przygotowanie

(23 wyniki)
  • Są w ofercie Nestle kaszki bezmleczne, ale obok napis "gotowe po dodaniu mleka" a które można przygotować na wodzie?
  • Aż mi głowa pęka. Zaczęłam wczoraj od sprzątania mieszkania. Dziś upiekłam sernik karmelowy, ciasto czekoladowe i biszkopt na tort, a teraz piecze się beza na pavlovą (my favourite!). Jutro od rana cd, tzn dokończenie tortu, będzie z truskawkami i masą serową, napoleonka i truskawkowiec. To by było z deserów na tyle :) Resztą zajmują się pracownicy mojej mamy. Stwierdziłam tym razem, że organizowanie obiadu i nie tylko na 25 osób przekracza moje możliwości fizyczne. Więc wspieram się...
  • No bo ja to normalnie na nic nie mam czasu! Na forum to tylko zajrzę, co tam nowego i tyle... Na porządkach to tak bardzo się nie skupiam; wkurzyłam się w tym roku i powiedziałam sobie, że tyle, co zdążę, to zrobię, nie będę się przejmować byle pierdołami! Ale to kupowanie prezentów, szykowanie żarełka, dekoracje świąteczne - UWIELBIAM TAKIE RZECZY, tylko brakuje mi dnia! A Mała akurat jak na złość tak strasznie absorbująca, że nie mogę jej samej na 2min zostawić... Nie-mąż będz...
  • U nas w tym roku startują dwie grupy - 3 latki i mieszana (3 i 4 latki). Chciałabym chyba żeby Jaś chodził do tej mieszanej bo mam wrażenie że on przy starszaczce szybciej dorósł. Jedyne co mnie zastanawia to rysowanie, wycinanie bo w tym jest chyba raczej kiepski a 4 latki pewnie będą dobre ale najwyżej nie wygra konkursu plastycznego ;) Jedzenie (strona techniczna :), korzystanie z toalety, komunikowanie się, rozbieranie i ubieranie (oprócz bluzek) ma opanowane. To czego jeszcze nie ...
  • Byłam na grilu u koleżanki i podała bób, pierwszy raz w życiu jadła, super. Możecie napisać jak przygotowujecie?
  • pomóżcie, bo jestem zielona :) do tej pory podawałam małej słoiczki, ale zaopatrzyłam się w blender i zamierzam sama gotować jej obiadki, no i za bardzo niewiem jak.. miałam zamiar z : 2 marchewki, 1 niewielki ziemniak i ćwierć fileta z kurczaka.. a Wy z jakich warzyw gotujecie i jakie proporcje.. i mięsko (jakie najlepsze i ile???)??? a wtedy to wszystko gotować razem?? bez soli?? pomóżcie prosze :))))))) pozdrawiam
  • Dziewczyny liczę na Was!!! Proszę o pomysły na smaczną i w miarę łatwą w przygotowaniu imprezkę dla 10-15 osób. Mam niewiele czasu na przygotowania, ale myślałam chociaż o jednym daniu na gorąco, reszta może w formie stołu szwedzkiego. Z góry dziekuję za smaczne i sprawdzone przepisy. Pozdrawiam!!!
  • My właśnie powiesiliśmy. img357.imageshack.us/my.php?image=img1108rm6.jpg U nas we wsi na razie widzę dwie- u mnie i u sąsiada obok. Na starość robię się sentymentalna- zaczynają mi się podobać święta narodowe, wojskowe orkiestry dęte i dożynki. ;-) A już tak bardziej na poważnie- akurat jutrzejsze święto jest jak najbardziej w porządku, staramy się nauczyć dzieci przy okazji trochę historii.
  • Dziewczyny, jak czytam Wasze posty to widzę że już nie możecie się doczekać - ja wręcz przeciwnie, mam dołą i boję się że urodzę na dniach a ja nie chcę jeszcze. Skończyło mi się 36tc, źle się czuję od kilku dni, trochę podobnie jak przed pierwszym porodem, a ja bym poprosiła o jeszcze 2 tygodnie przynajmniej (jak do 27 czerwca nie urodzę to będą mi chyba 'pomagać'). Jeszcze mam tyle spraw - ofertę ważną piszę w pracy, ale to już trudno, jak urodzę to ktoś inny to przejmie.Dzisiaj ...
  • Myślami jestem już przy komunii i cały czas myślę co tu podać ,jak wiadomo fundusze nie są nieograniczone więc rzućcie jakimiś super sprawdzonymi przepisami
  • Jak to u Was jest? Wszyscy mówią, ze starsze zazdrosne. A u mnie starsza się szybko dostosowała, a mały dostaje czasem szału jak starszą biorę na kolana. Spycha ją, wrzeszczy. Tez tak macie, czy mi sie taki przebojowy egzemplarz trafił? Aga
  • Dzisiaj ja serwuję z okazji wolnego ,mam nadzieję że podleczę Zuzię z kataru do poniedziałku bo do żłobka nie pójdzie Zaraz się zbieram na rozmowę z wychowawczynią Klaudii ,jakieś pranie sprzątanie a po południu znowu próba w kosciele ,no i powiedzcie co to za wolny dzień
  • dalsi sąsiedzi nasi to znajomi meza z podstawowki, których spotkał przypadkiem na spacerze (pochodzą z miejscowości jakieś 120 km od poznania); no i często ich mijamy i zdawkowo zawsze mówią - musimy się kiedyś zobaczyć; ostatnio wypalili - jak się wstydzicie nas zaprosić to wpadnijcie do nas (:-/) no to w koncu ich zaprosilismy; mieli byc wczoraj nie przyszli no to zjedlismy przygotowaną sałatkę.. i się zapowiedzieli 2 godz temu na 18tą.. aghrr.. z dwójką dzieci z domu się ruszy...
  • Właśnie sprawdzałam pogodę i ma byc bardzo kapryśna. Bardziej prrypominająca listopad niż lipiec, brrrr. Oczywiście nas lipcówek to nie dotyczy, bo u nas zwłaszcza teraz bardzo gorąco i dużo się dzieje. Trzeba jednak zmienic opcję i przygotowac dla maluszka na wyjście ze szpitala coś cieplejszego. Macie przygotowane dwie wersje, na upał i na chłodniejszą aurę?? Pozdrawiam, A.
  • Zaczynam juz odlicza czas do godziny zaro.Zaczelam 34tc wiec do 38 tylko 4 tyg. Od tego czasu bede siedziala jak na szpilkach i czekala. Starszak urodzil sie przed terminem i choc wiem ze nie ma reguly tez licze na wczesniejszy porod W nocy nie moge spac bo denerwuje sie ze nie wszystko jeszcze przygotowane. Kiedys bylam bardziej beztroska i wiele rzeczy maz sam kupil jak bylam w szpitalu. Wsluchuje sie w siebie i tylko czekam na bole,to koncowka ciazy wiec skurcze macicy mam coraz czest...
  • Teraz Mieszkamy w Holandii..sami tu jestesmy,zawsze był ktoś kto odpowiadał za wszystki te wigilijne przygotowania,teraz sama muszę podołać tym wszystkim wigilijnym przygotowaniom chociaż nigdy nie sprawdziłam sie jako dobra pani domu:/..pozatym uszka z marketu(z serem)...barszczu czerwonego nie mam,o ogórkach kiszonych do sałatki też mogę zapomniec,karpia chyba tu nie znają(nie wiem)...nie nie przemawia przezemnie gnuśność...tylko czy ja dam radę?? 12 potraw??? chyba że zalicz...
  • Tak mnie nurtuje to pytanie. Bo czasem dziecko z 200 ml wypije 90 i co zrobić z tymi 110? Wylać? Biorąc pod uwagę ceny mieszanek to jednak czasem szkoda. Jak wy robicie? Pytanie mi się nasunęło po przeczytaniu wypowiedzi pani doktor z forum "karmienie butelką": "Nie mozna przechowywac i odgrzewac mleka ,ktore juz miało kontakt z jamą ustna dziecka. Lepiej przygotowywac mniejsze porcje,albo uzywac tzw RTF- gotowej mieszanki w pojemniczkach ( ready to feed). Jest to produkt głownie dl...
  • Już sama nie wiem. Ja muszę bardzo uważać na to co je moja Klara, muszę dbać o jej wagę bo waży trochę za dużo no i do tego ma refluks. Jak byłam w domu to jakoś to wszystko ogarniałam i mieliśmy wyznaczone pory posiłków (ja jestem zwolennikiem sztywnego planu dnia) no ale od kiedy poszłam do pracy a dzieci zostają z babcią lub dziadkiem jest samowolka z jedzeniem (dziadkom przetłumaczyć się nie da) no i Klara przytyła 2 kg. Jak zrobię zakupy większe to zaraz wszystko zjedzone. No i muszę chy...
  • Do terminu zostały mi 4 tyg., według lekarza urodzę w ciągu 2 tyg. - powinnam się sprężyć i wziąć do sprzątania, ale najchętniej nie podnosiłabym się rano z łózka :( Jedyne co zrobiłam do tej pory to popranie i poprasowanie ciuszków dla Kubusia-leżą już poukładane na półce. Ale reszta? umyć okna, wyprać dywany, przygotować pokój dla małego itd..itp..codzienne czynności typu zmywanie i odkurzanie pochłaniają resztki mojej energii tak - że nie mogę zmobilizować się już do czegokolwiek inn...
  • moze nie sens, powage, waznosc wiecie o co chodzi. No bo niby mam Karoli walnac gatke ze Jezus został ukrzyzowany i po trzech dniach zmartwychwstanie? Karola widziała zestawionego w kosciele Jezusa na krzyzu wiec powiedziałam ze Bozia spi ale obudzi i bedzie z nami. Mała nie wie co to smierc i mysle ze jeszcze pora na to by jej tłumaczyc o tak przykrych sprawach jak odejscie kogos bliskiego. ale jak mam jej snic ze Wielkanoc dla nas katolików to bardzo wazne swieta, jak to z...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się