Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      pierwsi

pierwsi

(7 wyników)
    • Witam No i udało mi się dołączyć do klubu borelioza... albo coś innego co może sie pokazać w Ellisie jak pozytywna borelka, diagnoze zweryfikuje lekarz. Wiem, że macie większe i trudniejsze historie. Ale jeśli czytam Wasze forum, i chce w Wami pobyć od czasu do czasu, to Wy również powinniście cos o mnie wiedzieć... tak mi się wydaje. Historia od początku: Leczyć mnie chcieli na zatoki, bo boli głowa, szumi w uszach i stan podgorączkowy. Kazali iść do okulisty (bo od tego też głowa bo...
    • Witam ! Moja Historia: 20 sierpnia 2009 ukąsił mnie kleszcz. Rumień nie wystąpił, pojawiły się dreszcze, bóle mięsni, bóle głowy, zaburzenia snu, światłowstręt. Przez pierwsze dwa tygodnie leczony byłem Nurofen Forte (na przeziębienie), po czym sam zrobiłem testy, które wyszły dodatnio w obu klasach. Po 20 dniach od ukąszenia zacząłem leczenie 2 x 200 mg doxycycliny. Po 14 dniach lekarz zalecił zmianę dawki na 2 x 100 mg doxycykliny, dołożył 1 x 500 mg AzitroLek co d...
    • Witam. Mam na imię Łukasz i bardzo serdecznie Was witam. Nie wiem od czego tu zacząć więc może troszkę "historii". Kleszcz, tak miałem kleszcza, miałem rumień ale o mojej boreliozie dowiedziałem się stosunkowo nie dawno żyjąc w błogiej nieświadomości. Myślałem że rumień to jakieś uczulenie, które miewam co jakiś czas. Jednak przed nowym rokiem uświadomił mnie mój brat, który pracuje w Lasach Państwowych i z co nieco wie o zagadnieniu. Pierwsze co zrobiłem to test ELISA w klasie IgM z ...
    • Lecze się już tydzień unidoxem 2*200mg dziennie i jak narazie 0 reakcji czyli brak tzw. herxa . Mam kupe objawów neurologicznych od dłuższego czasu przy czystym MRI co wyklucza S.M , western blot jak i elisa ujemne , pcr real time pozytywny co budzi podejrzenie przewleklej boreliozy .
    • Dzisiaj byla obszerna audycja w I programie PR na temat sepsy. sluchaliscie? ja troche sluchalem. wypowiadali sie specjalisci - profesorowie chorob zakaznych. slyszalem tez wypowiedz jednej osoby, ktora wyszla z sepsy. Facet mowil, ze po tym jak go lekarze w miare wyciagneli z tego to kontynuowal branie antybiotykow jeszcze przez 1,5 roku. Czyli jak widac ludzie biora dlugotrwale antybiotyki. (ciekaw jestem czy trzymal diete bezcukrowa)
    • mowa o kleszczu oczywiscie. jako ze nie mialam jeszcze okazji oficjalnie sie przywitac zakladam swoj watek. mam 22 lata a kleszcza mialam okazje poznac nieco blizej na poczatku lutego br. po jednej takiej przemilej wyprawie do lasu w szkocji. namierzylam go jakies 4h po powrocie pod prysznicem.siedzial sobie(?) na skorze na prawej dolnej stronie brzucha.poplynal z woda.nie bylam nawet pewna czy zdazyl sie wpic. kilka dni pozniej mialam 2 dni bardzo slabego samopoczucia,dreszczy,uczuci...
    • witajcie. Czy ktoś z Wawy może mi polecić pielęgniarkę do wlewów (na priw.)? Mam problem ze znalezieniem a jedyna jaką namierzyłam zaśpiewała mi 60zł! I pytanie do weteranów: Czy jeśli herx wystąpi to w jakichś ramach czasowych od podania antybiotyku? Tzn. czy np.lepiej brać wlewy popołudniu żeby mieć szanse najgorsze odchorować w nocy? Czy po wlewie trzeba odczekać jakiś czas zanim ruszy się dalej np. w drogę powrotną do domu? Znajoma lekarka upiera się,że wlewy powinny się odbywać ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się