Forum Kobieta Uroda i kosmetyki Uroda
ZMIEŃ
      przygotowanie

przygotowanie

(23 wyniki)
    • Lato w pełni więc czas na urlop. Wiadomo że wakacje nad morzem wymagają od nas wypielęgnowanego ciała. Szczególnie odkryte sukienki i skąpe bikini zobowiązują do gładkiego ciała. Jak Wy przygotowujecie się przed plażowaniem?
    • Witam chciałabym skonsultować jak odpowiednio powinnam przygotować skórę pod makijaż ślubny? przeglądam stare wątki ale nie znalazłam konkretnych odpowiedzi na moje ptania. Mam cerę mieszaną i zbyt szybko przetłuszcza mi się skóra - po ok 2-4 godzinach w zależności od pogody skóra zaczyna mi się błyszczeć. Co jakis czas pojawiają się na niej wypryski. Mam niestety troche rozszerzone pory - glownie przy nosie W dniu slubu chciałabym wyglądać ładnie i nie martwić się tak bardzo o t...
    • Trochę głupie pytanie, ale nigdy nie byłam na takim zabiegu. Jak się przygotować do masażu relaksacyjnego? Czy człowiek tam leży całkiem goły, czy w gatkach/biustonoszu?
    • tzn. jadę do SPA, czy mam sie jakoś specjalnie przygotować; podejrzewam, że obowiązkowy jest kostium (pomimo, że nie umiem pływać i z basenów raczej nie będę korzystała), możecie coś podpowiedzieć?
    • lepiej żeby były króciutkie? czy jak? sorki, napiszcie jakieś rady bo idę pierwszy raz na założenie tipsików
    • Wybieram sie na wakacje gdzie jest 40 stopni i mocne słonko. Ale jestem blada i opalam sie4 na różowo. Boje się że tak sie poparzę na początku, że urlop będę mieć zmarnowany. Mam pytanko do tych, co to doświadczyły. Czy częste smarowanie sie kremem z dużym filtrem i przykrywanie głowy wystarczy? Czy może przed tym powinnam sie poopalać w solarium czy może coś przyjmować? Tak by przygotować sie dobrze do wyjazdu
    • Korzystając z promocji w Superpharmie kupiłam dwa opakowania tego kremu i zwaracam się teraz z pytaniem: czy stosujecie go tak jak zaleca ulotka, tzn. nakładanie na kilka minut i zmywanie? Ile razy tygodniowo? Ja aktualnie kończę Diacneal (któreś z rzędu opakowanie), toleruję go bardzo dobrze, ostatnio nawet zaczęłam nakładać pod oczy, więc skórę mam raczej przygotowaną. Co stosować po zmyciu Glyco-A? Czy stosować go pod oczy? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie rady.
    • Chodzi mi głównie o to,czy paznokcie powinny być dłuższe?Będę wdzięczna za rady:)
    • przymierzam sie do kuracji effaclarem k- mysle ze na piewszy kontakt z kwasami bedzie ok. i pojawia sie male pytanko- czy przed kuracja isc na oczyszczanie, zeby ewentualny wysyp syfkow nie byl tak duzy? czy darowac sobie kosmetyczke bo krem i tak zrobi swoje? no i po jakim mw. czasie moge oczekiwac poprawy (znaczy, ile wolnego na ewentualne "zakroscienie" sobie zaplanowac;))?
    • Dziewczyny, jak przygotowac sie do depilacji woskiem okolic bikini? No i jak to w ogole wyglada... Ktore miesca sa poddawane zabiegowi - chodzi mi o to, czy np. okolice odbytu tez? ROsna mi tam wloski ktorych naprawde chcialabym sie pozbyc ;) Pierwszy raz sie wybieram i wlasciwie troche sie boje... Czy ktos moze mi jescze polecic jakis dobry gabinet gdzie przeprowadza sie taka depilacje we Wroclawiu?
    • Witam, czeka mnie przeprowadzka w góry. Nigdy nie przebywałam dłużej niż tydzień w górach - jestem typowo nizinnym człowiekiem :) I tak się zastanawiam, czy muszę coś zmienić w pielęgnacji? Coś dodać? Na coś zwrócić szczególną uwagę? Czy mogę w górach stosować kosmetyki z kwasami? Np. tonik z BU? - obawiam się, że tam słoneczko będzie silniejsze i stąd me rozterki. I przy okazji jak przygotować skórę na zmianę klimatu, wody, jedzenia? Nigdy moja skóra nie lubiła takich zmian - zawsze ...
    • chyba zaczne uzywac masci witaminowej na usta, oliwki albo body butter na noc no i pewnie krem jakis ciezszy, tlusty czy poltlusty. W co jeszcze sie zaopatrzyc, czy macie jakies sposoby zeby uchronic sie przed zima?
    • Do rozkwitu sezonu letniego TYLKO 30 dni. Od jutra postanawiam biegac codziennie rano 30min.(na tzw pusty zoladek) i stosowac diete w przewazajacej czesci owocowo-warzywna i troche bialka. Kto doda mi otuchy lub zaczyna ze mna i dzieli sie efektami na forum?? Przyda sie chyba troche dopracowac pewne czesci a razniej mi bedzie wiedzac ze ktos tez jest w takiej (spalonej;)) sytuacji. Pozdrawiam te ktore sa i te ktore nie sa :)
    • Wybieram się po raz pierwszy. I mam pytanie, licząc, że mi ktoś pomoże - w jaki sposób należy się ubrać na zabiegi, np. masaż? Czy masaż albo peeling całego ciała odbywa się nago, czy należy mieć jakąś bieliznę czy strój kąpielowy? Czy z pokoju na zabiegi chodzi się już w szlafroku, czy dopiero gdzieś tam się rozbiera? Wiem, że głupie pytania, ale męczy mnie to, jak zawsze gdy boje się zachować niewłaściwie :(
    • Woda, którą pijemy Woda, którą pijemy, zawiera w dużych ilościach nierozpuszczalne w naszym organizmie sole wapnia i żelaza. Łatwo się można o tym przekonać, gdy popatrzymy na osad w naszym czajniku, w którym gotujemy wodę. Wszystkie szkodliwe substancje, które znajdują się w wodzie, przypalone resztki pokarmowe (z mięsa, z zup, itp) dostają się razem z wodą do organizmu, co ułatwia tworzenie się w naszym organizmie szkodliwych złogów, których jest mu się niezwykle trudno pozby...
    • Pytanie do właścicielek cer tłustych. Czy jest jakiś podkład rozświetlający który utrzyma się na takiej cerze ponad 3 godziny? Jakby jeszcze przy okazji krył niedoskonałości to byłoby super...
    • idę na pierwszą wizytę we wtorek i nie dopytałam jak się powinnam przygotować? Możecie pomóc?
    • Witam. Wybieram sie na wakacje do Egiptu i przed wyjazdem mialam zamiar wybrac sie kilka razy na solarium aby pzygotowac skórę na mega dawkę słońca :) Jednak ostatnio usłyszałam ze solarium zabiera duzo pigmentu i pozniej nie bede mogła sie ladnie opalic na wakacjach. Czy to prawda?? Z góry dziekuję za odpowiedzi :)
    • Byłam u kosmetyczki polecanej przez koleżankę. Zapytałam ile czasu po zabiego są ślady. A ona powiedziała mi że nie wie o co chodzi z tymi śladami. Ze od klientek dowiaduje się ze po oczyszczaniu sa jakieś ślady. Ze wychodząc od niej wyjdę z ładną buzią i ona nie rozumie jak inni robią to oczyszczanie ze potem 3 dni w domu trzeba się chować. Co o tym myślicie?
    • za 3 dni mam rozmowe w sprawie pracy. W zasie bezrobocia zajadalam wolny czas, skutek - nie mieszcze sie w garniturek. Musze zrzucic 3 kg, zeby sie zmiescic, a potem niech sie dzieje co chce, bede sie madrze odchudzac pozniej. Bardzo prosze o skuteczne rady!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się