Forum Zdrowie Ortodoncja
ZMIEŃ
      pierwsi

pierwsi

(4 wyniki)
    • witam wszystkich zadrutowanych, tych, którzy się wahają i tych, którzy mają to już za sobą... dokładnie rok temu ja wychodziłam z gabinetu i miałam wrażenie, że moja buzia jest zacementowana,usta rozciągnięte do wielgachnego rozmiaru i nikt mnie nie rozumie bo tak seplenię. Pierwszy dzień przeżyłam na papkach, zupełnie jak niemowlęta, nawet tak samo byłam umorusana po każdym jedzeniu... po 8 miesiącach dopadł mnie pierwszy i jedyny jak dotąd kryzys... wesele kuzynki a raczej mome...
    • Hej, Byłam dziś u ortodontki bo zamierzam założyć aparat. Ortodontka powiedziała, że najpierw zakłada się aparat na górę, a potem na dół. Czy zawsze się tak robi? Dlaczego??? Ja mam dół bardziej krzywy więc jeśli mam nosić coś dłużej to wolałabym ten dolny. No i na górze muszę wyrwać jedną 8 więc mogłabym to zrobić w tak zwanym międzyczasie. Martwią mnie te odległe terminy i wszystko się przeciąga, a mi zależy na czasie, bo mam już swoje lata i pewne plany, w których nie ma drucików;) jeśl...
    • wiatjcie od dziś jestem aparatka mam 34 lata i bardzo sie cieszę.....że decyzję mam juz za sobą..ale wyglądam przyznam tragicznie....hihihi..jak bylo z wami w pierwsze dni?
    • JA wiem, że temat ekspandera był już wałkowany, wiem też, że Hyrax jest o wiele gorszy i w ogóle... Ale założyli mi ekspandera dwa dni temu, po 3 miesiącach noszenia aparatu stałego na górnej szczęce i teraz w sumie mam dwa- i stały i ekspander. Już przy stałym źle mi się mówiło, ale teraz to masakra. Pluję na ludzi, ślinię się, jak niemowlak, wróciłam do etapu kaszek i jogurtów (a po założeniu stałego schudłam jakieś 5kg, więc nie potrzebuję więcej...) i nie mogę mówić. Język sin...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się