Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      przedmioty

przedmioty

(413 wyniki)
    • Witam !! Jestem z fizyki. Jedni u nas robią kurs pedagogoiczny, inni nie. Na tym kursie na 5. roku był taki przedmiot rok temu, co się zwał X ;) A na naszym roczniku chodzą słuchy, że ten przedmiot ma się stać obowiązkowy dla wszystkich, chociaż wszystkie siatki godzin itp. wskazują, że jest on za zero punktów ECTS i że rok temu był obowiązkowy TYLKO dla tych, co robili kurs. Inni nie musieli na to chodzić. Powiedzcie prosze, czy uczelnia ma prawo zrobić nam coś takiego? Co, jeśl...
    • studiuje administracje i a pierwszym roku mam takie dosyc ogolne przedmioty administracyjne.ale patrzylem na plan zajec z 2,3,4 i5 roku i wszystkie przedmioty sa prawnicze!prawo jakies tam prawo jakies tam itd. i tu moje pytanie dlaczego 4 lata mam sie uczyc samego prawa skoro nie jestem na prawie ? czemu nie moze byc jakichs 'normalnych' przedmiotow?przeciez po administracji to i tak nie mozna pracowac w zadnym prawniczym zawodzie...
    • W tamtym roku oblałam jeden z przedmiotów na 4 semestrze. Nie poszło mi ani na egzaminie w trybie zwykłym ani na poprawce. Napisałam podanie o wpis warunkowy, czyli przepuszczenie na 5 semestr z wyznaczonym terminem warunkowego zaliczenia jakoś w połowie października. Ciężko mi było się samej nauczyć, gdyż opuszczałam dużo zajęć, więc wycofałam się z tego warunku i wybrałam opcję powtarzania przedmiotu. Mam teraz rok do tyłu. W tym roku chodziłam tylko na ten 1 przedmiot i teraz po zdaniu...
    • Witam, rozmyślam nad wybraniem (po ukończeniu szkoły średniej) studiów Public Relations. Czy ktokolwiek orientuje się jakie przedmioty muszą być zdawane na maturze by się dostać gdziekolwiek? Bo ja przeszukałem już kilka portali szkół wyższych jednak tego znaleźć nie mogę. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
    • Witam. Zamierzam się przenieść z UJ na UP na polonistykę. Mila pani w sekretariacie poinformowała mnie, że nie ma żadnego problemu,od razu pójdę na drugi rok,tylko muszę zaliczyć sesję itd. Ale mam inne pytanie. Przedmioty z UJ różnią się nazwami od tych z UP, np. Historia literatury staropolskiej na Uj jest Historią literatury staropolskiej i oświeceniowej na UP. I stąd moje pytanie. czy istnieje możliwość przepisania takich ocen/zaliczeń?z góry dziękuje za wszystkie informacje.
    • witam wszystkich;) w tym roku rozpoczne klase maturalna w lo i we wrzesniu musze zlozyc deklaracje maturalna wiem na pewno ze bd zdawac polski-R angielski-P i biole-R wybralam juz 2 kierunki studiow na UAM mam teraz pytanie jaki moge wybrac kierunek ze tak powiem awaryjny zdajac takie przedmioty? i gdzie moge je studiowac?(gł. polska poludniowa) PS. rozwazam zdawanie dodatkowo matmy-P prosze o odpowiedzi ;)
    • Witam,czy ktos sie moze orientuje, co bedzie gdy nie podejde do zaliczenia przedmiotu z powodu choroby, czy mam szanse je napisac w innym terminie? Czy musze indywidualnie ustalic to z wykladowca? Pytam bo pierwszy raz jestem w takiej sytuacji, z gory dzieki za info
    • najprawdopodobniej nie zaliczę jednego przedmiotu z powodu nieobecności i kiepskich ocen. i teraz pytanie. przedmiot ten kończył się zaliczeniem z oceną. i teraz pytanie: czy mam prawo jeszcze do zaliczania tego przedmiotu w sesji poprawkowej czy nie? czy muszę predłuzać sesję żeby cos wskórać? będę też wdzięczna za informację na temat warunków/komisów u was.
    • Może mi ktoś podać prostą receptę na obliczenie średniej ważonej z 3 przedmiotów uwzględniając przy tym ich wagę? Z góry dzięki za odp
    • Witam, poszukuję w Internecie wykazu przedmiotów jakie obowiązują na 1 roku ochrony środowiska na UAM. Ale jako, że nie ma nigdzie dostępnego planu zajęć, albo ja nie umiem szukać ;) , to liczę na jakiegoś studenta och. środ. który przypadkiem trafi na ten post. :D
    • Jeśli się nie zaliczyło przedmiotu w 1 semestrze to trzeba na niego chodzić w 2?
    • Witam. Chciałbym zasięgnąć waszej opinii odnośnie kierunków studiów związanych z tymi przedmiotami : Historia, Polski, Angielski - Rozsz. WOS - podstawa. Wybieram się na prawo (UWr),ale chciałbym mieć jakieś zabezpieczenie. Chodzi mi raczej o jakieś przyszłościowe kierunki, a nie takie w stylu Marketing i Zarządzanie czy Ochrona Środowiska. Moglibyście coś polecić?
    • Wyrzucają ze studiów czy poprostu przechodzi przedmiot na 2 semestr, jak to wygląda?
    • Jesli nie,to na czym polega roznica?Jestem na 5-letnich jednolitych-jak to jest,ile tych warunkow na 5 lat?Czy to reguluje kazda uczelnia z osobna?Jak z powtarzaniem przedmiotu-nie liczac proseminariow,wykladow monograficznych mam 5 przedmiotow.Czy np.przy 2 kiedy zle by mi poszly,powtarzam 4 semestr?Bo 3 sem.mam czysty!
    • Historia :)
    • Studiuję na 8 semestrze. Od roku akademickiego 2005/2006 na 4 semestrze tego samego kierunku pojawił się przedmiot, którego wcześniej nigdy u nas nie było. Tak się składa, że chodzę sobie na ten przedmiot, bo mi się podoba, a poza tym są to same wykłady - na wykładach będą 2 kolokwia i ich średnia jest podstawą zaliczenia przedmiotu. Czy jeżeli zaliczę oba kolokwia, pójdę na koniec semestru z indeksem po wpis, (udając studenta II roku ;)) i ten wpis zdobędę, nie będę miał po złoż...
    • nie zaliczyłam przedmiotu - matematyki i chca mnie skreslic z listy. Uczelnia niepubliczna. Co robic? tylko prosze mi nie pisac, ze jak niepubliczna to zapłacę i przejde, bo to nieprawda.
    • Jakie przedmioty trzeba zdać na maturze, aby dostać się na kulturoznastwo? Dziękuje z góry za odpowiedzi ^^
    • Chcę studiować psychologię na KUL-u ale nie wiem jakie przedmioty mam zdawać na maturze i na jakim poziomie (podstawowym czy rozszerzonym)? Jeśli ktoś może mi pomóc będę bardzo wdzięczna. Z góry bardzo dziękuje. Pozdrawiam
    • j.w, czy jest matematyka? studiuje pedagogikę na 2 roku i za rok zdaję jeszcze na socjologię, mam nadzieję, że sobie poradzę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się