Forum Sport Narty
ZMIEŃ
      przygotowanie

przygotowanie

(48 wyników)
    • Hej macie tu link do artykułu jak i filmiku o tym jak przygotować się do sezonu. Enjoy ! eska.pl/adrenalina/news/29906/sprzet_narciarski_-_przygotowanie_do_sezonu/1040
    • jakie macie sposoby na przygotowanie się do sezonu ??? bo ja się przyznam zaczynam prosto z marszu (przynajmniej w zeszłym sezonie tak było) , lecz pod koniec odczułem braki w przygotowaniu .
    • j.w. Ostatni raz w kotlach bylem 2 lata temu. Z przygotowaniem Goryczkowej i Gasienicowej bywalo roznie. Zdarzalo sie niezle i zdarzalo sie beznadziejnie. czy bywalcy moga powiedziec, jak jest w tym sezonie. Czy nasi gorale umieja i lubia uzywac ratrakow? Pzdr.
    • Witam Kupiłem nowe narty,proszę o informację czy trzeba je przygotować do jazdy,czy są już może gotowe i można na nich jeździć.
    • Dal mnie, samodzielnie przygotowane narty to podstawa bezpiecznego, bez stresowego szusowania. Podstawowy serwis narciarski – ostrzenie i smarowanie to czynności, które można wykonać samodzielnie. Oszczędza się przy tym czas, na dowóz i odbiór z serwisu. Narty mogą być przygotowane w każdej chwili i nie wymaga to wielkich nakładów na zakup podstawowego sprzętu. Często samodzielnie przygotowane narty, są przygotowane lepiej niż w serwisie. Oczywiście dotyczy to tylko tych, którz...
    • Zapraszamy na narty biegowe na Mazury. Przeciętnemu mieszkańcowi Polski Mazury kojarzą się tylko z Wielkimi Jeziorami, Mikołajkami i turystyką żeglarską. Rzadko kto zdaje sobie sprawę z tego, że Mazury są bardzo dużą i zróżnicowaną krainą, a Szlak Wielkich Jezior ze swoją turystyką żeglarską, to tylko część Mazur. Rzadko kto uświadamia sobie, że Mazury oferują świetne warunki do wypoczynku również i w innych porach roku. Zimowe Mazury są idealną krainą do biegania na nartach, zwłasz...
    • witajcie jesli chcecie moge pomoc przygotowac oferte wyjazdu a narty napiszcie tylko kiedy gdzie i ile osób. Pozdrawiam
    • Witam! Mam pytanko bo kupiłem sobie pierwszy raz własne narty. Czy trzeba je jakoś konkretnie przygotować ( nasamarować, zakonserwować itp :- ) ) przed pierwszym użyciem ? Jeśli tak to w jaki sposób i jakimi środkami. Pytanie dotyczy również nowych butów. Pozdrawiam Robin
    • czesc szukam kogos kto pomoze mi przygotowac sie pod wzgledem fizycznym do sezonu. Znacie kogos takiego. Mam na mysli wzmocnienie sie, poprawienie kondycji itp. Jesli ktos korzysta z uslug trenera indywidualnego i jest zadowolony prosze o polecenie. Pozdrawiam, Kaska
    • Gdzie można kupić odzież na narty dla dzieci w wieku 4 i 7 lat. Potrzebuję koszulkę i kalesony oddychające,skarpety, polar, kask i rękawice. Kombinezony już mają. Dzięki za info
    • Nie miałam nigdy kontuzji, ale niestety dużo czasu spędzam w pozycji siedzącej (praca) i np. przy przysiadach albo podnoszeniu się z siadu po parogodzinnym siedzeniu bolą mnie kolana. Co zrobić aby je rozruszać i przyzwyczaić do wysiłku, jakie ćwiczenia będą najlepsze, chciałabym poćwiczyć przed nartami, tak aby nie odczuwać bólu podczas jazdy (w zeszłym roku pojechałam prosto od biurka i nagle obciążone kolana bardzo mi dokuczały, tym bardziej, że dopiero się uczyłam). Co jeszc...
    • Witam! Przymierzam sie do zakupu nart i zastanawiam się nad: Rossignol Attraxion III, Atomic Royal Minx lub Salomon Orginis Topaz. Czy może ktoś sie wypowiedzieć na temat tych nart. Plusy, minusy itp. Myślę o długości 140- 150 (mam 160 cm wzrostu i 47 kg wagi). A moze ktoś zasugeruje jeszcze coś innego, nie muszą to być nowe narty.
    • Wróciłem.Później napiszę coś więcej.Teraz tylko to ,że Livigno to nr 1 dla mnie. Pozdrawiam
    • Bardzo fajny stok do nauki. Dosyć długi jak na polskie warunki- ma niecały kilometr. Na górce są trzy trasy obok siebie, stąd 3km tras. Stoki są dobrze przygotowane, nawet przy małej ilości śniegu, są także sztucznie naśnieżane. Bardzo fajnie jest w dni powszednie, gdy wogóle nie ma tam tłoku. Denerwujący jedynie jest płatny parking - 5zł.
    • Napisali o Wieliej Raczy, Rozemberoku, a nie napisali o najlepszym miejscu na Slowacji: Chopoku
    • Chciałbym kupić na ten sezon narty. Nie wiem jednak wogóle w jakiej kategorii mam szukać. Jest ich sporo i każda służy do czegoś innego. To będzie mój pierwszy sezon na taliowanych nartach. Jeżdze tylko po przygotowanych trasach, czasem szybciej, czasem wolniej. Mozecie podpowiedziec w jakiej klasie i kategorii szukac zeby miec tylko jedna pare nart nadajaca sie do wszechstronnej jazdy ?
    • Nie wiem czy temat się przyjmie, ale prosiłbym tutaj o relacje z resortów rzadziej odwiedzanych przez Polaków, bądź takich z których relacji mało (łopatologicznie - nie Livigna i inne Zell am See). Cortina i Serfaus-F-L można przekopiować z innych działów, bo gdzieś się ostatnio na takowe natknąłem. Nie ma co ukrywać, że ostrzę sobie zęby na relację Agatulki z St Anton, jak i również z ośrodków szwajcarskich, o których nie ma praktycznie nic (Verbier, Flims- Laax, Engelberg, Jung...
    • Czy zdarzyło się juz kiedyś aby w alpach np w dolinie zillertal pod koniec stycznia nie było sniegu? I drugie pytanie.Gdzie lepiej przygotowuja trasy narciarskie.W włoszech , czy w austrii.Konkretnie w Zillertal.
    • Przypominam Ci, ze miales zdac relacje z pobytu w Dolomitach forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=10545476&a=10756603 Moze jeszcze tam jestes. Czekam.Pzdr.
    • Chcialbym wszystkim forumowiczom polecic stok w Podgorzu kolo Dusznik Zdr. Nie wiem dlaczego pozostaje kompletnie nieznany , skoro jest to najlepszy stok slalomowy w kotlinie Klodzkiej. Przyzwoita dlugosc (900 m) i odpowiednie nachylenie pozwala na osiagniecie duzych predkosci. Stok jest zwykle dobrze przygotowany i pozostaje w miare gladki przez caly dzien, zwlaszcza ze jest taqm kopletnie pusto. Przez caly zeszly tydzien jezdzilo tam po kilka osob. Dla slabiej jezdzacych jest dl...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się