Gość: roxy15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 13:43 to jest na pewno pyszne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zylam1 Spaghetti z pulpetami 24.11.07, 18:55 nie lubię selera:( ble . bez niego pycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a;lsj Spaghetti z pulpetami IP: *.aster.pl 26.11.07, 00:21 tak, prawie zawsze kazde spaghetti czy inny makaron sa pyszne, a z pulpetami to juz pewnik. koniecznie musze zrobic, bo juz 100 lat tego nie jadlam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof213 Spaghetti z pulpetami 20.03.08, 16:31 Można trochę inaczej to zrobić. Mięso wieprzowe wołowe .Zrobić z tego klopsiki . Dodając to mięsa (lub nie ) zioła prowansalskie cebulkę i czosnek pieprz troszkę soli .optoczyc w mączce klopsiki lekko podsmarzyć na tej samej patelni zrobić sos neapolitanki sos pomidorowy dodając na końcu zioła może tez dodać trochę włoszczyzny . Zresztą kazdy ma swój patent Można też beż sosu podawać klopsiki . Zamiast sosu makaron polać oliwą dodając trochę ziół. Chyba ze ktoś ma oliwę aromatyzowaną lub sam sobie taką zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol Re: Spaghetti z pulpetami IP: *.zwm.osi.pl 28.03.08, 21:45 Na marginesie: to się nazywa pasta ripiena Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof213 Re: Spaghetti z pulpetami 01.04.08, 16:38 Co się nazywa pasta ripienia.Bo beż beki jestem ciekawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzio Re: Spaghetti z pulpetami IP: *.zke.com.pl 21.04.08, 09:31 Ta potrawa tak się nazywa. A wiem to z tąd iż pracowwałem jako kucharz we włoskiej restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Spaghetti z pulpetami 22.04.08, 10:00 Naprawde? Ciekawa restauracja. Pasta ripiena to dokladnie makaron nadziewany, faszerowany: np. canelloni. Nigdy spaghetti. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mi27 Re: Spaghetti z pulpetami 19.05.08, 20:59 Jeden i drugi mistrzami włoskiej kuchni. Pasta ripiena – obejmuje wszystkie faszerowane pierożki z ciasta makaronowego, z czego najsłynniejsze to, oczywiście, ravioli i tortellini. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaaa Re: Spaghetti z pulpetami IP: *.sta.asta-net.com.pl 12.10.10, 20:12 Błagam, tylko nie obtaczanie w mące. Po co te niepotrzebne kalorie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Spaghetti z pulpetami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 09:16 bomba moja rodzinka kocha makaron ten pomysł jest bombowy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Spaghetti z pulpetami IP: *.multimo.gtsenergis.pl 14.07.08, 18:54 bardzo dobre:) tylko troszkę zmieniłam ten przepis nie dałam czerwonego wina i zamiast oliwy używałam oleju, do sosu dodałam oregano i majeranek oraz inne przyprawy. Po poduszeniu cebulki, selera, koperku(dodatkowo) dolałam rozrobionego koncentratu pomidorowego z wodą. Pychota wszystkim smakowało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g.e Re: Spaghetti z pulpetami IP: *.mh-hannover.de 19.01.11, 12:01 Powini Ci zabronic wchodzenia do kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Spaghetti z pulpetami IP: *.pools.arcor-ip.net 21.07.08, 19:15 mozna jeszcze inaczej: pulpety zrobic z surowej bialej kielbasy. Pycha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: timido Spaghetti z pulpetami IP: *.retsat1.com.pl 26.08.10, 09:35 dodałem do pupetów ciemne oliwki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slaweq Spaghetti z pulpetami IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.10, 21:35 pytanko da sie zrobic wiecej i jakos to zapeklowac, czy zrobic weki? nie mam czasu zbyt czesto gotowac ; / Odpowiedz Link Zgłoś