Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      pierwsi

pierwsi

(5 wyników)
    • Witam. Wydaje mi sie, ze wlasnie przezywam atak migreny. Na poczatku nie wiedzialem, co sie dzieje, myslalem ze slepne ale nie wiedzialem o co chodzi. Pojawily sie mroczki, migotanie w kaciku oka, zawezone pole widzenia i spora utrata ostrosci wzroku - do tego stopnia, ze mialem problem z czytaniem i pisaniem. W tej chwili jest bol glowy, nudnosci. Wyczytalem wlasnie, ze moga to byc objawy migreny. W zwiazku z tym mam pytanie: czy mozliwe, ze dopiero teraz mam pierwszy atak? Mam 23 l...
    • Ja byłam mała, miałam kilka lat - 5-6. Pamiętam, że przez długi czas nikt nie orientował się co mi właściwie dolega. Wiadomo było, że jak boli mnie "oko" to zaraz będzie brzuch i rzyganko. Do VII klasy szkoły podstawowej zawsze przy migrenie wymiotowałam, potem nauczyłam się powstrzymywać i poza jednym epizodem podczas długiej podróży samochodem, zawsze kończy się tylko okropnymi mdłościami. Teraz mam prawie 34 lata, a więc z migreną żyję już prawie 30.
    • ... nie miałam migreny miesiączkowej. A raczej miałam, ale taką, że paracetamol (!!!) pomógł. Czyli żadną :) Trzymajcie za mnie kciuki, dziewczyny. Niech to potrwa jeszcze chociaż kilka miesięcy. Czuję, jak nabieram wiatru w żagle.
    • pierwszy dzień po paru miesiącach NIE BOLI :) aż boję się głosno cieszyć, żeby nie uslyszała ta małpa i nie zaczęła hulać :) Życzę wszystkim takich dni :) pozdrowionka :) ewunda
    • Byłam dziś na pierwszym zabiegu terapii kranio sakralnej. Obiecałam, że się z Wami podzielę wrażeniami... No cóż, dziwny zabieg. I długi - 2 godziny i 20 minut. Przez cały ten czas terapeuta "ugniatał" różne miejsca mojego ciała. Głównie brzuch, żebra, głowę, szyję. Zabieg generalnie przyjemny. Czas zleciał szybko. Było mi dość błogo, prawie usnęłam. A na koniec dowiedziałam się, ze mam wiele napięć, które trzeba rozluźnić :) To wszystko chyba nie brzmi zbyt przekonywujaco, praw...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się