polonez

(12 wyniki)
  • Witam dzisiaj ni z tego ni z owego zapalila mi sie dziwna kontrolka w polonezie caro +. jest ona pomiedzy zegarami od obrotomierza a predkosciomierza. Kontrolka ta jest wygladu granatu przekreslonego granatu barwy czerwonej (kolo z kwadratem na gorze przekreslone) co to moze oznaczac zpala sie to po wlaczeniu swiatel czyzby cos od swiatelek ???
  • Czy oplaca mi sie zalozyc instalacje gazowa w starym - 10-letnim polonezie? Miesiecznie wydaje na benzyne ponad 400 zl, moj budzet juz tego nie wytrzymuje :(( Tylko czy samochod nie jest za stary na takie zmiany? Poradzcie, bo kompletnie sie na tym nie znam. Dodam tylko, ze w najblizszym czasie nie mam szans na zmiane samochodu na nowszy :((
  • mam poloneza trucka z 1995 roku z instalacja gazową. Problemy z nim mam dwa: 1) silnik mi gaśnie kiedy zrzucam z biegu na luz ,nie za każdym razem ale często, po prostu obroty spadają gwałtownie i przygasa. Kiedy zgaśnie w taki sposób to odpalić go potem to naprawde wielki wyczyn,czasem jak się go popiłuje długo to odpali ale kilka razy zdażyło sie że akumulator nie miał już mocy na odpalenie go 2) kiedy chcę zgasić silnik wystepuje samozapłon, silnik dalej chodzi pomimo tego ...
  • MÓJ POLONEZIK ROCZNIK 91 TO JUŻ STARY ZŁOM.CHCĘ KUPIĆ COŚ NOWSZEGO ALE JEDNOCZEŚNIE POZOSTAĆ PRZY TEJ TANIEJ MARCE.DORADŹCIE MI PROSZĘ CZY POLONEZ Z SILNIKIIEM ROVERA JEST DOBRY...CZY WARTO SIĘ W TO PAKOWAĆ...JAKA JEST AWARYJNOŚĆ SILNIKA I POSZCZEGÓLNYCH KOMPONENTÓW,JAK KSZTAŁTUJA SIĘ CENY CZĘSCI ZAMIENNYCH,CZY TRUDMO JE DOSTAĆ ITD ITD...Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI...
  • Mam poldka 1,5 GLE 93'i chciałbym założyć do niego instalację gazową. Znajomi polecili mi firmę LANDI RENZO /zakład montujący w Szczecinie na przestrzennej/, czy to dobry wybór? o co zapytać przed zakupem?
  • mam poloneza 99rok -1,6 pelen wtrysk moze to dla ludzi smieszne ;-)ale ma 200 000 kilometrow i zadnych problemow !!!chodzi jak zegarek hmm jak to mozliwe ????co wy na to ??
  • Witam jak wyglada ekonomiczna jazda Polonezem Caro Plus z instalacja gazowa. Samochod choc ma swoje lata ma przejechane zaledwie 13400 km wiec nie ma mowy o zajechanym silniku ani nic.
  • Witam mam poloneza caro plus z 1998r. Moje pytanie ile mniej wiecej mozna wyjezdzic na pelnym baku kilometrow? Ja wyjezdze okolo 250 w miescie i jest sucho w baku. Chyba cos jest nie tak z tym samochodem skoro nie mam tzw. ciezkiego buta:/
  • Polonez(7)

Cześć chciałbym wiedzieć, co ile tysięcy należy wymieniać w polonezie takie podstawowe rzeczy jak olej, pasek klinowy, rozrządu, czy płyn hamulcowy, oraz świece i kable. I wszystko inne? Za podpowiedź z góry dziękuje!
  • Witka podpowiedzcie prosze co to może byc : Mianowicie sałat cordoba 2004 1,4 75 20000 po kilkugodzinym postoju-po rozruchu coś wyje kilkanascie sekund a jak sie od raazu przegazuje nawet delikatnie to wycie znika adekwatnie do wielkości skoku obrotów i jest to właściwie identyczny dzwięk jak w starych polonezach i tak samo po rozruchu. Może ktoś cuś takiego miał to przecież silnik z golfa IV. Bardzo dzięki pozdro.
  • Od lipca br. mam nowego Focusa 1.6 kombi X100. W czasie jazdy po nierównej drodze, z niezbyt dużą prędkością, słychać z przodu skrzypienie, trzeszczenie, jakby jakieś metalowe elementy były wyrobione lub niedokręcone. Czy te dźwięki mogą pochodzić z karoserii lub przedniego zawieszenia? Czy jest to charakterystyczne dla Focusa - ten model tak po prostu ma czy też jest to jakaś usterka? Nic się w zasadzie poza tym nie dzieje, ale w nowym samochodzie jest po prostu denerwujące. Nie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się