Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      przygotowanie

przygotowanie

(24 wyniki)
    • Jak przygotować się do ciąży? Jakie badania zrobić, szczepienia, jaka dieta, witaminy, itp., zanim zajdę w ciążę? Czy są jakieś specjlne zalecenia? Jeśli podobny wątek już był, proszę o namiary. Dzięki Mila
    • jak przygotować się do pierwszej wizyty u ginekologa? o co może pytać?
    • Za rok planuje dziecko. Mam watpliwosci jak sie do tego przygotowac. Wiele moich kolezanek robilo szczegolowe badania, szczepienia, bralo kwas foliowy i inne bajery. Inne z kolei nie robily zadnych przygotowan i zaszly w ciaze. Co tak naprawde rozsadnie nalezy zrobic przed zajsciem w ciaze? Jakie szczepienia sa konieczne a jakie tylko zalecane? Czy przy konflikcie syrologicznym (Rh "-") trzeba robic cos wiecej? Czy warto to wszystko planowac i przygotowywac sie? Kiedys kobiety zacho...
    • Pytanie do doświadczonych - czy do ciązy można się jakoś przygotować, jeśli chodzi o zdrowie, oprócz brania nieśmiertelnego kwasu foliowego? Co lepiej zrobić wcześniej, bo podczas ciąży nie bardzo można?. Na razie badałam się na obecność przeciwciał różyczki i toksoplazmozy, może trzeba na coś jeszcze? Moja pani doktor jest jakoś mało komunikatywna. Kiedy sprawdza się, czy nie będzie np. konfliktu serologicznego? Będę wdzięczna za porady Niedzielna
    • Robiłam badania mniej więcej tak godzinę po umyciu się, czy to nie za mały odstęp był i badanie przez to mogło być zafałszowane? Może za dokładnie się wypłukałam? Wyniki mam poprawne, tj "ujemne" lub "brak". Muszę więc szukać dalej przyczyn tego co mi jest, zostało tylko hpv ale mam od wielu lat jednego, stałego partnera. Zrobiłam badanie: mykologiczne, mikrobiologiczne, w kierunki chlamydia trachomatis- izolacja, mycoplasma i ureaplasma- izolacja+ lekoop.
    • Pani Doktor i dziewczyny, bardzo proszę o pomoc w nastepującej sprawie - zdecydowaliśmy z mężem,że nadszedł już czas na powiększenie naszej rodzinki. Zastanawiamy się nad tym jakie kroki powinniśmy podjąć w celu dobrego przygotowania się do tego tzn. czy powinnam wykonać jakieś badania, przyjmować witaminy itp. Byłam wczoraj u lekarza z prośbą o poradę w tej sprawie ale niestety lekarz powiedział tylko tyle, że nalezy zacząć "działać". Liczyłam na to, że przeprowadzi ze mną wywia...
    • Kilka miesiecy temu byl w Wysokich Obcasach tekst o tym, ile kosztuje ciaza. Pamietam, ze byla tam mowa o tym, jak zarabia sie na przygotowaniach do ciazy - idzie sie do poradni (prywatnej) i oni tam opracowuja takiej przyszlej ciezarnej caly plan - dieta, psycholog, masaze itd. Czy ktoras z Was z tego korzystala? Warto?
    • Witam Mam mieć robiony wycnek ze sromu (z kilku miejsc) do badania histopatologicznego. Rany, jak ja się boję:( Proszę napiszcie mi dziewczyny jak się do tego przygotować bo z tego wszystkiego nie dopytałam lekarza, czy mam sobie wygolić całe owłosienie łonowe? Czy to boli? Pewnie w miejscach wycinku będę szyta. Dziękuję za informacje Pozdrawiam
    • Jak sie przygotowujecie? czy np. wizyta u psychologa, zeby sie "poukladac" wewnetrznie, walka ze stresem, nerwicą, gimnastyka dla wzmocnienia kondycji, odtrucie ogranizmu na kilka miesiecy przed i potem przez caly czas ciazy ma dla was znaczenie, czy nie? czy idziecie na zywiol i liczycie, ze jakos to bedzie (nie mowie tu o podst. badaniach, typu tarczyca itd.).
    • Jak w temacie: jak dobrze przygotować się do ciąży, żeby znieść wszystko dzielnie i nie zafundować sobie przykrych niespodzianek? Słyszałam już o kwasie foliowym. Jakieś inne sugestie? Pozdrawiam.
    • pierwszej wizyty u ginekologa. Może ktoś udzieli mi jakiś senswonych porad? czy co ze sobą zabrać? itp
    • ile wczesniej odstatwiłyscie tabletki anty? jakie badania nalezy przeprowadzic ? a jakie podczas ciązy?pomózcie wole takie informacje z zycia niz z książek.pozdrawiam
    • Niedługo mam pierwszą wizytę u alergologa, chciałam zapytać jak to wygląda, czy odrazu lekarz zrobi mi testy, czy raczej wybierze inny termin, i jak wygląda robienie testów, czy muszę się do nich jakoś specjalnie przygotować?
    • Witam! Mam pytanie czy ktoś z was mial robione takie badanie jelit. Jak trzeba się przygotować,i gdzie zglosić? Zdaje sobie sprawę że jak chcę szybko się przebadać to pewnie tylko prywatnie,bo na kasę pewnie czeka się kilka miesięcy. Czy ktoś wie ile kosztuje takie badanie? Jestem mlodą osobą(31) więc nie kwalifikuję się na badania przesiewowe. Nikt w mojej rodzinie nie chorowal też na raka jelit. Mam jednak pewne niepokojące objawy. Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Basia.,
    • Witam, we wtorek mam mieć zabieg usunięcia gruczolowłókniaka w chirurgii jednego dnia. Jak sie przygotwac do tego zabiegu? Wiem ze mam byc na czczo i komplet wszystkich badan, ktore miala zrobic, juz mam. Pozdrawiam
    • O czym powinnam najpierw pomyśleć?
    • Jak przygotowac sie do pierwszej wizyty u ginekologa (poza sprawami dot. higieny)? Pzdr
    • Witam! Mam pytanie: będę mieć wykonywane usg dopochwowe (po raz pierwszy). Jak się przygotować do tego? Jagusia
    • gabinetem jest zawsze poszukiwany przez kobiety a nie puste sciany,biurko z karteczkami i zimne skorzane lozko do badania z zimnymi narzedziami ! KOBIETY NIE DAJMY SIE ! MAMY 21 wiek JESTESMY W UNII CYWILIZOWANYM SPOLECZENSTWIE ZADAJMY WRESZCIE GODNOSCI NIECH LEKARZE WALCZA O PACJETA A MY NISZCZMY PROSTACTWO !
    • Pani Doktor, chciałabym niedługo zajsc w ciążę, w związku z tym proszę o informacje, jakie powinnam zrobić sobie badania, szczepienia, kiedy należy zacząć przyjmować kwas foliowy itp. czy w ciąży można brać leki przeciwalergiczne, takie jak Telfast, Loratine oraz Flixonase? Pozdrawiam, Julia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się