romanse

(9 wyników)
  • Ostatnio oglądałam "Kitajskij sierwiz". Umarłam ... cos pięknego. Zaczęłam szperać po necie i znalazłam to wspaniałe wykonanie: www.youtube.com/watch?v=d1RNEC4Fjqc Macie jakieś swoje ulubione rosyjskie romansy? To dawajcie tu :) ps. Natalio, "Kitajski" też - jeśli mogę prosić. Na razie nagrywaj po prostu sukcesywnie, jak "zamknę" listę, to Ci powiem. Bardzo Ci dziękuję.
  • Koncerty romansów i starych piosenek wojennych Julia Ziganszina i Aleksander Ławrentiew (Kazań, Rosja) Wykonawcy to obecnie elita rosyjskiego romansu - laureaci wielu festiwali i konkursów. Jest to naprawdę okazja zobaczyć i posłuchać artystów najwyższej klasy. Nowy program koncertu będzie zawierał interpretacje ludowych pieśni rosyjskich oraz najbardziej znane romanse rosyjskie m.in.Podmoskownyje wieczera, Oczi cziornyje a także co szczególnie polecamy piękne interpretacje ...
  • mam w planach Garbuszkę... to co mam kupić? I czym się różnią romanse od szansonów? Pozdrawiam Dorota
  • Zbieram nagrania, teksty, nuty starych pieśni,romansów rosyjskich, piosenek i pieśni do ok.1960, oraz starych pieśni białoruskich i ukraińskich. 1. Mam nagranie z radia sprzed 30 lat kilku utworów w wykonaniu Olgi Janczeweczki (tak brzmi zapowiedż)).Czy ktoś wie, gdzie można zdobyć jej nagrania? 2. Szukam tekstu "Sierogłazyj korol" Achmatowej (?) 3. Chętnie nawiążę kontakt wymienny. Pozdrawiam
  • Jesli znacie miejsca w necie z takimi piosenkami-podajcie gdzie szukac
  • garik?(5)

Cieszę sie że jesteście. Nie jestem zorientowana co się gra czy czyta w Rosji/ no bo skąd?/ W trójce słyszałam barda /Moskwy czy Petersburga? / - coś tam nagrałam , zgrało mi się . Niezbyt dobrze usłyszałam nazwisko - trochę się wstydzę bo być może powinnam go znać - Garik Suchaczow ? Niestety zatrzymałam się na Okudżawie i Wysockim. Podobał mi się ! Kto wie o kim mówię? No i gdzie dostanę jego płytę. Ktoś pytał o romanse - kocham grupę ,,Słuczajnaja wstriecza " z Larisą Doris - ...
  • podobno w tyn weekend ma się odbywać... macie jakieś wiadomości na ten temat?? pozdrawiam Dorota
  • nie znam tytułu w oryginale, wiem tylko że z Przebojowej nocy w TVP1 ok. rok temu piosenkę śpiewała Marina Łuczenko. znam tylko jeden wers piosenki, nie mam rosyjskiej klawiatury wiec od napiszę tak jak słyszę: tolka raz w chałodnyj zimnyj wiecier mnie tak chocietsa luby. Będę wdzięczna za pomoc.
  • Pamietacie w Kin-Dza-Dza zagubieni na planecie graja kawalek muzyczny. Ostatnio w tv leci reklama Heja i wydaje mi sie, ze leci wlasnie ten kawalek z glupawym "iiii"na koncu frazy muzycznej. Czy mi sie tak tylko wydaje, czy moze zeczywiscie tak to brzmi. Co sadzisz, Metelico? Moze ktos ma zdanie na ten temat?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się