Forum Nauka i edukacja DOKTORANCI
ZMIEŃ
      psychologia

psychologia

(8 wyników)
    • Witam! Przymierzam się do studiów doktoranckich z psychologii. Zastanawiam się nad Kul -em. Czy ktoś tam studiował? Wiecie coś na temat poziomu naukowego itp. Jak przymiotnik katolicki wpływa, jeśli tak, na studia? Czy to dobry wybór czy lepiej szukać gdzie indziej?
    • Witam! Mam prośbę o radę: za niecaly rok będę szczęsliwym dr nauk ekonomicznych. Niespełnioną jednak pasją jest psychologia kierowania, psychologia menedżerska ( z naciskiem na psychologię:)). Co lepsze - z punktu przede wszystkim zawodowego i autorytetu - zaczynać studia psychologiczne, czy postarać się o napisanie drugiej dysertacji? Jakby dobrze poszło,zaraz po trzydziestce byłabym podwójnym dr:). Ma to sens? Pozdrawiam Anna
    • Witam, gdzie mozna zrobic taki dr w najlatwiejszy sposob...zaocznie....
    • Witam serdeczne grono. Jestem obecnie studentem IV roku psych. Uniwersytetu Śląskiego. W planach od zawsze chcialem byc kims wiecej niz mgr... Stad doktorat... bede wdzieczny jesli udzielicie mi odpowiedzi. Chcialbym studiowac na dr w systemie zaocznym poniewaz o ile mi wiadomo na dzinnych nie mozna miec pelnego etatu? prawda to czy fałsz? (ew. jak bede miec 7/8 etatu to mozna?:) W zwiazku z tym bardziej zainteresowany jestem forma ksztalcenia zaocznego - taka byla by ew najlepsza...
    • witam czy jest tu ktos, kto moglby opisac jak wygladaja studia doktoranckie- psychologia- w PAN i SWPS? jakie sa roznice, gdzie lepiej, byc moze gdzie latwiej sie dostac? dzieki i pozdrawiam
    • Mam pytanie dotyczace zasad odbywania studiow doktoranckich. Slyszalam (i widze to tez po watku "doktorat z psychologii nie po psychologii"), ze jesli ktos np. jest magistrem po jakiejs filologii, to pisac doktorat moze rownie dobrze na kulturoznawstwie, filozofii, historii, innej filologii - nie musi zostawac u siebie na wydziale, nie musi kontynuowac tematu pracy mgr. Czy to prawda? Szukalam informacji w necie, ale widocznie musi to byc jakas bardzo oczywista prawda, o ktorej tylko ja...
    • Jestem studentką V roku pedagogiki studiów dziennych i interesują mnie studia doktoranckie z psychologii. Chciałabym się zapytać czy trzeba mieć wysoką średnią, żeby dostać się na studia? Moja średnia wacha się pomiędzy 4,25 a 4,5 oraz nie mam osiągnięć naukowych (nie napisałam artykułu, nie brałam udziału w konferencjach ani kołach naukowych). Czy mam szanse dostać się na studia? Dodam, że interesuje mnie problematyka zaburzeń odżywiania. P. S. Proszę nie odsyłać mnie na st...
    • ...i spóźnione Wesołych Świąt wszystkim. Zrobiłam sobie właśnie przerwę w pisaniu wykładu i jakoś mi się tu trafilo, i nawet znikajace fora mnie nie przeraziły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się