Dodaj do ulubionych

Jechać nie jechać do Paryża ?

IP: *.jjs-isp.pl 17.10.08, 12:50
Info dla wahających sie czy jechać. Jechać i to zdecydowanie zabrać
ze sobą pogodę ducha dobry przewodnik (ja zabrałem przewodnik WIEDZA
I ŻYCIE- super)i w drogę oczywiście tylko indywidualnie bez biura
podróży. Parę dni temu wróciliśmy z Paryża wraz z żoną mój angielski
jest bardzo słaby żona trrrochę mówi po angielsku, ale mimo bariery
językowej uważam iż świetnie sobie poradziliśmy.
Bardzo dużo wiedzy na temat Paryża wyczytałem tu na forum czasem
brakowało mi bardziej precyzyjnych informacji które uzyskałem z
innego źródła.
Dla osób z Warszawy jestem w stanie pomóc dorażnie min. spotykając
się lub drogą mailową.
-masz pytanie to wal, jeżeli mój stan wiedzy pozwoli ci odpowiedzieć
na pytanie to napewno to uczynię.
andrew68@o2.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: kotolotek Re: Jechać nie jechać do Paryża ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 17:55
      gdzie i za ile nocowaliście?
      • Gość: aga Re: Jechać nie jechać do Paryża ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 18:52
        Witam . Pytanie nocleg gdzie i za ile. Jakimi liniami
        lecieliscie.Ceny zywnosci czy warto zabrac jakies puszki czy zupki
        w ze soba czy ceny podobne.Wybieramy sie za rok we wrzesniu ale
        przygotowania juz trwaja. Mam klopoty z e-mailem wiadomosci nie
        dochodza dlatego pytam na forum.
      • Gość: andrew Re: Jechać nie jechać do Paryża ? IP: *.pg.com 19.10.08, 15:56
        53 euro za pokój, hotel Etap
        • Gość: anka Jechać koniecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 13:23
          Wróciliśmy z mężem z Paryża w zeszłą sobotę i jesteśmy oczarowani. Zwiedzaliśmy,
          włóczyliśmy się po mieście, robiliśmy sobie pikniki pod wieżą. Trzeciego dnia
          straciliśmy poczucie czasu i musieliśmy sprawdzić w telefonie jaka jest data i
          czy przypadkiem następnego dnia nie musimy już wracać:) Paryż jest cudowny. Jak
          tylko znajdę więcej czasu postaram się podopisywać swoje uwagi w poszczególnych
          wątkach na forum. Mam nadzieję, że będą przydatne, bo ja dzięki forum
          dowiedziałam się bardzo dużo.
          Tak na szybko to co przychodzi mi do głowy:
          - nocowaliśmy w Meridional Hotel, najbliższa stacja metra to La Fourche; hotel
          2*, taki sobie, łazienka rozmiarów mikroskopijnych, osoba z dużą nadwagą miałaby
          spory problem żeby się w niej obrócić, ale było czysto, codziennie zmieniane
          ręczniki, ścielone łóżko, dokładane szampony i mydełka; hotel kosztował nas 74€
          za pokój 2-osobowy ze śniadaniem i te śniadania nadrobiły wszystkie minusy
          - prowiantu nie warto zabierać; my mieliśmy czajnik elektryczny i zupki,
          korzystaliśmy 2 razy i to na siłę; możliwe że to zasługa śniadań, które
          'trzymały' nas dłuuugo:) Ceny w sklepach bardzo przystępne (dla przykładu
          bagietka ok 1€, ser camembert president ok 2€, woda mineralna 1,5l nawet poniżej
          1€, soki w kartonach również około 1€) Do tego jakis owoc, ciasteczka albo
          chipsy + wieża i nic więcej do szczęścia nie potrzeba:)
          - kupiliśmy Paris Visite na metro, droższa od Navigo, ale za tyle jeżdżenia
          warto było, do tego mieliśmy po 2€ zniżki na wejście na Łuk Triumfalny i po 3€
          na rejs po Sekwanie

Jeśli ktoś ma jakieś pytania to chętnie pomogę. Pozdrawiam

• Gość: andrew Re: Jechać koniecznie IP: *.jjs-isp.pl 23.10.08, 11:12
            dzięki za dopisek, takich informacji właśnie brakuje na forum, ja
            jadąc Paryża nie miałem takich informacji czy kupic karnrt czy
            kartę. Zaskoczony jestem ceną jaką zapłaciłaś za rejs po sekwanie.
            Chcieliśmy sobie popływać po Sekwanie , ale koszt jaki nam podano to
            17 euro za osobę.
            pozdro
            • Gość: anka Re: Jechać koniecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 08:05
              Hej, małe sprostowanie, 3€ to nie jest cena rejsu tylko zniżka jaką otrzymaliśmy
              dzięki Paris Visite. Rejs w Bateaux Parisiens kosztuje normalnie 11€ czyli my
              zapłaciliśmy 8€. Więc i tak niedrogo. Możliwe, że 17€ to była cena w innej
              firmie, lub cena z jakimiś 'bajerami', choć nie mam pomysłu jakimi, jedyne o
              jakich słyszałam to lunch lub kolacja, ale wtedy cena jest znacznie wyższa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka