Forum eDziecko Ciąża i poród Niepłodność
ZMIEŃ
      przygotowanie

przygotowanie

(52 wyniki)
    • hej dziewczyny, W lipcu trafiam do kliniki leczenia nieplodnosci, niestety moj maz ma slabe wyniki nasienia aczkolwiek podobno nadajace sie na sztuczna insyminacje. Mam pytanie do dziewczyn ktore mialy sztuczna insyminacje - jak przebiega przygotowanie do niej?? po jakim czasie mialyscie pierwsze podejscie?? Dodam ze mialam wykonane wszystkie podstawowe badania, w czerwcu ide na HSG. Z gory dziekuje za wszelkie informacje. Pozdrawiam
    • Dziewczyny, Musze podjac decyzje, kiedy do tego przedsiewziecia podchodze (chcialabym jeszcze przed wakacjami), a poniewaz w miedzyczasie trafia mi sie tygodniowy wyjazd wakacyjny, stad moje pytanie, jak wyglada przygotowanie do crio: - zakladajac ze sa problemy z endometrium - czy transfer odbywa sie wtedy na cyklu bezowulacyjnym? - w ktorym dc mniej wiecej wypada transfer (zakladajac ze transferowane sa dwie 5-dniowe blastocysty)- czy to jest w okolicach 12-15 c czy racze...
    • Jak sie czujesz?? Robisz dodatkowe badania? Jakie?? Pozdrawiam!
    • Witajcie po dłuższej przerwie. Trochę nie było mnie na forum, bo potrzebowałam czasu na jakie takie dojście do siebie. Moje pierwsze ICSI udało się, ale w trzecim mc zarodek obumarł. Trauma trwa, ale już wiem, że w styczniu będę podchodzić do mrozaków. Mam tylko dwa. I w związku z tym proszę o rady. Jak najlepiej przygotować się do transferu? Czy lepiej odrazu wziąć obydwa czy może pojedynczo? Może jakas specjalna dieta, zmiany w trybie życia, zabiegi np aku, suplementy diety? P...
    • Piję zioła na lepszą pracę jajników i zrosty. W pażdzierniku zacznę przygotowania do in vitro. Kiedy powinnam przetać pić zioła ?
    • Witam, w przyszłym tygodniu czeka mnie hsg. Jak najlepiej przygotować organizm, czy należy iść naczczo? Będę miała zabieg na NFZ czy wiecie może, czy w ramach ubezpieczenia przysługuje mi znieczulenie? Chciałabym mieć jak nalepsze znieczulenie, jakie macie z tym doświadczenie i co polecacie? Może pytanie wyda się smieszne... ale nie wiem czy w trakcie zabiegu można być ubranym w swoją tunikę czy jak to wygląda w praktyce:) ? Może macie jeszcze jakieś cene wskazówki, bardzo się ...
    • Proszę o odpowiedź kiedy wykonuje sie to przygotowanie nasienia, czy wczesniej niz sama inseminacja? Jesli tak, to ile dni wczesniej i czy pozniej są mrożone? Czy też musi byc to wykonane dokładnie w tym samym czasie co inseminacja. I czy tak samo wyglada z invitro?
    • Dziś jest 4 dc. Chcę aby inseminacja była w tym cyklu. Dziewczyny, które przygotowują się do inseminacji, lub które już miały podzielcie się z nami swoimi uwagami na temat przygotowania do ineminacji. Jakie badania należałoby zrobić? Zbadałam FSH-8,2 LH-3,47 Wiem że należałoby zbadać estadiol. Najlepiej kiedy dzień przed owu? Umówiłam się wstępnie z ginem w tamtym cyklu że jeżeli się nie uda to w tym miesiącu zdecyduję się na inseminację. Ale on nie dał mi skierowania na ...
    • Wiyam Dzis dostalam recepte na Yasmin ktora mam brac od pierwszego dc przez 28 dni w tym 7 dni przerwy a pozniej startuje z Gonalem. Tylko nie rozumiem po co lekarz zapisal mi na recepcie 3 opakowania. Dziewczyny poradzcie bo ja dopiero zaczynam a boje sie ze cos moze zle zrozumialam. Przez ile bierze sie antykoncepcje nim zaczne sie faszerowac Gonalem? Zle cos zrozumialam czy co?! Pozdrawiam!
    • Witajcie Forumowicze, Jestem tutaj nowa, wiec witam Was na poczatek. Za 2 tyg rozpoczynam "dlugi protokol" do in-vitro we Wroclawiu u dr Polaka. W kazdym razie taki jest plan. Boje sie tego co mnie czeka. Strach jest przed bolem no i generalnie przed nieznanym. Nie mam 100% pewnosci czy na pewno tego chce... Dlatego bardzo bym chciala prosic dziewczyny, ktore przeszly te droge, zeby podzielily sie ze mna tym, czego mam oczekiwac na poszczegolnych etapach. Chodzi mi o uciazliwosci, ...
    • Cześć. Dziewczyny czy możecie napisać jak wygląda przygotowanie do transferu mrożaczków? Na razie wiem, że mam zgłosić się w 5dc. A co dalej? Czy też są jakieś zastrzyki? I kiedy mniej więcej jest taki transfer? Pozdr
    • część z was pewnie wie że w maju miałam pierwsze podejście i moja ciąża skończyła się zabiegiem w 11 tygodniu, ale maleństwo przestało rozwijać się już w 6. trauma straszna, ale powoli wracam do siebie. Lekarz zalecił mi 4-5 miesięcy czekania na kolejne podejście, więc powoli przygotowuję się do transferu, bo czekanie mnie dobija. 19 października idę na "przegląd" do provity i mniej więcej w grugniu powinnam mieć transfer. Jakoś znowu wierzę że się uda i tym razem wszystko będzie ...
    • Witam, tak sobie pomyslałam, że rozpoczę wątek, w którym wpisywały by się osoby, które są w trakcie przygotowania do IVF. Na inny wątkach są kobietki na ostatniej prostej "drogi do szczęścia". Bardzo trzymam za nie kciuki :) Zapraszam więc wszystkich chętnych do podzielenia się swoimi doświadczeniami. Ja zaczynam w tym miesiącu od gonapeptylu. Następna wizyta ostatniego marca. Kto ze mną??
    • Właśnie jestem po wizycie w klinice. W następnym cyklu będę się już prawdopodobnie przygotowywać do in vitro. Mam zgłosić się przed 21 dc po leki. Od 1 dc mam brać środki antykoncepcyjne (Cilest). I w związku z tym mam pytanie - jeżeli zacznę brać Cilest 1 dc to na ile starczy mi tabletek. Szczerze powiem, że nie pamiętam ile jest w opakowaniu - od dawna nie brałam:)))) I jeżeli dostanę leki już w 21 dc to czy nadal będę brała Cilest i co najważniejsze - kiedy wystąpi miesiączka? ...
    • proszę napiszcie jaka jest droga do inv od diarnozy : niedrożna jajowody?? Czy warto próbować laparo??
    • Bardzo proszę o radę, bo niepokoją mnie pewne rzeczy. W skrócie: 1/ stymulacja CLO 3-5dc po jednej 6-7dc po dwie 2/ 10dc pęcherzyki 10mm i 12mm endo 5,2 3/ 13dc pęcherzyk 10mm (nie zwiększył się) oraz 20mm endo 7,5 badanie hormonów LH, E2 zbyt niski wynik jak na zbliżającą się owu do tego momentu uważam, że wszystko ok. 4/ 14dc LH i test owulacyjny ujemny 5/ 15dc dziś test owulacyjny ujemny 6/ 16dc jutro mam zrobić zastrzyk ovitrelle bez względu na wynik testu owu i to dopiero wi...
    • Sluchajcie! W archiwum sie doszukalam ze przed hsg dostaje sie cos p/zapalnego by uniknac ewentualnego rozsiewu. Pytalam mojego gina a on wzruszyl ramionami i powiedzial ze nie ma potrzeby bo bede tuz po @. Jaki to ma zwiazek? Prosze napiszcie co dostawalyscie i jak dlugo? Moze za bardzo panikuje. Na progesteron ktory ostatnio mialam 116 (norma do 57) tez wzruszyl ramionami.Dodam ze niesty w ciazy nie jestem :(( Kasia
    • Dziewczyny , napiszcie mi co trzeba przejsc zanim nastapi in vitro. Jakie badania, jak wyglada całe przygotowanie i zabieg. pozdrawiam nena
    • Mam pytanie. Czy przygotowujac sie do Invitro - codzienny monitoring cyklu brałyscie urlop, czy lekarz prowadzacy wypisywal Wam L4 i na jak długo ? Dzieki.
    • dziewczyny powiedzcie ile kosztuje przygotowanie do inseminacji... przede wszystkim leki, te podstawowe, ktore jak wyczytalam tu na forum przepisane sa kazdej ktora jest przed inseminacja... i ile trwa taki okres przygotowawczy? o badaniach wyczytalam juz w innych postach, ale jesli mozecie cos dodac, to bylabym wdzieczna bea

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się