Forum Nauka i edukacja Forum Liceum
ZMIEŃ
      przedmioty

przedmioty

(11 wyników)
    • liczba przedmiotów w liceum powinna wynosić 5-6; wtedy można byłoby skoncentrować się na predmiotach maturalnych, bo skoro odcięli jeden rok, to po co np. mam się uczyć na geografii, który kraj produkuje najwięcej ziemniaków albo muszli klozetowych, kiedy ten czas mogłabym poświecić chociażby na poszerzanie wiadomości z fizyki oczywiście na różnych profilach powinny być różne przedmioty wybrane, bo zaraz ktoś się na mnie rzuci, że on lubi geografię.
    • Jakie przedmioty zdajecie na maturze? Ja zdaję matmę, polski, ang rozszerzony, fizyke na podstawowym a nad niemieckim sie jeszcze zastanawiam
    • Mam pewne pytanie a mianowicie: Jeśli pójdę do klasy o profilu mat-inf to czy muszę zdawać z tych przedmiotów maturę rozszerzona? U mnie jest taka sytuacja, że jestem zmuszona pójśc do liceum w moim mieście i tam nie jest zbyt wysoki poziom i chciałabym, mimo, że planuję studiować na kierunku humanistycznym, pójść do klasy mat-inf, bo tam jako taki poziom już jest :) Ale jeśli będę potem z tego musiała zdawać maturę, to pójdę do klasy humanistycznej (nie chodzi o to, że mam problem...
    • Zwiększyłbym tygodniową ilość godzin w liceum do 45. Zamiast tego odrzuciłbym zadania domowe. Dorzuciłbym do listy obowiązkowych przedmiotów retorykę i wprowadziłbym konieczność nauki 3 języków obcych. Odchudziłbym podręczniki o połowę. Wyrzuciłbym lekcje religii, zamiast nich wprowadził etykę. Pisze zupełnie poważnie, będąc w pełni władz umysłowych.
    • Kto jest za? Ja bym wolal zdawac nawet i 4 przedmioty, ale takie, które sam bym sobie wybrał.
    • jestem w pierwszej klasie LO na biol-chemie. Semestr wlasnie zakonczylam ze srednia 3.8 a w gimnazjum mialam 5.2. Do tego z przedmiotów które chcialabym zdac na maturze mialam same dosty. Nie wiem czy jeszcze chce byc tym lekarzem, czy to jest normalne? Jak sie odnalezc z nauka w nowej szkole? Jak znalezc swoje drzwi do przyszlosci i jak je otworzyc?? Prosze piszcie
    • Mam takie pytanko w których z warszawskich liceów jest etyka zamiast religii???? pytam sie bo uważam te lekcje za beznadziejne....
    • Jak się przygotowujecie i na którą AM składacie ? Ja chyba zloze do Poznania, wydzial lekarski. Matura za rok :)
    • stopnie(6)

Hej. Może moje pytanko jest śmieszne ale ciekawi mnie jakie macie ocenki, z czego jesteście najlepszi a co jest u was kulą u nogi.
    • Jestem uczennicą 3 klasy gimnazjum w Warszawie i poszukuję dobrego (albo bardzo dobrego) liceum. Jednym z moich typów jest Witkacy. I tu pytanie: jaka to szkoła? Na jakie przedmioty kładzie się nacisk? Czy to szkoła dla humanistów? Jaka panuje w niej atmosfera? Liczę na pomoc!!
    • Hej! Za rok idę do liceum, i ciekaw jestem jak wyglądają zajęcia PO? Czy ktoś chciałby opowiedzieć pokrótce? Są trudne? Co jest najtrudniejsze? Pozdro!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się