Forum Kobieta Feminizm
ZMIEŃ
      psychologia

psychologia

(10 wyników)
    • od innej strony do tego samego tematu: Anna kwestionuje wywiad z psycholozka, ze na stolowce, ze przy okienku gdzie wydaje sie zûpe (tjaaaaa.... ) natomiest konsultacje psychologiczno-prasowe z dziennikarzami to juz jest OK... Fikcja legalnej aborcji... a moze fikcja psychologicznego profesjonalizmu proaborcyjnych dziennikarzy... ? jeszcze troche i Wyborczy dziennikarze uznaja jedynie konsultacje z wrozkami za podstawe orzeczen ws. aborcji. Zespół Downa nie jest wskaza...
    • przeczytajcie art. w "Charakterach" www.charaktery.eu/artykuly/Milosc-Przyjazn-i/169/Szkola-intymnosci/ i wypowidzcie się
    • Witam, w tym roku piszę pracę licencjacką...wybrałam temat o feminiźmie. Problem jest jedynie taki, że moja propotorka powiedziała, że muszę zawęzić temat. O samym feminiźnie można by napisać pareset książek a ja muszę skupić się na jakimś zagadnieniu. Czy ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć ? Pozdrawiam ciepło!
    • www.dziewczynynapolitechniki.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=35&Itemid=34 "Od kilku lat Szczecin jest "miastem kobiet" - jest ich ponad 20 tys. więcej niż mężczyzn. Politechnika Szczecińska od początku swojego istnienia kształci wybitne specjalistki, w wielu dziedzinach nauki. Kobiety coraz częściej i chętniej piastują funkcję menedżerów w firmach przemysłowych, coraz szybciej wspinając się po szczeblach kariery zawodowej." I to mi się podoba.
    • www.racjonalista.pl/kk.php/s,5177 długie ale ciekawe pozdrawiam Skrzydełko
    • witajcie, jestem studentką Wydziału Psychologii w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej w Warszawie. na potrzeby mojej pracy magisterskiej chciałabym wykonać badanie, potrzebuję w związku z tym pomocy. badanie jest całkowicie anonimowe, późniejsza analiza wyników nie będzie zawierała jakichkolwiek danych, na podstawie których osoby badane mogłyby zostać zidentyfikowane. chodzi mi o KOBIETY jako osoby badane i to te, które pracują lub pracowały (i mieszkają w Polsce), w szczególności te...
    • www.taraka.pl/index.php?id=rachab.htm
    • czesc pisze prace magisterska o zaburzeniach odzywiania i potrzebuje dziewczyn w wieku 13-30 ktore nie choruja nie zaburzenia odzywiania(anoreksja bulimia etc)-[jak ktoras choruje to prosze napisac o tym to bedzie sie nadawac do drugiego warunku badawczego] Badam dziewczyny w internecie.Chodzi o wypelnienie kwestionariusza i zrobienie badania -program(to zajmie 3 minuty) trzeba zainstalowac maly program ktory potem latwo sie odinstaluje).Badanie oczywiscie anonimowe,licza sie wy...
    • ... kochanki do aborcji? Z pozoru wydaje się, że jest to wbrew interesowi genów młodzieńca, gdyż najlepsza samcza strategia genów zakłada, że trzeba mieć jak najwięcej dzieci z jak największą ilością kobiet, a potem niech się dzieje wola Nieba. Mężczyzna taki nic nie inwestuje, wiec nie czuje się odpowiedzialny za przyszłość. A jednak istnieje znana instynktowna reakcja lękowa młodzieńca, irracjonalny strach, że oto wydarzyło się coś poważnego i niebezpiecznego, co zagraża pr...
    • Witam, Przeczytalam sobie wątek "dlaczego jestesmy dyskryminowane?" - wypowiedzi rozmaite, od fantasty, który uwaza, ze kobiety podswiadomie boja sie męskiej agresywnej siły, po wypowiedzi typu "bo na to pozwalamy". Ogólnie - przyjął sie taki framework, ze to kobieta jest dyskryminowana przez faceta. Ok, moge sobie wyobrazic, ze to sie zdarza, chociaz mnie jeszcze nigdy (tfu tfu na psa urok) nie spotkało, mimo iż kształcę się i pracuję w towarzystwie prawie wyłacznie męskim. Nie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się