tylkona 26.05.10, 18:21 Kochani nie znam się na gotowaniu chciałam ugotowac mojej rodzinie obad, ziemniaki i pulpety w sosie,pomożecie? Wiem tylko że potrzebuje mięsa mielonego:D Dzękuje z góry za przepis. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x a gdzie jarzynka? IP: *.unitymediagroup.de 26.05.10, 19:00 do pulpetów pasuje marchewka z groszkiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocila Re: Jak zobic pulpety w sosie? IP: *.ip.netia.com.pl 26.05.10, 19:09 grubajadzia.blogspot.com/2010/04/klopsiki-w-sosie-koperkowym.html Ja takie lubię najbardziej. przepis trochę siermiężny i nieprzystający do akcji "zero tolerancji dla margaryny" na FK. Ale zawsze można sobie na masło zamienić. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Spróbuj tych :) 27.05.10, 00:45 Przebój forum sprzed dawien dawna - wracaly potem we wspomnieniach, byly tez chyba na GP, ale glowy nie dam. Robilam - rzeczywiscie bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Jak zobic pulpety w sosie? 02.06.10, 21:26 tylkona napisała: > Kochani nie znam się na gotowaniu chciałam ugotowac mojej rodzinie > obad, ziemniaki i pulpety w sosie,pomożecie? Wiem tylko że > potrzebuje mięsa mielonego:D > Dzękuje z góry za przepis. mozesz surowe wlozyc do sosu albo juz zmazone, beda 2wie rozne potrawy, Odpowiedz Link Zgłoś
floress Re: Jak zobic pulpety w sosie? 03.06.10, 17:15 Mięso mielone, jajko, bułka tarta, odrobina wody, przyprawy (sól, pieprz, tymianek, majeranek, koperek, pietruszka). Wszystko wymieszać na masę, lepić kulki, obtaczać w mące i wrzucać na wrzątek (mała ilość). Wrzątek to włoszczyzna, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe. Gotować chwilę, potem wyjąć pulpety, odcedzić wodę i przygotować sos, dodając śmietanę, odrobinę mąki ziemniaczanej, ewentualnie łyżkę masła. Odpowiedz Link Zgłoś