Forum Kobieta Feminizm
ZMIEŃ
      prawdziwy

prawdziwy

(83 wyniki)
    • Mam nadzieję że nie potraktujecie tego jak trolling, bo nie na tym mi zależy. Jako prawdziwą równość rozumiem nie tyle brak krzywdzących zapisów, czy parytety 50/50 - to wszystko da sie zrobić, papier wszystko przyjmie. Prawdziwa równość będzie wtedy gdy nastąpi autentyczna, niewymuszona zmiana w myśleniu i postępowaniu w związkach. Bo relacja kobieta-mężczyzna w ramach partnerstwa (niezależnie czy potwierdzonego papierowo) jest podstawą relacji między płciami w społeczeństwie. I jeśl...
    • nie uważacie ,że ostatnio się namnożyło tych "męskich rzeczy"? co krok tylko męska rzecz to męska rzecz tamto. prawdziwy mężczyzna to prawdziwy mężczyzna tamto, jakaś plaga. Zamiast w drugą stronę,zamiast się jednoczyć to my się dzielimy jeszcze bardziej
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/10,88761,5488012,O_tym_snia_mezczyzni__ci_prawdziwi_.html Uwielbiam takie stereotypy. Wrrrr...
    • Peczak podnosi larum w Polityce: >>Tak czy inaczej, rewolucja obyczajowa, kontrkultura i feminizm wyraźnie wpłynęły na show-biznes, który chętnie kupił odpowiednio skrojoną dla własnych potrzeb narrację rebeliancką i wolnościową. W efekcie całą niemal kulturą Zachodu rządzić zaczęła poprawność polityczna, która zepchnęła męskie twardzielstwo na margines. Dawny heros, superman i zbawca stał się nagle burakiem wielbiącym militaria, zapyziałym prowincjonalnym konserwatystą...
    • krótko ale dostatnio. Ten i tym podobne teksty można znaleźć pod artykułami o sanockiej strzelaninie. Chodzi o 17-letnią dziewczynę, która zginęła zastrzelona. W stosunku do nikogo innego takich personalnych ataków nie ma. Owszem psioczą na akcję, na policję, na polityków, nie żałują bandyty, ale jakby kogoś mieli ukamienować, to ją. Teksty, że to w gruncie rzeczy było dziecko wykorzystane przez starego pryka, że w innym kraju to by poszedł już dawno siedzieć za seks z 15latką, nawet jak się ...
    • Słyszy się tu i ówdzie głosy, że prawdziwi mężczyźni zaczynają doświadczać losu mamutów. Może warto więc dookreślić ten ginący gatunek. Tym razem nic nnie sugeruję, niczego nie wyśmiewam, powstrzymam się od kreślenia karykaturalnych obrazów. Jestem zwyczajnie ciekawa, jakie cechy, Waszym zdaniem, stanowią niezbędne składniki Prawdziwego Mężczyzny. Może nas, określające się mianem feministek, smutek jakowyś dopadnie, tęsknota za tymi, co na wyginięciu, może i refleksja cenna. Nie u...
    • "Dlaczego przestałaś pisać? Robisz coś naprawdę wielkiego, ważnego i potrzebnego. Ja takich rzeczy bardzo potrzebuję. Każda prawdziwa kobieta tego potrzebuje. (...) Nie przestawaj. Pozdrawiam serdecznie!" Owym naprawdę wielkim, ważnym i potrzebnym czymś, czego potrzebuje każda prawdziwa kobieta, jest mizoandryczny blog, a zacytowany fragment jest jednym z komentarzy na tym blogu.
    • chcialoby sie zaspiewac na nute przeboju rodowicz ... kiedys to byly prawdziwe dzikie wojowniczki- palily staniki, chcialy kastrowac mezczyzn, zadaly nowego siostrzanego swiata tu i teraz ... a co z tego dzis zostalo? gdzie te feministki z dawnych lat? ech, lza sie w oku krenci ...
    • Do czego dążą dzisiejsze kobiety? Czego pragną, jakie mają marzenia i cele w życiu? Moim zdaniem, większość kobiet (obok miłości, domu i dzieci)dązy do zdobycia kariery i pieniędzy.
    • forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28192 robie reklame....tylko dla kobiet!!! babochlopki tez moga sie nawrucic:))) nie zyje rock'n'roll
    • 45 letnia Hinduska spłonęła, z własnej woli, na stosie pogrzebowym swojego męża. Czy nie ma w tym czegoś wzniosłego? I czy nie była to aby ostatnia prawdziwa kobieta na tym świecie?
    • Czy o kobiecości decyduje fizjologia czy mózg? Panowie, liczę zwłaszcza na wasze odpowiedzi. pzdr. ell.a
    • Wątek nie do końca serio ;) Które z popularnych stereotypów płciowych taka naprawdę sprawdzają się w Waszym przypadku? Dużo ich? Ja naprawdę jestem beznadziejna w prowadzeniu samochodu i motocykla (chociaż mężowi tego nigdy nie przyznam ;)) Nie mam pojęcia o orientacji w terenie, gubię się zawsze i wszędzie. Nigdy nie mam się w co ubrać, chociaż potrafię wydać każde pieniądze na szmaty. Wierzę w działanie kremu odchudzającego ;))) Nie lubię filmów sensacyjnych i horrorów. Jestem ...
    • ...dokonała się? Wyznacznik dumnej męskości poszedł się paść? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=150&w=77136067&v=2&s=0
    • mężczyźni i w tym celu udałam się na stosowne forum. Na wstępie zastałam informację cytuję: "...Zapraszamy także prawdziwe, niesfeminizowane Panie "z jajami", ktore maja wlasne zdanie i same potrafia myślec bez stereotypów..." Niesfeminizowane czyli niekobiece i na dodatek "z jajami" - sprawdzilam nie jestem i nie mam więc w tym względzie nie spełniam kryteriów , dalej- mają własne zdanie i nie używaja stereotypów - choć to w 100% możliwe nie jest, ale sie bardzo staram i uważam że...
    • Witam. Jestem pierwszy raz na tym forum, więc na wstępie przepraszam, że poruszę temat prawdopodobnie już wałkowany do znudzenia, ale zależy mi na opinii osób, które są zdeklarowane jako zwolennicy prawa do aborcji i mają sprawę w jakimś stopniu przemyślaną. Gdy spotykam się z wypowiedziami medialnymi "obrońców życia" - z kręgów katolicko-prawicowych jak np. Terlikowski czy Najfeld poraża mnie pasja, zaciętość i determinacja tych osób w realizowaniu ich misji. A jednocześnie mam za ...
    • yfrog.com/5n98593883j Pań posłanek jest w naszym społeczeństwie o wiele mniej.
    • Prawdziwy mężczyzna,taki, któremu jest dobrze ze swoją męskością,nie ma kompleksów i nie musi obrzucać błotem innych,by samemu poczuć się lepiej nigdy nie pomyślałby nawet,by produkować się na forum "feminizm". Taki facet jest zajęty,ma kupę swoich fajnych męskich spraw,po pracy siedzi przy swoim samochodzie,motocyklu,lub przygotowuje sprzęt do nurkowania.Często też spędza czas w towarzystwie swojej kobiety,która go kocha i podziwia.Jest więc dowartościowany.Takich mężczyzn lubię. ...
    • Feminizm to pełne wyrażenie praw kobiecosci i moja żona jest wielką feministką: 1) Moja żona ma 4 dzieci, bo rodzenie dzieci to najpełniejszy wyraz kobiecosci. Pracujemy nd 5-tym dzieckiem 2) Moja żona nie chce pracować,( pomimo ze jet magistrem biologii) poniewaz praca zarobkowa to degradująca niewola dla kobiety. 3) Moja żona nie czyta "kobiecych" magazynów bo uwłaszczają one ludzkiej inteligencji 4) Moja żona lubi 3 miesieczne wakacje co roku ze swym męze i dziecmi, bo towarzys...
    • naturalnym instynktem każdego mężczyzny jest przekazanie swoich genów jak największej ilości samiczek. Ja pokryłem już ponad 100 samiczek.Co o tym myślicie i czy są wśród was chętne do pomocy mi w biciu kolejnych rekordów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się