rock

(7 wyników)
  • Brytyjskie Radio Planet ogłosiło wyniki swojego plebiscytu na najlepsze rockowe głosy wszech czasów. Oto lista spiewających dzentelmenów rocka na których głosowali słuchacze radia przez cały grudzien. Wygral lider Led Zeppelinow Robert Plant! a nastepnie: 2. Freddie Mercury 3. Paul Rodgers 4. Ian Gillan 5. Roger Daltrey 6. David Coverdale 7. Axl Rose 8. Bruce Dickinson 9. Mick Jagger 10. Bon Scott 11. David Bowie 12. Jon Bon Jovi 13. Steven Tyler 14. Jon Anderson 15. Bru...
  • Tata zażyczył sobie składankę taką właśnie. Tak szukałam, składałam, 50 utworów mi wyszło. Zakładam słuchawki zatem i się odprężam :) Macie takie swoje "naj" rockowe kawałki? Takie Wasze top 10?
  • Czołem:) Dzis kolejna odsłona festwiwalu rokowego w podpoznańskim Jarocinie. "Organizatorom odrodzonej kilka lat temu imprezy niełatwo było znaleźć nową formułę, która pozwoliłaby Jarocinowi zachować status ważnego rockowego wydarzenia i konkurować z nowoczesnymi festiwalami. Postanowili połączyć historię ze współczesnością, dlatego w tym roku do Jarocina przyjadą muzyczni weterani, modni Brytyjczycy oraz artyści, którzy z rockiem nie maj nic wspólnego. A widzowie mogą liczy...
  • Beyonce prawie pokazała majtki (uch, piękna różowa kreacja i fryzura na spaniela:P - wiem, wiem, zaraz co niektórzy napiszą, że złośliwa jestem:) i opłaciło się bo dostała 5 statuetek. Dali jej nawet zaśpiewać z Prince (miałam o nim lepsze zdanie). Krysia Aquilera musiała zadowolić chyba tylko 1 nagrodą, ale za to miała taki dekolt, że ho, ho:) I jeszcze zalotnie go sobie poprawiała i tłumaczyła, że musi uważać, bo nie chce pokazać więcej niż koleżanka Janet ostatnio - Krysia nie ...
  • www.reidler.cjb.net/nightwalker/fun/swiatlo_zycie/oaza.htm Robię porządki w bukmarkach, i znalazłem to w dziale "zabawne" ZAGRO¯ENIA ZWI¥ZANE ZE S£UCHANIEM Z£EJ MUZYKI Aby otrzymaæ odpowiedŸ na pytanie w jakim stopniu muzyka oddzia³uje na cz³owieka, trzeba dokonaæ podzia³u tego zagadnienia na trzy p³aszczyzny: fizyczn¹, psychiczn¹ i duchow¹: 1.FIZYCZNA Strona rytmiczna ostrej muzy bazuje na tzw. b...
  • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80276,7651010,_Beats_of_Freedom____film_o_muzyce__ktora_dawala_wolnosc.html Czolem :) ja jestem z tamtych lat. Szczegolnie lata wczesne 80 . Piekny wybuch polskiego rocka.
  • "Elvis Presley krol rock&rolla smazy hamburgery na Hawajach!" albo "Elvis mieszka na plantacji bananow w Australii!" he,he takie komiczne opinie co jakis czas trafiaja na czolowki gazet po 30 latach od Jego smierci. I co sie dziwic. Co roku to moguly firm fonograficznych zgarniaja 240 milionow dolarow dzieki sprzedazy plyt zpiosenkami Presleya, a popularnosc jego glosu jest doceniana do tej pory chocby patrzac na listy przebojow na calym swiecie (Little Less Conversation i Rubbe...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się