Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      psychologia

psychologia

(404 wyniki)
    • Pytanie jest proste: co byście wybrali jeśli mowa o studiach psychologii po angielsku - SWPS czy UW w Warszawie? Porównując oba pro file: [i]-na SWPS studia są o 500EUR tańsze bo 2500 a na UW 3000 za rok, -na UW jest rozmowa kwalifikacyjna (jeśli ktoś coś o niej wie, też zbieram info) z czego wnioskuję, że wyżej się cenią, -na SWPS ze zdaną maturą IB przyjmą mnie od razu -w klasyfikacji uczelni psychologicznych w Polsce najpierw jest UW, potem (o dziwo) UJ - Kraków..., a potem dopiero...
    • Hej :-) Dostałam się na psychologię UŚ oraz na filologię spec. francuski + angielski i kompletnie nie wiem co mam wybrać. Rozsądek bardziej przemawia za psychologią, zważywszy na to, że jestem po licencjacie z pedagogiki wczesnoszkolnej, jednak te studia w ogóle mnie nie interesowały i żałuję, że ich nie rzuciłam. Zawsze chodziły mi po głowie studia językowe, to coś, co mnie najbardziej zajmuje. Ale z drugiej strony języków można się z powodzeniem uczyć na kursach czy samemu, jak to robiłam d...
    • Witam serdecznie! Mam do Was pytanie, może ktoś będzie się orientował jak sprawy stoją. Otóż jestem już dorosłym człowiekiem po nudnych studiach i mam nudny zawód :P Niestety dość absorbujący. Od zawsze interesowałem się psychologią i dopiero teraz tak naprawdę mam możliwość zrealizować to swoje marzenie. Jest jeden problem - psychologia to studia magisterskie jednolite, ciągłe, czyli trwają 5 lat. SWPS i UAM o ile się nie mylę oferują te studia w wersji 3,5 letniej, ale wszystkie miasta,...
    • Witam, Jak w temacie, stoję teraz przed trudnym wyborem uczelni. Chciałabym studiować psychologię w Warszawie i zastanawiam się głównie nad dwiema szkołami - SWPS i WSFiZ. SWPS- wiadomo, renoma, świetni wykładowcy, ale i bardzo wysokie czesne WSFiZ- kusi niskim czesnym, promocjami (chociaż i to może wzbudzać pewne podejrzenia), ciekawymi specjalizacjami, ale opinie o szkole są bardzo różne. Jest sporo tych negatywnych, że jest to szkoła pełna bałaganu, nastawiona się jedynie na wyłudzanie ...
    • Hej, chciałam zasięgnąć opinii studentów tych szkół podanych w temacie, chodzi mi konkretnie o zaoczne studia na SWPS i wieczorowe na UWr. Którą bardziej polecacie, przeczytałam szereg wątków na ten temat ale są one z 2 lata do tyłu, a spotkałam się ostatnio z jedną opinią ,że SWPS we Wrocławiu "schodzi na psy".
    • Witam, pytanie w temacie gdzie mozna zacząć studiować psychologie ale zaocznie... Szuklam w googlach ale ciezka sprawa z tym.. Dodam iż jestem z Wałbrzycha.
    • Co prawda jestem dopiero w 3 gimnazjum ,ale choćby wybór profilu w liceum już ma duży wpływ na wybór studiów. Interesuje mnie psychologia, ale wszyscy straszą ,że już jest za dużo psychologów , uczelnie są przepełnione, a co za tym idzie potem nie ma potem pracy. Jednak po przejrzeniu kilku forów na ten temat stwierdzam ,że zdania są podzielone, a jednoznacznie wypowiadają się tylko ci którzy z tymi studiami nie mieli styczności. No i człowiek głupieje ; d. Inna sprawa już ,że po wszystkich s...
    • Witam serdecznie, Mam pytanie o próg na studia dzienne psychologię na Uniwersytecie Warszawskim. Chodzi dokładnie o wymagane przedmioty - zdałem maturę IB, a na UW wymagają kolejno: j. polski waga 10%, matematyka waga 25%, j. obcy nowożytny waga 40%, ponadto przedmiot dodatkowy, do wyboru - waga 40%. Razem to czyni 120%, więc dokładnie tego nie rozumiem. Z owych przedmiotów miałem oceny (przeliczone z IB na nową maturę, procentowo): j. polski rozszerzony 90%, matematyka podstawowa 75%, ...
    • Witam, interesuje mnie Wasza opinia. Co lepiej studiować - interdyscyplinarną, wciąż jeszcze mało znaną gałąź nauki (a przez to w efekcie być może ciekawszą i bardziej oryginalną) - kognitywistykę - gdzie proponowany zestaw przedmiotów to m.in. filozofia, psychologia, jak i też bardziej 'ścisłe' (dodam,że np z matematyką nigdy nie miałam większych problemów) np. neurocybernetyka, sztuczna inteligencja.. czy też psychologię stosowaną - gdyż nie ukrywam - to właśnie psychologia najbardz...
    • Witajcie, Interesuja mnie studia psychologiczne. Maturę zdawałam na podstawie: - j.polski pisemny 67% - j.polski ustny 100% -matematyka pisemna 60% -WOS pisemny 42% -angielski pisemny 48% -angielski ustny 42? Czy mam szansę dostać się na psychologię na państwowej uczelni? czy pozostaje mi jedynie prywatna np. WSPS??? Będę ogromnie wdzięczna za odpowiedź Pzdrw.
    • Cześć, Kochani! Otóż pisze to Was zdesperowana tegoroczna maturzystka. Zbliża się dzień sądny, a ja już siedzę jak na szpilach. Dlatego zwracam się do Was z pytaniem: czy z takimi wynikami maturalnymi mam szanse dostać się na psychologię? Najlepiej na UKSW. polski rozszerzony około 70% biologia rozszerzona około 70 % matematyka podstawowa 98 % angielski podstawowy około 70% Jak myślicie? Tak, tak, sprawdzałam progi punktowe i zasady przeliczania punktów, ale w tym roku wprowadzili m...
    • Witajcie! Mam pytanie - co można robić po psychologi + studia podyplomowe psychologia śledcza w praktyce? Słyszałam o takim zawodzie jak profiler. Ale czy do pracy w policji, nawet po takich studiach, nie trzeba iść do szkoły policyjnej? Chyba, że po takich studiach niekoniecznie do policji? Z góry dzięki!
    • co sądzicie o tym kierunku? przydaje się na pewno, ale czy jest tak ciekawy na jaki wygląda? czy lepiej zamiast niego wybrać global management po angielsku?
    • Mam dylemat ogromny. Dostalam sie na obie osychologie i na dziennikarstwo na UJ. Tylko teraz nie wiem co studiowac :) Chce mi ktos doradzic? Prooosze.
    • Witam wszystkich, w tym roku zdaję maturę i coraz częściej czytam na przeróżnych forach o tym, jak wygląda tegoroczna rekrutacja na studia. Najbardziej interesuje mnie psychologia na Wydziale Filozoficznym UJ i tutaj pojawia się moja wątpliwość. Nie mam pojęcia, na jakich poziomach powinnam była deklarować zdawane przedmioty. Oczywiście wszystko było dla mnie jasne do momentu kiedy zaczęłam szperać. Przekonuję się teraz, że na wszelkich stronach uczelni, na których mogę się czegokolwie...
    • witam! chodzę do 2 LO, także dopiero w przyszłym roku będę zdawać maturę, ale jestem w klasie ogólnej i rozszerzenia będzie trzeba wybrać za jakieś 4 miesiące, a to poważna decyzja:) mianowicie chodzi o to, że mam dylemat miedzy dwoma kierunkami studiów: fir i psychologia. od razu jednak oświadczę, że chciałabym pracować w jakiejś firmie , więc wybrałabym psychologię zarządzania (nie interesuje mnie resocjalizacja czy praca w ośrodkach wychowawczych). ważne sa też dla mnie pieniądze, więc ...
    • Marzy mi się działalność psychoterapeutyczna. Która uczelnia lepiej, od strony praktycznej przygotuje mnie do wykonywania zawodu ?? Proszę o opinię
    • Kto sie wybiera w tym roku do SWPS w Wawce na psychologie kliniczna w trybie zaocznym? :D
    • Wybrałam psychologię stosowaną na UJ i jestem przerażona tym co czytam na forach internetowych o tym kierunku na tej uczelni,m.in,że jest dla masochistów,że naginają prawo itp.Czy ktoś studiuje ten kierunek i może zweryfikować te poglądy.Bardzo prosze o pomoc....
    • Witam, chciałbym dowiedzieć się czegoś o psychologii sądowej na UŚ :) Intersują mnie: -perspektywy pracy po takiej specjalizacji, -jakość kształcenia -ogólne opinie pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się