Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      porzucony

porzucony

(13 wyniki)
    • Bez rozstrzeliwania ćpunów nie ma mowy o spadku popytu na narkotyki.
    • Polacy...
    • "Zwłaszcza Polaków, którzy w latach 80. w ramach oporu obywatelskiego wobec systemu władzy totalitarnej walczyli o prawo do krzyży w miejscach publicznych, urzędach, szkołach i szpitalach." ****************************** Jakoś sobie nie przypominam tego akcentu walki z komunizmem. Zresztą kościół przyjął wtedy postawę neutralną i przyłączył się do wygranych, co poniektórzy aktywiści uznali za sygnał do budowania państwa wyznaniowego. Nie służy też wszelkim dywagacjom założenie,...
    • Co Pan nie powiesz Panie Niklewicz, a jakim cudem Niemcy z powodu kryzysu odkladaja otwarcie swojego rynku pracy dla Polakow. A sorry zdawalo mi sie, oni przeciez w obliczu kryzysu otworzyli ten swoj rynek dla Polakow wstecznie. Zycze Panu Nilewiczowi, zeby wylecial z roboty i musial sie utrzymac z jakiejs uczciwej pracy, a nie klamania w mediach. Ciekawe co wtedy, by powiedzial. Ja juz dzis mu mowie, Niklewicz porzuc nadzieje, jesli spotka Cie robotnik na ulicy to nie da Ci w pysk bez...
    • [i]"Dzięki niej przemówili w Madrycie kubańscy dysydenci z wyspy. Jeden po drugim, przez telefony komórkowe, mówili sławna blogerka Yoanii Sanchez, przewodniczący kubańskiej Komisji Praw Człowieka Elizardo Sanchez, dziennikarz Jorge Olivera, była więźniarka Martha Beatriz Roque i René Gómez Manzano. Wszyscy prosili, by demokratyczna Europa systematycznie potępiała dyktaturę i wspierała wewnętrzną opozycję demokratyczną na wyspie. - Nie porzucajcie nas na pastwę dyktatury. Dajcie nam was...
    • Hahaha. Brawo panie Morozowski! Lapidarnie i celnie! Tak trzymać!
    • Te, Berlusconi, idź ty se pograj w piłkę, bo to jedyne do czego się nadajesz.
    • papuga, zawsze zostanie papuga....A klient dojna krowa.
    • Bardzo mnie uroczylo w wypowiedzi tego goscia to-:"Asmus uważa, że ta mała wojna przerwała 20-letni proces budowania nowego ładu europejskiego opartego na demokracji, zasadzie samostanowienia i nierozwiązywania konfliktów siłą". Oczewiscie o oderwniu sila Kosowa od Serbii on tam cos wspominal,ale to nic takiego.Oczewiscie bombardowanie przez kilkadziesiat dni suwerennego panstwa,to nie jest rozwiazanie silowe.Oczewiscie ,ostrzal miasta przez gruzinski "Grady",to nie jest proba silowego ...
    • mówiąc krótko - Niemcy w jakiś sposób obrazili Japończyków i ci uznali za niemożliwe dalsze kontakty z tym partnerem. U ludzi wschodu takie "drobiazgi" decydują.
    • Typowy styl pisania Wyborczej - żadnych argumentów, ani za ..., ani przeciw ...
    • Kolejny atak na AHE. Ciekawe kto sposoruje te wypociny. Adamie M. jaka jest twoja cena?
    • jestem jak najbardziej za - prawdziwa wiara ma wielu prawdziwych wrogow i wielkie sa jeszcze rzesze niedowiarkow i pogan do nawrocenia; zupelnie niepotrzebnie wiec Kosciol odpedza od siebie wiernych, ktorzy popelniwszy blad w wyborze, po prostu probuja ulozyc sobie z powrotem zycie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się