pierwsi

(5 wyników)
  • Ja co prawda chcę rodzić w Domu Narodzin, ale jedyna wątpliwość, której nie mogę się pozbyć to właśnie ta, że to będzie mój pierwszy poród. Z tego co czytam, większość (jeżeli nie wszystkie) z Was na poród domowy zdecydowały się przy drugim lub kolejny, dziecku. A może się mylę? Czy są tu takie, które pierwsze dziecko urodziły w domu bez końcówki w szpitalu?
  • Może wiecie, może nie - 11.09 (choć w Poznaniu dopiero 18.09)na ekrany kin wchodzi film o tym tytule. Trailer i opisy są obiecujące. Mam nadzieję, że się nie zawiedziemy:)
  • Termin mam na początek sierpnia wiec zaczełam 5 miesiąc ciązy. Położną mam upatrzoną z porodu drugiego wiec wystarczy do nie zadzwonić. Nie pamiętam tylko kiedy ja się z nią wtedy kontaktowałam. Chciałam do niej zadzwonić jak bede po USG połówkowym ale czy to nie jest za wczesnie?
  • Hej! Być może mój post odbiega od tematyki porodu w domu,, ale jest to jedyne forum porodowe do którego mam zaufanie i na którym czuje się dobrze. Otóż moj dobra koleżanka spodziewa się lada chwila pierwszego dziecka. Mały obrócony pośladkowo, koleżanka nastawiona w 100% na poród naturalny (w szpitalu). Tutaj - w Belfaście - żadna położna i żaden lekarz z którymi do tej pory rozmawiala kolezanka, nie podejmują się odebrania porodu posladkowego w szpitalu, a co dopiero w domu...K...
  • pomału oswajam się ze swoją drugą ciążą, to dopiero paczatek ale żeby skrócić czas oczekiwania na pierwsze usg wizualizuję sobie piękny poród w domu;) mam wiele pytań, większość wiem - do położnej ale na ten moment może ktoś mi powie z własnego doświadczenia jak w praktyce oksytocyna wpływa na długość porodu? Mój pierwszy poród szpitalny był krótki. O 20.00 odeszły mi wody od razu zaczęła się akcja, o 21.00 byłam w szpitalu z 3 cm rozwarciem. Dostałam oksytocynę i po 2h mia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się