Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      romanse

romanse

(45 wyników)
    • Jeśli był taki wątek to mnie odeślijcie,ale dawno nie byłam na forum... Jaki romans,którego akcja dzieje się w odległych czasach wciągnął Was na całkowicie Nie czytam romansów,uwielbiam za to książki historyczne,ale na wakacjach można to fajnie połączyć:) Czytałam ,,Wichrowe Wzgórza" tylko...
    • szukam romansu, książki - pamiętam niewiele, w sumie tylko to, że były to czasy około średniowieczne, on porwał kobietę, więził, kazał spać ze sobą nago, aczkolwiek nie "dotknął"jej bez jej zgody...miał jaki przydomek coś z twardością czy jako tak, ludzie kojarzyli to z mieczem, ona jak już mu uległa śmiała się że to o jego męskość chodzi....może ktoś kojarzy?
    • Znam Danielle Steel, Jude Deveraux, jednak autorek angielskich i amerykańskich jest tyle, że trudno mi się zorientować w tym gatunku. Wiem, że są i Polki: Grochola, Kofta.
    • Jacy autorzy piszą w tym stylu? To znaczy, jest do wyjaśnienia jakaś tajemnica, z reguły jakiegoś starego domu, w którym straszy, a w tle jakiś romansik. Wiem, że pisze takie powieści np. Barbara Michaels. Czy ktoś zna coś jeszcze?
    • postanowiłem spróbować przeczytać jakiś romans, żeby nie było, że nie staram się zrozumieć kobiet, ich potrzeb i jak to jest mieć męża chama polećcie mi jakiś romans, ten najlepszy...
    • Czy powinnam się tego wstydzic, że czasami sięgam po te mało skomplikowane, proste w treści i mało ambitne książeczki. Czasami nachodzi mnie ochota na coś zupełnie z innej beczki, sięgam wtedy po Romanse sprzed lat lub Romanse Classic wydawnictwa Polnordica. Czy ktoś jeszcze?
    • Szukam jakiegos dobrego romansu kobiety/dziewczyny ze starszym mezczyzna (nie do przesady:). Najlepiej jakby ksiazka dotyczyla czasow wspolczesnych i nie byla w rodzaju tych glupich romantyczno-komediowych filmow o plytkiej fabule. Macie jaies typy? Pozdrawiam :)
    • Szukam książki, której akcja toczy się "na wodach", w jakims kurorcie, sanatorium, jednym slowem tam, gdzie zycie toczy sie powolonie i jednostajnie. Czas - wiek XIX, ew. początek XX. "Czarodziejska Górę" juz przeczytana, "Szlacheckie gniazdo" też. Podpowiedzcie prosze cos jeszcze w tych klimatach!
    • Romans(15)

Chcę kupić mojej Mamie w prezencie książkę: romans, ale taki "na poziomie", coś w stylu "Kobiety w bieli" albo "Pani Bovary", najlepiej rozgrywający się na tle historycznym. Harlekiny itp. odpadają. Pomocy! Macie jakieś pomysły?
    • Mam ochotę przeczytać jakiś dobry romans, nie za poważny, bo pora wakacyjna i dobrze się czyta książki lekkie i z happy endem. Podpowiedzcie mi coś ciekawego, niewiele do tej pory czytałam z tego gatunku, więc chyba nie będzie trudno (lekkie, ale nie do przesady). A tak najlepiej, żeby akcja rozgrywała się w jakimś przyjemnym zakątku: egzotyczne plaże, ciepłe wieczory itp.... Może jeszcze jakiś wątek sensacyjny. Do tropików się nie wybieram, to chociaż sobie pomarzę...
    • witam !!! podajcie tytuly jakis ciekawych ksiazek o tej tematyce, moga byc jakies romanse komediowe np. z happy endem, ale rowniez i bez, szukam rowniez na podstawie ktorych powstaly tego tyu filmy jak np. list w butelce
    • Jest maj więc mam ochotę przeczytać dobry romans. Czekam na propozycje!
    • Bardzo lubię romanse historyczne, a w szczególności te, których akcja rozgrywa się w czasie I lub II wojny światowej. Wiem, że może to banalna tematyka, ale takie książki lubię i przy nich się odprężam. Przeczytałam książki Danielle Steel "Klejnoty", "Skrzydła" i inne, które szczególnie mnie zainteresowały. Uwielbiam także Elizabeth Adler. Czy możecie mi polecić inne książki innych autorów o tej tematyce? Książka obyczajowa, czy romans, ale w czasach wojny, bo mnie jest t...
    • poszukuję książek poruszających tematykę romansu/związku dojrzałej kobiety z nastolatkiem/młodym mężczyzną. w każdym bądź razie duża różnica wieku i kobieta starsza :-) będę wdzięczna za każdy tytuł
    • Niezbyt często trafiają mi się romanse, ale jesli już, to wolę te bez klasycznego zakończenia na ślubnym kobiercu lub w podobnym stylu. Np. "Co się wydarzyło w Madison County". Nie wspominając o "Wichrowych...", ale to inna półka. Może coś podrzucicie?
    • mam ochotę na naprawdę dobrą książkę o miłości...ale żadnych harleqinów i Daniel Steel...jak macie jakieś propozycje to dajcie znać...:)pozdrawiam
    • Chciałabym prosić Was o polecenie mi ksiazek które można podciągnąć pod kategorię romans rycerski. Mile widziane: średniowieczne realia, rycerze, królowie, wojny, spiski, damy serca, zdrady. Czytałam już Opowieści Okrągłego Stołu, Dzieje Tristana i Izoldy (to z takich "źródeł"). Podoba mi się również literatura fantasy typu Mgły Avalonu, Pieśń Lodu i Ognia. Lubię także Królów przeklętych, Medicusa, Filary ziemi. Bardzo proszę o "polecanki" - zarówno powieści historyczne, fantasy ja...
    • ...wiem, "Hańba" Coetzeego, "Konające zwierzę"Rotha...co jeszcze? Pamiętacie taki wątek w innych powieściach?
    • Od paru lat notuje się w naszym kraju nieustanny spadek liczby urodzeń. Jak myślicie jaka jest przyczyna takiego stanu? Jakie to (z)rodzi konsekwencje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się