Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      poszukiwania

poszukiwania

(73 wyniki)
    • Witam, Poszukuję płyt w świątecznym klimacie. Dodam, że raczej nie chodzi mi o: - płyty z kolędami - składanki typu "the best of" chyba, że na prawdę fajne Szukam czegoś klimatycznego, w świątecznej tematyce typu Sting "if one a winter's night". Wszystkie szanujące się style dozwolone:P
    • Dziewczyny, Wy wiecie wszystko ;) Pilnie szukam sofy 3-os jak najpłytszej - mam wnękę głęboką na 70 cm, obok niej 50 cm przejście do kuchni (tuż obok stoi zaraz stół). Sofa moze mieć max 86 cm głębokości(tak myślę). Wszystkie oglądane przez nas sofy mają głębokość co najmniej 96 cm, to dla nas za dużo :( Bardzo Was proszę o pomoc.
    • Tej, co zniknela w Portugalii? Dawno to było, ale po śladach w necie nie mogę dojsć zakończenia.
    • Witajcie, Mam pytanko, może któraś z Was miała podobny problem. Otóż zastanawiam się jakie będę miała po porodzie wystawione świadectwo pracy tzn co tam będzie napisane... A oto moja historia: W listopadzie zmieniłam pracę,dostałam umowę na pół roku tzn do końca maja ... w grudniu niespodziewanie dowiedziałam się, że jestem w ciąży ( lekarze mówili nam, że nie bedziemy mogli mieć dzieci)...chciałam pracować ale niestety okazało się, że ciąża jest zagrożona, odklejanie łożyska, wymioty...
    • Czy ograniczacie się podobnie jak inż Mamoń do słuchania muzyki, którą już znacie? Czy też cały czas poszukujecie nowych ciekawych brzmień? A może muzyka to coś co grają w radiu Ja bardzo lubię kiedy muzycy mieszają style i gatunki tworząc nową ciekawą muzykę. Takie Manau którzy połączyli francuski hiphop z muzyką celtycką. Od jakiegoś czasu mocno interesują mnie brzmienia bałkańskie i ukraińskie. Ktoś kiedyś podrzucił mi Gogol Bordello i Balkan Beat Box i się zaczęło. Pisząc ten post ...
    • nie wiem czy ktoś pomoże,ale... mam nadzieję. Wczoraj jadąc autem słyszałam w radio muzykę.Nie wiem oczywiście kto spiewał i jaki był tytuł. W słowach pojawiało się"good girl" :) spiewało kilka osób,ale jakby był tam i głos Prince'a. Jest to(chyba?) dosyć nowa piosenka. "leciała" na rmf max :) Czy ktoś coś wie?
    • potrzebuje konsultacji chirurga zajmujacego sie choroba hirszprunga, jesli ktos zna prosze o namiar, region polski nie ma znaczenia, dojade z dzieckiem. Dziekuje
    • Nie jakaś super wyjątkowa. Ot zwyczajna, ale dwa weekendy szukam i nic. Ma być sztywna ( w sensie, ze jak postawię na blacie to będzie stała ) do ręki ( żebym mogła zarzucić na nadgarstek i doprowadzać do furii te,które żyć z tego powodu nie mogą ) ale też żeby i na ramię można było w razie potrzeby koniecznej zarzucić. Preferowana skóra ekologiczna ( naturalna odpada ) cenowo nie mam wymagań, ale dobrze by było gdyby to jednak nie była równowartość jednej pensji miesięcznej przeciętnego ...
    • do urządzenia kuchni, łazienki, garderoby itp. Znacie jakieś fajne stronki wnętrzarskie, gdzie sobie mozna jakies fotki pooglądać?
    • Witam,chodzi o zdiagnozowanie córki naszej koleżanki. Lekarze od roku ją leczą...leczą?tylko na co,skoro nie wiedzą co malutkiej dolega?czy podaja jej dobre leki?czy jej zaden z lekow nie zaszkodzi??PROSIMY O POMOC!!!!!!!!!!!!!! KTOKOLWIEK MOŻE TYLKO ZNAĆ JAKIEGOŚ LEKARZA,KLINIKĘ,PRZYCHODNI​Ę,PROSIMY O KONTAKT!!! Dziewczynka umiera.....Chodzi tylko i wyłacznie o zdiagnozowanie choroby malutkiej Lenusi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!​!!!!!!!!!!!!! Zwracam się do Państwa z ogromną...
    • Niektóre ematki potrzebują niewątpliwie dowartościowania się i próbują w każdym poście, który opisuje jakąś historię, wywęszyć podstęp - tzn. działanie trolla forumowego :P Jak myślicie z czego to wynika? Czy tylko z chęci poczucia się superdetektywem :P
    • Kilka lat temu (prawdopodobnie w 2007) roku wydana zostala ksiazka opisujaca sylwetki kobiet (na pewno m. in. Mariii Antoniny i Katarzyny Wielkiej). Czytalam recenzje w prasie, ale niestety nie pamietam ani tytulu, ani autora. Moze ktos pomoze? Koniecznie chcialabym przeczytac, a nie moge jej nigdzie zdobyc. Prosze o pomoc - moze jakies sugestie? Z gory dziekuje.
    • Witam serdecznie, Nazywam się Anna Karasek i jestem studentką 5 roku socjologii UW. Piszę pracę na temat przedsiębiorczych młodych mam. Poszukuję kobiet, które przebywając na urlopie macierzyńskim lub wychowawczym założyły swoją własną działalność. Chciałabym z takimi Paniami chwilę porozmawiać (ok. 30 min.) - oczywiście dostosuję się co do miejsca rozmowy (może to być np. jakaś wybrana przez Panie kawiarnia albo mieszkanie). Jako, że sama jestem mamą i rozumiem, że przy dziec...
    • sytuacja w pracy współpracujemy ze sobą, przy czym ja mam być osobą Ją wspierającą, "Ona" pracuje u nas od kilku miesięcy i generalnie jest typem, który lubi wszystkich sobie podporządkować /tam, gdzie pracowała wcześniej była kierownikiem, u nas jest jedną z nas..., a jednak/ w ramach tejże współpracy poprosiłam, podkreślam poprosiłam, żeby coś tam zrobiła/praca na 2 minuty/, mnie zajmie już to trochę więcej czasu..., dodam, że jej poprzedniczka i inne dziewczyny z którymi współpracuję...
    • Witam. Od kilku godzin przekopuję się przez Internet i nie mogę znaleźć tego czego szukam. Potrzebuję tekstu (wiersza, fragmentu piosenki, cytatu itp.) na tablicę , która stanie na nowym placu zabaw. Może być też jakaś fajna dedykacja, złota myśl. Cokolwiek. Proszę o pomoc. Wszystkie aforyzmy, które znalazłam są bardzo refleksyjne, a ja raczej myślę o czymś radosnym, dotyczącym zabawy i dzieci. Będę wdzięczna za pomoc, czas mnie już mocno goni, a w głowie pustka :-(
    • Brakuje mi na forum kali_pso, wiecznej.gosi,net79,sadośki- Tak się tylko chciałam podzielić- może zostawią jakiś znak życia ;)
    • Dawno temu widziałam krótki filmik- generalnie atmosfera jak z horroru, pamiętam kraczącego kruka na drzewie, otwarty samochód przy drodze, nóż we wzniesionej dłoni, leżącą na ziemi kobietę... Pod koniec okazywało się, że kobieta rodziła dziecko na polu a mężczyzna jej pomagał. I to wszystko co wiem, to był krótki filmik, tytułu nie pamiętam, nie znam nawet okoliczności w jakich oglądałam. Pomózcie plisss!!!
    • Jak w temacie wątku: dziewczyny, która z was już długi czas bezskutecznie poszukuje pracy i jak długo?Ja już 9-ty miesiąc, wymagania zminimalizowałam,teraz już szukam obojętnie jakiej pracy i nic....Chyba jest ze mną coś nie tak...A jakie Wy macie doświadczenia w zakresie szukania pracy?
    • Witajcie. Moja prośba jest nietypowa. Poszukuję rysunku albo karykatury ziemniaka. Dziecko potrzebuje do szkoły. Jest to zadanie dla rodziców a ja zdolnościami plastycznymi nie grzeszę. Nie wiem jak się mam zabrać do roboty. Pomóżcie!!!
    • W związku z tym, że dostaliśmy działeczkę od teściów poszukuję jakiegoś programiku do projektowania ogrodów. Może ktoś pomoże mi taki znaleść:-) Z góry dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się