Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      punkt

punkt

(4 wyniki)
    • ...od punktu siedzenia, czy jakos tak. Zastanawia mnie czasem, jak rozne sa rozne aspiracje i oczekiwania i co jest faktycznie wlasciwie. Jednemu to samo bedzie korona, co innemu cierniem. Paralizuje mnie wizja mieszkania samemu w malym mieszkaniu na kredyt albo wynajetym i wykonywania zmudnej slabo platnej pracy.Sa ludzie, ktorzy taki scenariusz przedstawiaja jako swoje osiagniecie, a jeszcze inni jako swoj cel. Zarazem przyznam, ze mierzi mnie wyscic szczurow i systemy wartosci ...
    • Zeby nie bylo, ze taki jestem skrajnie uprzedzony i zaslepiony, podziele sie czyms, co mnie rozbawilo jak malo co od dawna. "Choroba filipinska"- i wszystko jasne:)
    • Czy istnieje zwiazek miedzy Sila Wyzsza lub Bogiem jakkolwiek Go ja pojmuje a moja trzezwoscia! (dedykacja dla Addika)! Zeby mowic o Bogu trzeba sobie najpierw powiedziec; Co znaczy wierzyc? Artykuly wiary nie maja charakteru praw matematycznych czy fizycznych. Ich tresci nie mozna zademonstrowac czy udowodnic. Rzeczywistosc Boga nie bylaby rzeczywistoscia Boga, gdyby byla tak widoczna, uchwytna, lub gdyby dawala sie stwierdzic empirycznie badz wydedukowac metodami matematyczno- ...
    • SZUKAJ PODOBIENSTW ----------------------------- Czasem czujemy sie tak wyjatkowi, ze wydaje sie, iz nikt nie moze nam pomoc ani nas zrozumiec. Czujemy sie inni i osamotnieni. Ale przeciez wszelkie roznice zacieraja sie, gdy z cala moca uswiadamiamy sobie, ze laczy nas wspolna choroba, sposob radzenia sobie z nia i cel, do ktorego razem dazymy: trzezwe, sensowne zycie i stopniowe zblizanie sie do Sily Wyzszej. Przestaniemy czuc sie samotni, gdy dostrzezemy Milosc obecna w naszych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się