Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      przygotowanie

przygotowanie

(76 wyników)
    • Jak przygotować kaszę mannę na mleku modyfikowanym tak na (210 ml)mieszanki?Ile łyżeczek kaszy dodajecie tak na dobranoc do mleka?Czy powinno się taką ciepłą kaszę mannę przygotowaną na wodzie wrzucać do ciepłego mleka?A może polecacie jakieś inne kaszki zbożowe które łatwiej się przyrządza?
    • moja pięciomiesięczna córcia w te upały przestała pić mleczko. okazuje się,że gdy jest ono schłodzone wtedy pije, przygotowuje więc NAN2 wcześniej,żeby ostygło. czytałam jednak w gazetach(Twój maluszek),że mleko modyfikowane należy przygotować przed samym spożyciem!? a jakbym chciała pójść na dłuższy spacer to co? nie mogę przygotować mleka np. w termosie i podać po kilku godzinach??
    • Czy mozecie mi poraDZIC, DOTAD KARMILAM TYLKO PIESIA, ALE TERAZ WNOCY daje raz mleko z butelki bo syn dluzej spi. czy macie jakies sp[rawdzone metody na przygotowanie mleka - bo jak maly sie obudzi, zanim zagotuje wode, wleje mleko ostudze to mija 15 min a on wtedy albo caky czas ryczy albo sie calkowicie rozbudza.
    • Cześć mamy! Mój synek ma prawie 5 m-cy, położony na brzuszku podnosi wysoko pupę. Zastanawiam się do czego jest to przygotowanie. Do raczkowania? Czy może do siedzenia? Pozdrawiam Kasia i Michałek 18.03
    • Karmię synka (4 miesiące) piersią, umie też pić z butelki. W ciągu dnia je co 2-2,5 godziny, w nocy max. co 3. Niektórzy mogą powiedzieć, że jestem szczęściarą, że dziecko tak rzadko się budzi, ale ja powoli zaczynam mieć dość. W ciągu dnia sypia 4 razy po pół godziny, jest żywym dzieckiem i domaga się ciągłej uwagi. Marzy mi się ze 4 godziny snu. Wiem, że wprowadzając na noc mleko modyfikowane nie zawsze dzieci przesypiają dłużej, ale mam zamiar spróbować. Tylko jestem "zielona...
    • Drogie mamy Czy sterylizujecie lub wyparzacie butelki za każdym razem przed podaniem mleka? I czy do przygotowania mleka modyfikowanego używacie specjalnej wody z butelki, którą za każdym razem gotujecie i studzicie? MOja córka ma pół roku, próbuję ją odstawić od piersi i zastanawiam się czy trzeba tak bezwzględnie przestrzegać tego wyparzania i gotowania. Np jesli w nocy chcę podać dziecku butelkę to powinnam w środku nocy gotować wodę i ją studzić czy może mogę wcześniej przy...
    • no właśnie.maluda ma 10 miesięcy, ale przestałam karmić 3 dni temu i nie mam doświadczenia jak najszybciej przygotować mleko.doświadczone mamy poradźcie jak Wy to robicie!z góry dziękuję.
    • Na opakowaniu napisane jest że przyrządzać przed użyciem ale w innym miejscu, że wcześniej przygotowanej nie podgrzewać w mikrofalówce. Jak to jest mogę przygotować wcześniej np 2 godz i wstawić do lodówki czy nie? Bo jeśli nie, to nie rozumiem dlaczego. Pozdrawiam wszystkie mamy. Anna.
    • Proszę o radę. Jakie proporcje wody i glukozy powinno się zastosować do przygotowania napoju dla miesięcznego dziecka? Jutro rano jedziemy na badania do szpitala i mamy karmić dziecko tylko tym roztworem (nie powiedzieli nam jakie proporcje).
    • No właśnie, może wiecie. Jesli zmieszałam probiotyk (Lacidofil) juz z wodą, a córa od razu nie wypiła , to czy po pół godzinie jest sens jej dawać , czy trzeba nowy zrobić. POradźcie, jesli wiecie. Pozdrawiam
    • Mamusie poradźcie jak go przygotować. Myślałam o mrożonym takim rozdrobnionym i na masełku albo oliwie z oliwek rozgrzać i dodać rozgniecionego ziemniaka. Czy to ok? Może dodać żółtko? Synek ma 8 miesięcy. Macie jakieś inne propozycje?
    • Dokarmiamy synka mlekiem nestle NAN HA1. Zastanawiam się czy możan przygotować butelkę z mlekiem wieczorem by mieć je gotowe jak dziecko budzi się w nocy czy też trzeba przygotowywać na bieżąco? Prosze o poradę
    • Witam serdecznie. Mam do bardziej doświadczonych mam pytanie. Od kilku dni zaczęłam mojej córce podawać przygotowane przeze mnie obiadki (na początek ugotowana i zmiksowana marchewka z ziemniakiem). Na razie mała zjada niewielkie ilości, więc jedną porcję zjada tego dnia, którego gotuję obiadek a reszta zostaje na następny dzień ( dzielę od razu na dwie porcje, bo słyszałam, że takiego "ruszonego" nie można podać ponownie). Zastanawiam się jednak czy mogłabym zostawić w lodówce ...
    • Baaaardzo proszę o instrukcję. Łącznie (a właściwie przede wszystkim) ze sposobem przygotowania krochmalu (jakoś nie dane mi było nigdy spreparpwać nawet grama krochmalu, wiem tylko, że z maki ziemniaczanej...;) Dziękuję:)
    • herbatkę dla 5 - tygodniowego dziecka ? Czy to prawda, że takie wywary z koperku i rumianku, melisy i t.p. można podawać od 4 miesiaca, wczesniej trzeba sporą ilością wody rozcieńczać ? czyli jak przygotować ?
    • Pyt. moze troche glupie, ale jak przygotowujecie butle dla dziecka w dosyc szybki sposob, chodzi mi szczegolnie o karmienie nocne, kiedy dziecko juz placze, a butelka jeszcze nie gotowa. Ja za kazdym razem gotuje wode i troche mija czasu zanim sie schlodzi. Zastanwawiam sie czy mozna zagotowac wode wieczorem, a potem lekko podgrzac w czajniku, zeby byla odrazu gotowa do uzycia. Pytam, bo te instrukcje na opakowaniu sa takie restrykcyjne, ze glupieje. Jakie sa wasze pomysly?
    • No dobra, to muszę od razu skrytykować poradę numer jeden. Owszem do pediatry mogę się umawiać na konkretną godzinę, ale to jest NZOZ, który działa jak prywatne przychodnie - czyli telefon z przypomnieniem, że mam wizytę, telefon, jeśli jest jakaś zmiana etc. Natomiast wizyta u państwowego ortopedy i tak już po tym magicznym terminie do 6 tyg. to był sajgon w sobotę, kiedy mieliśmy się stawić między 11 a 13, przyjechaliśmy o 10:30 a i tak byliśmy chyba na 10 miejscu w kolejce. Więc i tak wysz...
    • Witam, czy mleko modyfikowane można przygotować kilka godzin przed karmieniem dziecka? Z góry dziękuje za odpowiedź.
    • mam pytanie jaka wode używacie do przygotowanie mleka dla dziecka? bo ja używałam niegazowanej oczywicie przegotowanej ale ostatnio nie wiem dlaczego ma mnustwo kamienia po porzegotowaniu!
    • Dziś idziemy na szczepienie 5 w 1 ( pierwszy raz ) na co się przygotować. Obawiam się, bo cora jest alergiczką. Mam w domu viburcol i paracetamol, wystarczy ? Jak długo trzeba czekac na skutki uboczne ( jeśli wogole )i jak długo trwają ? Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się