Forum Nauka i edukacja Matura Matematyka
ZMIEŃ
      przedmioty

przedmioty

(6 wyników)
    • Czy studiować matematykę? studenci matematyki powiedzcie:czy są perspektywy pracy ale nie jako nuczyciel matematyki? Jakie są przedmioty na matematyce? Cięzko na tych studiach?, czy od początku naucza pochodnych? DZieki za odpowiedzi
    • Czy da sie nauczyc matematki jak sie jej nie rozumie, czy jak sie przylozy i posiweci sie jej sporo czasu to bede na poziomie kogos kto zawsze umia matme ?
    • Strasznie zawiodlam sie na tej maturze tyle nauki na marne. Wiem ze rozumiem ten przedmiot a tak kiepsko mi poszlo ze gorzej byc nie moglo i jeszcze przez terminy poprawek nie mam szans isc na studia w tym roku. Ciekawa jestem kto w ogole ukladal pytania bo trudniejszych to juz chyba nie dalo sie ulozyc. I nowa matura jest niby lepsza od starej hehe ja osobiscie tak nie uwazam tam przynajmniej bylo mniej pytan a wiecej czasu a nie jak na naszej.
    • Zadania nie należały do łatwych czy nawet do zadań na średnim poziomie, nawet ci którzy nie tylko kończyli szkołę z wysokimi ocenami, ale także uczęszczający na korki z matematyki mieli duże problemy z rozwiązaniem niektórych zadań. Na tegorocznej maturze wystąpił tzw. "ogromny skok poziomu trudność" - niektóre zadania łatwe wręcz banalna (do policzenia w pamięci) a po odwrocie strony nagle zadanie "kosmos" i w pełnym stresie mając świadomość upływającego czasu za żadne skarby nie można...
    • Drodzy rozwiązywacze zadań, reagujący na apele o pomoc. Udzielajcie porad, podsuwajcie pomysły, ale nie wykonujcie całych zadań. Tak sie złożyło,że moje pociechy przestały sie uczyć matmy, bo po co, "zawsze znajdzie sie jakiś cienias w necie" - to cytat - "który rozwiąze szybko zadanka i spoko". Pracę domowa mam, to coś sie zawsze wystęka. Apeluję do lubiących pomagać - tylko inspiracja, nie wykonanie. Przesadny altruizm jest szkodliwy.
    • wszyscy chcielibyście po 100%... a ta matura ma sprawdzić nasze prawdziwe umiejętności!!! teraz wyjdzie czego nas nauczyła reforma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się