pierwsi

(8 wyników)
  • Jestem pi raz pierwszy na forum aktywnie, chociaż wcześniej już przegladałam różne informacje. Jestem załamana. W 4 m-cu u mojego synka wykryto ZUM - jedyny objaw brak apetytu. Zaczęło się leczenie. Po pierwszym USG poszliśmy do nefrologa. Leczyliśmy bactrimem. Wyniki wychodziły OK. Zrobiliśmy drugie USG i tez wszystko było w porządku. Jednak pani nefrolog zdecydowała sie na cystografię - wynik w porządku, brak refluksu i zalegania moczu. Odstawilismy lek. Po miesiącu zro...
  • hej oczekujemy na cystografie, usg.. i inne bad i tak wszystko analizuje wiec moje pytanie do was: kiedy u waszych maluszkow pojawily sie pierwsze problem, zumy? u juleczki pierwszy potwierdzony posiewem pojawil sie w wieku 2,7 miesiecy, mysle, ze trwa do dzis bo byl tylko zaleczany wczesniej nie miala zadnych problemow. usg nic nie wykazalo, 2 pediatrow uwaza, ze za zumy moga byc odpowiedzialne problemy kupkowe czyli zatwardzenia, usilnie z tym walczymy, co latwe nie jest.
  • Witajcie piszemy po raz pierwszy. Ja Monika i mój synek Adaś. mamy zmartwienie. Dziś zadzwoniłam do laboratorium ( wczoraj oddaliśmy mocz na posiew) i były wyniki enterococcus 10 do 3 i e. coli 10 do 2. Nie wiem czy to dużo i czy trzeba będzie stosować antybiotyk. Bardzo się martwię. Napiszcie proszę co robić do pediatry pójdę dopiero w poniedziałek. Skąd te bakterie się wzięły. Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Monika
  • witam. jestem mama prawie 10 miesiecznego Alana. nasza nieprzyjemna przygoda zaczela sie pod koniec grudnia. Alan dostal wysokiej goraczki. na szczescie okazalo sie ze to 3 dniowka, tydzien pozniej znow, ale tym razem pojawily sie bakterie w moczu. dostal antybiotyk i przez miesiac byl spokoj. pod koniec stycznia znow wysoka temp i bakterie w moczu "po wyhodowaniu". kolejny antybiotyk. ten uczulil mojego synka i dostal inny...po tygodniu znow szpital....temp 40 stopni i antybioty...
  • Witam, Moj trzyletni synek nabawil sie zapalenia ukladu moczowego. Po raz pierwszy zetknelam sie z tym w praktyce. Dzien przed Wigilia dostal temperatury - 35,8 st. Zbilam, na drugi i trzeci dzien byl juz tylko stan podgoraczkowy, a potem juz wszystko ok. Oprocz tego - zadnych innych objawow typu katar/kaszel. Nie poszlam do lekarza, ale bacznie obserwowalam synka. Wczoraj synek wstal ze stanem podgoraczkowym i czesto siusial. No i do lekarza - po skierowanie na badanie moczu....
  • Witam. Niestety, mój 6 m-czny synek zachorował pierwszy raz w życiu i to właśnie na zum. Tydzień temu miał stan podgorączkowy ( do 38, raz 38,1), jednorazowo zwymiotowal, popędziliśmy do pediatry, zleciła mocz i co się okazało: leukocyty 125!, erytrocyty 80!, ubg3,2 umol/L. dała w ciemno! antybiotyk -zinnat (mały doskonale go znosi), w posiewie 100,000 e.coli (mam zastrzeżenia co do pobrania próbki). Piatego dnia (wczoraj )mieliśmy kontrol i mocz wyszedl w miarę ok; leukocyt...
  • Witajcie, Chciałam się z Wami skonsultować... Moja 21 miesieczna córeczka przeszła właśnie pierwszy raz w życiu ZUM. Niestety nie zrobiłam posiewu, więc nie wiem, co to była za bakteria, ale doustnie podany Augmentin nie zadziałał i miała dożylnie podawany przez 8 dni Biotrakson. Dziś własnie "wypisano" nas ze szpitala, koniec antybiotyku i zaczynamy przyjmowanie Furaginy. Pod koniec stycznia mamy zgłosić się na cystografię. USG nie wykazało nic niepokojącego. I teraz tak - list...
  • Dziewczyny pomozcie ! jestem mama 5,5 miesiecznego Mikolaja, cos mnie natknelo, zeby skontrolowac mu mocz (nie mial absolutnie zadnych objawow), okazalo sie, ze ma leukocyty 15-30, erytrocyty cz. wylugow. 0-1, erytrocyty swieze 1-3, nablonki plaskie nieliczne, nablonki okragle 0-1, bakterie nieliczne i pasma sluzu d. liczne. dostal augmentin. oczywiscie odrazu zrobilam posiew : escherichia coli 10^5. po dwoch dobach antybiotyku skontrolowalam mu mocz i wszystko ok, leukocyty 0- 2 ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się