poprawne

(8 wyników)
  • Czy zakompleksiony to będzie complexé?
  • czy ta struktura jest bardziej poprawna po fancsku niz jej polski odpowiednik?
  • Cette est la fleur. C'est la fleur Cette fleur To wszystko dobrze według google. Czy to znaczy że te konstrukcje są poprawne i formy cette i ce są wymienne jeśli chodzi o rodzaj żeński. ce dla rdz meskiego cette dla zenskiego .Kwiat jest zenski a jest ce prodsze o rozwianie watpliwosci
  • Witam, mam problem ze zrozumieniem pierwszej części zdania, czy jest ono poprawne? Bo wydaje mi się, że powinno być suivent a nie suit... W tekście chodzi o zadania domowe w liceum, ktos może wiem co to jest ten "cycle"? Podaję zdanie: "Le nombre et l’importance des devoirs suit généralement un cycle et il appartient aux étudiant/e/s d’apprendre à les gérer". Z góry dziękuję za pomoc, Kamil
  • hej. jesli mozecie pomoc prztlumaczyc tekst: "witaj stary przyjacielu. u nas nic sie nie zmienilo, oprocz tego, ze dzieci dorastaja. Andrzej studiuje informatyke, jest dosc dobry, pod koniec roku pewnie bedzie szukal pracy w swoim zawodzie. malgosia jest lekarzem. jesli moglbys jej pomoc w znalezieniu jakiegos zajecia w zawodzie, bylbym wdzieczny Adrian jest uczniem II klasy gimnazjum, uczy sie dobrze. w tym roku chcemy sie wybrac do Francji, troche zwiedzic,troche poodpoczywac. po...
  • www.grappa.univ-lille3.fr/FAQ-LaTeX/21.25.html www.iclve.com/frenchclve/sabircyber/arobase.htm Ktora wersja jest prawidlowa ? Ja do tej pory czytalam "at" i "arobasse"... To "arobase" zupelnie mnie zaskoczylo...
  • Czy miedzy tymi konstrukcjami jest jakas istotna roznica znaczeniowa, ledwie wyczuwalny odcien czy sa one zupelnie rownoprawne i zamienne?
  • ktora struktura ma priorytet w zwrocie "la plupart des grandes banques"? bo z drugiej strony jest kontrakcja... I jeszcze jedno. W moim podreczniku jest zdanie "Ce n'est pas simple de circuler dans Paris". Czy dans jest tu poprawne? Tzn rozumiem ze stracil swe znaczenie punktowe i stal sie tworem z powierzchnia po ktorej sie jezdzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się