Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      poszukiwania

poszukiwania

(133 wyniki)
    • Witam! Pilnie poszukuję książek o takiej treści: anoreksja, choć niekoniecznie - chodzi mi o dziewczynę z kompleksami na punkcie własnej osoby, własnego wyglądu, jakaś obsesja (w gruncie rzeczy zazwyczaj kończy się to anoreksją), w tle mile widziana chęć "wkupienia" się w czyjeś łaski - szczególnie spodobanie się chłopakowi, albo po prostu chęć zmiany siebie dla kogoś. Czy nic nie przychodzi Wam do głowy? Bardzo proszę, pomóżcie tytułem jeśli coś się Wam w głowach pojawiło. Będę naprawdę ...
    • Szukam osób zainteresowanych spotkaniami w formie klubu dyskusyjnego o tematyce W POSZUKIWANIU STRACONEGO CZASU. Jest to siedmiotomowy cykl powieściowy Marcela Prousta. Spotkania po każdym przeczytanym tomie. Jest ktoś zainteresowany?
    • Witam! Pilnie poszukuję książki Lewisa Carrolla w przekładzie Roberta Stillera. "Through the Looking-Glass * Po Drugiej Stronie Lustra" Jest to dwujęzyczne wydanie drugiej części Przygód Alicji w Krainie Czarów. Wydawnictwo LETTREX, rok wydania chyba 1991. Będę wdzięczny za wszelką informację, bądź oferty. gontar@interia.pl Pozdrawiam!
    • Poszukuję książki którą czytałam jako nastolatka, niestety nie pamiętam z niej zbyt wiele. Książka dzieję się w Irlandii, w jednym mieście żyją zarówno protestanci jak i katolicy, co powoduje wiele spięć. Główni bohaterowie to młodzi ludzie nastolatkowie, w końcu dochodzi do konfrontacji obu światów, jest bijatyka chyba ktoś ginie.więcej nie pamiętam Wiem że to niewiele informacji ale pamietam że książka mi się podobała, może ktoś na nią trafił i poratuje sklerotyczkę Pozdrawiam
    • i jego ferajna" meiske@gazeta.pl
    • Skleroza boli, dotychczasowe poszukiwania nie dały rezultatu, więc pozwalam sobie wrzucić zapytanie na forum: szukam tytułu młodzieżowej książki wydanej na przełomie lat osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych - rzecz była o samotnej matce (zwanej Musią) z trójką dzieci (najmłodsze miało na imię Konstanty, ksywa Bączek). Rodzinka dziedziczy dom; w tle są perypetie związane ze złym ojcem tudzież ewentualnym nowym absztyfikantem matki. Matka haruje na kilku etatach, co by utrzymać familię, a w c...
    • Witam, Bardzo pilnie poszukuję polskiego tłumaczenia fragmentów Henryka IV i Henryka VI Szekspira. Sprawa niemal życia i śmierci ;-0 Henryk VI - 2 część. Akt III sc. 2 "Doth my Lord comfort me? Came he right now to sing a raven's note, whose dismal tune bereft my vital powers. And thinks he that the chirping of a wren... by crying comfort from a hollow breast... could chase away the first conceived sound! Hide not thy poison with such sugared words. Lay not thy hands on me! Forbear,...
    • witam, Poszukuje tytulu ksiazki, ktora czytalam w wieku lat 11 stu, w Polsce, juz dawno temu bo 20 lat minelo a ksiazke wciaz mam w glowie... okladki ksiazka nie miala. jest to historia, o ile dobrze pamietam, opisywana przez mezczyzne ktoremu zwierza sie mlody chlopak - chodzi o trzy dziewczeta, Monike, Babetke i Ele. Cos w stylu Panny z Wilka. pamietam ze Ela ciagle sprzatala, Babetka grala w tenisa i miala kucyki a Monika byla "trzpiotka"... Jest to jedna z pierwszych ksia...
    • Ma ktoś? Proooszę :)
    • nigdzie nie mogę jej kupić ani wypożyczyć może ktoś może odsprzedać? rapi2@wp.pl
    • Pilnie poszukuję książki Bohdana Korewickiego "Przez ocean czasu". To książka z młodości mojego taty i on marzy o tym, żeby ją mieć w swojej biblioteczce. Chciałabym mu ją podarować. Jeśli ktoś ma tę książkę do sprzedania lub wie gdzie można ją dostać - bardzo proszę o kontakt: zara.m@gazeta.pl .
    • Chciałbym poznać wasze zdanie na temat poszukiwania upragnionej książki, choć internet czyni sprawę znacznie łatwiejszą to nieraz napotykamy poważne problemy i zmudne szperanie pozbawia nas całej "zabawy".Ja napociłem się strasznie przy poszukiwaniu "Podziemnego kręgu" Chucka Palachniuka, a wy?
    • Dobry wieczór Wszystkim Tych co czytaja tutaj watki na biezaco przepraszam za to, ze sie powtarzam, ale chce by do jak najwiecej ludzi dotarla moja prosba, wiec jeszcze ze dwa trzy razy wkleje co sao. Mam nadzieje, ze mi to wybaczycie... Poszukuję książek, tylko wśród literatury polskiej, z ciekawymi scenami erotycznymi. mój mail: gaderypoluki10@wp.pl Z góry dziękuję Martyna
    • Towarzystwo Wszystko Chmielewskie poszukuje: Wiele lat temu pani Irena Kwiatkowska czytała w Lecie z radiem powieść "Lesio" Joanny Chmielewskiej. Może ktoś posiada w prywatnym archiwum taśmy z nagraniem i byłby skłonny udostepnić. Zainteresowanych prosimy o kontakt na Forum fanów Chmielewskiej
    • czytam w kółko 7 tom w tłumaczeniu rogozińskiego i czekam na nowe spolszczenie reszty......ludzie, to naprawde ksiażka-przyjaciel.
    • Witam serdecznie. Bardzo proszę, o pomoc.Poszukuję książek St. Fleszerowej- Muskat: 1/Lata nagich dziewcząt. 2.Nie wracają na obiad. 3.Piękna pokora. 4.Noc nad Alpami. 5.Złoto nie złoto. 6.Wczesną jesienią w złotych piaskach. Jeżeli ktos ma z Was na sprzedaż prosze o informację. Dziekuje i Pozdrawiam. Bogda
    • Poszukuje opracowan o mechanizmach systemu peerelowskiego oraz technikach zniewalania. Prosze o podpowiedz :) W
    • Poszukuję na prezent książek o tematyce historii codziennej, histori "drobnej" jak pieluchy i potrawy na śniadanie w średniowieczu :- ) Nie wiem nawet, od czego zacząć (wiem, od pójścia do księgarni - ale czy ekspedient będzie potrafił mi coś polecić?). Znacie może ksiązki z tej tematyki, warte polecenia?
    • poszukuję książki 3xK,czyli M.Miller + K. Kąkolewski, R. Kapuściński, H. Krall. Podobno zostala wydana wiele lat temu i ma zolta okladke. Moze juz jej nie potzrebujecie????? Prosze o kontakt: baskaf_1@hotmail.com
    • Widziałam ją dwa miesiące temu na półce z bestsellerami na lotnisku w Bristolu. W tytule na pewno pojawia się "Berlin". Z tego co pamiętam, jest to (zabawna?) opowieść o współczesnym Berlinie. Aha, nie chodzi mi o "Alone in Berlin". Proszę o pomoc, bo szukam prezentu dla wielbiciela tego miasta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się