Forum Nauka i edukacja Gimnazjum
ZMIEŃ
      poprawne

poprawne

(5 wyników)
    • Które zdanie jest poprawne: Istotnymi elementami szkolenia są ocena potrzeb oraz ewaluacja programu. Istotnym elementem szkolenia jest ocena potrzeb oraz ewaluacja programu.
    • Nie jestem najmłodszy, a IQ=135 dla emeryta nie jest źle... Do MENSY zakwalifikowałem się poza Polską pisząc test GMAT już jako człowiek dojrzały w moim 3-im języku przed wieloma laty... Zauważone niedostatki: 1. Złe tłumaczenie (?). W kilku przypadkach zamiast CYFRY powinno być LICZBY. Utrudniło mi to odpowiedź. Dla przykładu, suma cyfr poniższych liczb: 12; 21, 10 wynosi 7 a nie 43. Spóźniłem się przez to z odpowiedzią i kliknąłem na właściwą dopiero jak ukazał się ekran już z...
    • W teście z części matematyczno-przyrodniczej w zadaniu nr 22 za 1 pkt było następujące pytanie: "Podczas gotowania lub smarzenia jaja kurzego, białko ścina się nieodwracalnie. Innym czynnikiem powodującym nieodwracalne ścinanie białka jest A.sól kuchennna B.alkohol etylowy C.zimna woda D roztwór cukru Jak podają gazety i strony internetowe dobrą odpowiedzią jest alkohol etylowy i ja się z tym zgadzam, ale również dobrą odpowiedzią jest roztwór cukru. Na stronie 83 w podręczniku do c...
    • Można się przecież wściec! Od środy buszuję po gazetach, internecie i wszystkich możliwych żródłach. Byłam na oficjalnej stronie CKE dzisiaj [www.cke.edu.pl] - i co widzę? Z humanistycznego testu w zadaniu 15 poprawna jest jednak odpowiedź D!!! Czyli wyrazem różniącym się od pozostałych jest <big> NIE KULTUROZNAWCA, JAK PODAŁA GAZETA.PL w OFICJALNYCH i nieoficjalnych wynikach, tylko HISTORYK!!!</big> Jaki z tego wniosek? Ci co nam zrobili ten test, sami nie wiedzą jakie...
    • grrrrrrrrr to pytanie mnie tak wkurzyło......zaznaczyłem D i teraz nagle okazuje się, że ŹLE??? podbno to miał być test na logikę, a logicznie rzecz biorąc, to żeby dokonać pomiarów musiał najpierw przeczytać Iliadę grrrrrrrrrrrrrrr... tracić punkty w taki idotyczny sposób, klaska klask dla twórcy tego pytania (albo raczej odpowiedzi) :(((((((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się