Forum eDziecko Pielęgnacja i zdrowie Jedzenie
ZMIEŃ
      przygotowanie

przygotowanie

(60 wyników)
    • Dziewczyny, chciałabym wprowadzić już coś do jadłospisu mojego Maleństwa. Myślałam o kleiku ryżowym (Bobovity, po 4. mcu). Kupiłam produkt bezmleczny. A tam w opisie użycia podali, żeby przygotować to na mleku zastępczym... Kurczę, nie chcę podawać Dziecku mleka zastępczego skoro karmię piersią. Podawałyście taki kleik przygotowany na wodzie? A może jest jakiś specjalny kleik, który robi się właśnie na wodzie a nie na mleku? W sklepie nic takiego nie widziałam. Dodam, że na swoim ...
    • Mam termin na 11 czerwca i ciekawi mnie czy macie już wszystko przygotowane przed godziną 0. :) Co do spraw związanych ze sprzątaniem mieszkania, to no problem, bo sprząta się codziennie, miejsce w sypialni dla maluszka przygotowane, torba spakowana. Tylko mam jeden problem z jedzeniem, nigdy nie mroziłam gotowego jedzonka. Myślę sobie, że to byłoby super rozwiązanie, bo niestety będę raczej skazana na siebie(małż pracuje, mama wyjeżdża). Także drogie koleżanki poratujcie, co można mro...
    • pyt j.w. czy to się długo gotuje? czy można to dodać niemowlakowi (10mc) do obiadku zamiast np kaszy jaglanej, ziemniaków, ryżu itd? bo na opakowaniu nie ma przepisu jak to przygotować. Pozdrawiam
    • Jak w temacie. Od jakiej ryby zacząć? Jak przygotować? Myślałam nad gotowaną, nie wiem może w postaci zupy, ale nie znam przepisu, albo do dugiego dania, ale z czym podać jak długo gotować? Proszę o sugestie. --- dziecko- istotka wielokształtnie przewrotna...
    • Chciałam swojej 6 miesięcznej córci przygotować zupkę z cilecinką , ale.... mam problemy ze zmiksowaniem mięsa blenderem. Mięso gotowałam na małym ogniu ponad godzinę do miękości. Pomimo tego nie mogę go zmiksować - pozostają włókna. Czy są jakieś sposoby na dokładne rozbicie mięsa???
    • Witam, zakupilam dla dziecka kaszke ryzowa jablkowo-gruszkowa. przyrzadzzam ja wg instrukcji ale wtedy kaszka wychodzi mi rzadka a potrzebuja zeby byla gesta. Czy zatem jesli przyrzadze ja na gesto dodajac wiecej kaszki do mleka niz sie zaleca nie zaszkodze w ten sposob dziecku.A moze zagescic ja juz czystym kleikiem ryzowym? Chodzi mi o to czy jesli dodam wiecej kaszki to czy skladniki i witaminy zawarte w niej nie obciaza za bardzo organizmu dziecka, czy moze lepiej przyrzadzac zgodni...
    • W przyzłym tygodniu wracam do pracy, córcią będzie sie opkiekował teść, nie chcę go obarczać gotowaniem zupek (bo i tak jest całą sytuacją przerażony:-)).W zwiazku z tym mam pytanie, czy moge zupkę ugotowac przed południem, wlożyc do sloiczka, do lodówki na około 4 godziny?
    • Po raz pierwszy robimy święta u nas w domu, ile dni przed wigilią przygotować śledzie w occie i w oleju? Mama mówi, że w poniedziałek żeby przeszły, mąż że jego mama robiła zawsze dzień wcześniej i były dobre.
    • Witajcie, No własnie, pojawiły się w słoiczkach gerbera, ale prawda jest taka, że słooczek malutki 3 zł, a moja córeczka chyba codziennie taka porcyjke powinna zjeść, a dodatkowo cięzko dostać te śliwki, przynjamnije na razie. Czy ktoś może ma pomysł jak samemu zrobić? Przedw wszytskim chodiz mi o proporcje i jak uzyskac podobną konsystencję. Pozdrawiam
    • zastanawiam sie jak sie preparuje takiego bananka przed podaniem maluszkowi. jablka i gruszki po prostu gotuje a potem miksuje na papke. nie wiem jak postapic z bananem i brzoskwinia - pokroic na cienkie plasterki i sparzyć wodą a potem zmiksować? no i drugie pytanie - czy 7,5 miesieczne dziecko moze dostawac takie desery bananowe przygotowane na własną rękę?
    • Czy jeśli dziś już zacznę robić sałatki,rybę po grecku to do poniedziałku mi się nie popsują dania wigilijne? Pytanie moze głupie ale pierwszy raz robię Wigilię z jedzeniem (wcześniej szłam na wkręta do rodziny :-) a z małym dzieckiem pracę muszę rozłożyć na trzy dni.
    • Jak myslicie co jest lepsze dla dziecka zupki przygotowane w domu czy gerbery.Mam mozliwosc kupowania do jarzyn z agro-upraw smacznych i zdrowych,ale moze lepiej podawac gotowe dania.Moja coreczka ma 6 mc zaczyna jesc zupki ,lekarz radzi kupowac gerbery , a ja nie jestem pewna czy to naprawde najlepsze i najzdrowsze rozwiazanie.Pozdrawiam i czekam na opinie. Marta mama Jagodki
    • Witam mój synek ma 5 miesięcy i nie chce jesc moich zupek słyszałam ze jest cos takiego jak misiowy ogród jak to się robi ???dodaje sie to do zupek czy podaje z mlekiem oswiećcie mnie chciała bym zeby mój synek zaczął jeśc inne rzeczy oprucz mleka.Pozdrawiam
    • Witam Dostałam mięso z królika, poporcjowałam je i zamroziłam. Ale kompletnie nie wiem jak najsmaczniej podac go dziecku. Raz ugotowałam i na wywarze zrobilam zupke z lanym ciastem, za co z mięsem wydaje m i sie ze podawanie go takiego ugotowanego może niesmakowac dziecku. Jak wy podajecie takie ugotowane mieso z królika lub jak inczej go przyrzadzacie? Pozdrawiam
    • Mam pytanie: Moja oreczka ma 8 mcy i tydzien. Jest na mleku modyfikowanym. Jak zrobic jej kasze manne na melku modyfikowanym? Czy mleko modyfikowane mozna gotowac? Dziekuje z gory za odpowiedz.
    • jak przygotować zupkę jarzynową dla 4 miesięcznego dziecka?
    • Mam dylemat.Chce zaczac podawac mojemu synkowi kaszke manne i czytalam,ze tylko bobovita ma taka instant.Nigdzie w sklepie nie moge jej znalezc wiec kupilam zwykla kaszke manne.No i jak ja przygotowac,jesli na 100ml zupki ma byc 2-3 g kaszki?Musze gotowac pol lzeczki kaszki w niewielkiej ilosci wody(bo przeciez taka zwykla kaszke trzeba gotowac ok.5min)? Dzis tak zrobilam i wszystko mi sie poprzyklejalo do garnka,to bez sensu.Prosze,napisz cie jak Wy to robicie?
    • Witam.Moja córeczka jutro konczy 6 miesiecy. Do tej pory oprócz mleka (bebilon pepti2) dostawała rózne obiadki/zupki, czasem własnej roboty. Od wczoraj wprowadziłam jej troszke Sinlacu i widac ze jej smakowało. Drogie mamy doradzcie z czym moge podawac Sinlac? i czy moze zastapic karmienie mleczne?? Moja młoda jest drobna dziewczynka a mleka potrafi zjesc nawet 210ml (co prawda od niedawna)
    • lekarz polecił mi dawać mojej 8-miesięcznej córce dużo kaszy jaglanej-podobno to samo zdrowie!!! Jak ją podawać, jak gotować, czy najpierw gotować potem zmielić w blenderze?Jak sobie z nią radzicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się