Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      plamy

plamy

(3 wyniki)
    • W zeszłe wakacje na początku zażywania Euthyroxu nie zwracałam specjalnie uwagi na ochronę swojego ciała przed słońcem i wyszły mi zwłaszcza na twarzy paskudne ciemne plamy/przebarwienia i właściwie pozostały do dziś :( kosmetyczka zdiagnozowała plamy od połączenia słońca i hormonów :/ i jakąś tam serie zabiegów na która mnie nie stać. miałyście podobny problem? jak sobie z nim radzicie ? i czy jakoś specjalnie chronicie hashi ciało przed słońcem ?
    • Witam! Pisałam jakiś czas temu z prośbą o interpretację moich wyników: Tyroksyna wolna (FT4) = 12,3 (wartości oczekiwane: 7,5 - 21,0) Hormon tyreotropowy (TSH) = 4,33 (0,34 - 5,60) Anty TPO (ATA) = 532 (0,000 - 35,0). Tak jak mi radzono, zrobiłam sobie jeszcze morfologię, OB. i podstawowe badania moczu – na szczęście w tym polu wszystko w normie. Niedawno byłam (prywatnie) u endo (pierwsza wizyta). Oczywiście potwierdził Hashimoto – dał mi skierowanie na scyntygrafię ...
    • witam, sucha skore i wlosy mam od dawna, skore to nawet bardzo sucha, zwlaszcza na buzi, luszczy sie, zaczerwieniona...koszmar i tyroksyna nic tu nie zmienila, kilka tygodni temu zaobserwowalam najpierw jedna na lewym przedramieniu, a teraz coraz wiecej i na obu przedramionach czerwone plamy bardzo suchej skory, takie liszajowate, w ciagu dnia prawie ich nie widac, staja sie natomiast bardzo widoczne-czerwone jak sie myje wieczorem, czy ktos mial podobnie, kawalek juz z tym chodze,...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się