystej atmosferze, pięknej oprawie towarzyszą wielu Młodym Parom, jednak ceremonia jaką oferują Urzędy Stanu Cywilnego nie pozwala na ich realizację. Ślub poza urzędem, pr...
  • Dziewczyny dostałam zaproszenie do znajomych. zaraz pod informacją gdzie i kiedy odbędzie się ślub i wesele były 2 wierszyki 1 wiersz z prośbą o pieniążki w kopercie (państwo młodzi nie chcą prezentów tylko kasę) 2 wierszyk ze chcą zamiast kwiatów kupon totolotka. Dla mnie to pazerność i robienie z wesela "interesu". jest to dla nich okazja do zarobienia. rozumiem ze jesli goście się pytają czy para chce kopertę czy prezent to wypada powiedziec ze jednak pieniążki, ale narzucać co ma...
  • chodzi o sytuacje kiedy para mloda wchodzi na sale weselna i jest witana przez rodzicow chlebem, sola, wodka itp. nigdy nie bylam tak blisko, zeby to uslyszec a teraz rodzice kolezanki sa w potrzebie.
  • Pomocy! Chciałabym zrobić sama zawieszki na wódke weselną i karteczki zwiastujące wesele na ciasto weselne dla gości. Nie mam Corela więc nie wiem na jakiej stronie można znaleść jakieś pomysły lub skopiować szkice pary młodej, obrączki, ciasto weselne itp. by wkleić na w/w

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna