poprawne

(4 wyniki)
  • Mam takie wątpliwości co do ostatniego zadania z dzisiejszej matury z matematyki. Moim zdaniem bok AD moze mieć dwie długości. Jedną jest oczywiście 4,2. Ale może być również przypadek, że punkt D możemy sobie obrać w miejscu punktu B. Oba odcinki CD jak i CB będa miały taką samą długość jak wynika z treści zadania. Punkt D bedzie znajdował się na odcinku AB, więc wszystko ok. Wtedy bok AD miał bedzie 15cm. Ja obliczyłem dwie długości, mogłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego druga odpowie...
  • Witam, Jakie są pierwiastki (rozwiązania dla x) r-nia z tematu? Aha, x^2 < 30. Dziękuje.
  • Czy na egzaminie maturalnym każdy otrzymuje wszystkie wzory matematyczne na kilkunastu kartkach. Jesli tak to czy na rozszerzonej tez.
  • tak jak w temacie czy na 100% ktos wie ze wlasnei tak beda sprawdzane prace( mimo blędu w rachunkach dostajemy punkty za metode obliczania) bo jesli tak to mialabym calkiem dobry wynik przez glupie pomylki moge stracic ponad 10 pkt:( skad wiadomo o takim sprawdzaniu oby takie bylo:D!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się