-
Decyzja zapadła. Kupujemy psa.Wprawdzie dopiero w grudniu,ale już teraz chcielibyśmy przygotować się na nowego lokatora. Chcemy kupić labradora. Zwracam się przeto do właścicieli czworonogów - jak się przygotować,co przeczytać,co kupić. Dzięki za rady.
-
Sporo czytam na tym forum oraz w innych miejscach o uciążliwości przygotowań do sakramentów w kościele katolickim.
Chcąc iść do pierwszej komunii, bierzmowania czy by dostać ślub trzeba chodzić na wiele różnych nabożeństw, różańców, rorat, nauk, kursów. Wykazać się znajmością katechizmu. Po prostu kupa roboty. Księża tłumaczą to tym, że osoba która przystępuje do sakramentu musi być świadoma co robi i do czego przystępuje.
Jednak to wszystko nie ma miejsca w przypadku chrztu. Tam po prostu...
-
Jak jesteście przygotowane ubraniowo do zimy? Kupujecie spodnie na śnieg, śniegowce i tak dalej? Mi się zamarzyły takie prawdziwe śniegowce. Swoja drogą, ciekawe ile taka śnieżna zima przetrwa...
-
macie jakas fajna stronke albo app na telefon z kaledarzem przygotowan do bozego narodzenia? kiedy i jakie zakupy, kiedy pierniczki piec etc?
-
Dziś jako słomiana wdowa zajęłam się sobą i siedząc u manikiurzystki (do której zresztą chodzę od lat) byłam świadkiem rozmowy jaką prowadziła ze swoja pracownicą i uczennicą w jednym.
Dziewczyna ta ma 28 lat, obywatelstwo białoruskie, jest mamą 2 chłopców (2 i 7 lat) przy czym starszy ma potwierdzony autyzm a młodszy pod obserwacją bo też są jakieś nieprawidłowości. Dziewczyna jest w trakcie nauki w szkole kosmetycznej (obecnie praktyki). Jest również od 8 lat żoną sporo starszego od siebie...
-
serwisy.gazeta.pl/Boze-Narodzenie/1,60928,7240455,Przygotowania_do_swiat_czas_zaczac.html
calkiem nieglupie - zamierzam częściowo skorzystac z propozycji
-
Ja zaczynam wszystko od jutra,po jakims zalamaniu fizycznym i psychicznym,czas sie ogarnac.
Jutro kupie prezenty a mam ich troche do nabycia.
Bombki i choinke,bo z tamtego roku wywioze do firmy.
Bedzie zielona z bialo czarnymi bombkami,tak sobie ubzduralam,po ubranej na zloto w tamtym roku.
Jedzenie oczywiscie to nie moja bajka,ale na swieta jade do wawy do babci i rodzicow,wiec wszystko bedzie.
Jedyna rzecza o ktorej ja musze przypominac to zakup pasztetu w szpitalu brudnowskim,najlepsz...
-
jak tam wasze przygotowania i nastroje ??? u mnie od ostatniego nastroj
wisielczy...cos mi nie chce przejść...jeżdze ćwiczyć ale z racji odeslania
dzieci do placówek czasu jakos mniej(a mialo być odwrotnie)i jak sobie pomysle
że od dwóch miesięcy niczym innym nie żyje(no jeszcze pracą)to wyć mi sie
chce..i mam już dość łuku i placu manewrowego bleeeeeeee...zebym zdała wrescie
bo zejde jak boga kocham na nerwice:))))
-
Hej, jak tam u Was z przedświątecznymi porządkami? Ja od trzech dni próbuję pomyć szafki w kuchni i jeszcze nie skończyłam. Okna ma pomyć mąż no i zobaczymy co sie jeszcze uda zrobić.
Od urodzenia Małego porobiły nam się zaległości w sprzątaniu, całe szczęście nasza tolerancja na bałagan baaardzo wzrosła ;)
Jak Wy sobie radzicie?
Pozdrawiam:)
-
Przepraszam za ten spam poniżej wkleiła mi się odpowiedz do lily evans zamiast nowego watku. Biore to na karb zmeczenia - wybaczcie!
Jestem ciekawa ile zajmuja wam poranne przygotwania do wyjscia z domu, bo czytam tu i owdzie "wstaje o 5:00 rano, wychodze 6:20" Serio potrzebujecie az tyle czasu? Jestem w szoku, bo rano sen nasz i dzieci jest czyms cennym i w zyciu nie zrywalabym dzieci poltorej godziny przed wyjsciem o tak haniebnie wczesnej porze. Czy 45 min do 1 h nie wystarczy? Ja mam eks...
-
Właśnie dostałam telefon-zostałam zaproszona na rozmowę w sprawie
pracy.
Rozchodzi się o stanowisko doradcy ds.uzyskiwania funduszy
unijnych.Nie bardzo wiem,z której strony "to ugryźć".Pan wie,że nie
mam doświadczenia "od tego jest szkolenie"-to jego słowa.Jednak
chciałabym jakoś się przygotować.Znacie może jakąś stronę www na
której znajdę coś co mi sie przyda?
I ogólnie-może ktoś pracuje jako taki doradca i wie z czym to sie
je?:)
-
Mam czekoladę mleczną w pastylkach, po rozpuszczeniu jest bardzo gęsta, słabo się przelewa po piętrach fontanny. Producent radzi oleju dolać, ale jakoś mi to nie w smak. Próbowałam rozpuszczoną w mikrofali czekoladę mieszać ze śmietanką do kawy - trochę się warzy. No i mam problem. W piątek urodziny córki a ja nie wiem jak się za tę atrakcję zabrać. Ratujcie!
---
-
Jak to wygląda u Was?
Wszystko robicie same, czy dzielicie obowiązki pomiedzy domowników?
Co zlecacie młodszym dzieciom? Co nastolatkom? A co robi mąż/partner?:)
ja do niedawna robiłam wszystko sama, mąz pomagał ogarniać na samym końcu, a syn robił głównie zakupy, te drobniejsze
teraz jakos mi się samej nie chce...:)
-
tym razem postanowiłam, ze nie zaufam bez końca i chcę iść ze zdjęciami tego co mi się podoba, żeby wiedział..., i tylko zdjęć mi brak:(
macie jakieś strony "włosowe", dodam, ze o kolor mi chodzi, o kolor blond a nie o fryzurę.
dziękuję:)
-
Na jakim etapie?
U mnie ubrana choinka i udekorowane mieszkanie.
Od wczoraj umyte okna i posprzatane,podobno nawet za i pod meblami.
Reszta w lesie,prezentow brak i pomyslow brak.
Dzisiaj przylatuje tesciowa a to skarbnica pomyslow dlatego licze na jej podpowiedzi.:)
-
Zdecydowaliśmy, że zaczynamy starania od stycznia. Chciałabym zrobić wszystko co możliwe, żeby urodzić zdrowego dzidziusia.
31 lat skończę w grudniu, to będzie moje pierwsze. Poradzcie jakie badania zrobić- począwszy od podstawowych do najbardziej skomplikowanych. W rodzinie zdarzyło się dziecko niepełnosprawne - kuzynka taty urodziła dziecko niepełnosprawne..Jakie badania po zajściu w ciążę. Dodam, ze palę, ale stopniowo rzucam. Antykoncepcji w tabsach nie stosuję. Może dziewczyny z okolic...
-
Szczęście sprzyja dobrze przygotowanym - to tytuł jakiegos artykulu chwilowo na glownej stronie gazety. Sam artykuł mnie nie interesuje tyle co jego tytuł.
Osobiście uważam, że sukces w jakiejkolwiek dziedzinie odnosza przede wszystkim Ci, którzy przemyśleli dokladnie strategię, zrobili rozeznanie, zaplanowali, obmyslili plan B gdyby coś poszło nie tak... Sprawdza się to gdy mowa przede wszystkim o karierze i pieniadzach. Kazdy powienien UMIEĆ planowac budzet. Jakikolwiek, ale najlepiej do...
-
W nocy trafił do mnie 4 tygodniowy szczeniak husky, rodzina która miała go wziąć odmyśliła się :(, teraz zaczęłam się zastanawiać czy może nie zostałby u nas, czytałam trochę w internecie, wiem, że musi się codziennie wybiegać, jednak wolałabym jakieś rady tak z autopsji, może któraś z was ma lub miała husky'ego, może coś powiedzieć więcej. Moja sytuacja wygląda tak, że mieszkamy w centrum na ostatnim piętrze kamienicy(dość strome schody), niedaleko jest rzeka gdzie można pospacerować, jakaś ...
-
Która do fryziera, na paznokcie albo kiecki na ostatnią chwilę szuka
a która gotuje, sprząta, balony dmucha?
-
za chwilę będzie 30 h nauki i nadal dupa ze mnie nie kierowca
stan przedzawałowy na dużych skrzyżowaniach, zwłaszcza z lewoskrętem warunkowym (nienawidzę)
włączanie się do ruchu - czekam do u$ranej śmierci
ciągle macam sprzęgło no_bo_przecież_w każdej_ chwili_ coś_może_wyskoczyć
instruktor robi próbny egzamin - raz wyjdzie, raz nie wyjdzie
płynność jazdy leży i kwiczy
czy ja jestem bardzo osamotniona w tej niegramotności? :-/
Dobrze byłyście przygotowane po swoich kursach?