ropa

(10 wyników)
  • Witam u mojej córeczki wyszła w badaniu moczu na posiew ta paskudna bakteria (ropy błękitnej).Zrobie jej jeszcze jedno badanie w innym labolatorium w innym mieście aby mieć sto procent pewności czy to na pewno nie jest pomyłka, bo cały czas mam nadzieje,że to się nie potwierdzi. Mała ogólnie jest zdrowa nie gorączkuje ogólnie nie ma żadnych objawów. Jakiś miesiąc temu skarżyła sie że coś ja tam piecze na dole i dlatego zrobiłam jej to badanie.Miał ktoś z was doczynienia z tą bakterią.Z tego t...
  • Witam Was. Mam mały problem, otóż mąż kupił ostatnio córce spodenki (coś w stylu leginsów z imitacji jeansu) Wszystko było by ok gdyby nie to, że nie mogę ich doprać. Śmierdzą na odległość ropą. Po pierwszym praniu reszta ubrań przesiąkła mi tym zapachem, później prałam i płukałam już chyba we wszystkim co się da osobno. Macie na to jakiś sposób? Czy muszę wyrzucić te spodenki? Szkoda by było bo na prawdę ładne są...
  • mój podopieczny bardzo interesuje się ta tematyka i chciałabym go nauczyc takiego wierszyka....najlepiej rymowanka :D ktoś ma jakiś pomysł ?
  • Witam wczoraj podczas mycia zabkow u mojej 5 letniej coreczki zauwazylam ropke na dziasle (w lipcu miala usunieta piatke bo byla zepsuta o zabki dbamy chodzimy z dzieckiem do stomatologa miala leczene zabki pomimo to ma 2 juz usuniete):((poszlam dzis do pediatry aby obejzala to dziasla skierowala nas do stomatologa ktory stwierdzil ze to najprawdopodobniej mala nadgryzla cos mocno i ze nic sie nie dzieje jednak mi sie nie podoba ta ropa pediatra zapisala antybiotyk ale stomatolo...
  • Mam problem a nie wiem czy jest konieczność zgłoszenia się z tym do lekarza(strach iść do przychodni żeby jakiegoś świństwa nie załapać).Mojemu synkowi (3 latka) tak ponad tydzień temu wbiła się pod kolanem drzazga od razu ją wyciągnęłam pincetą i polałam wodą utlenoną do tej pory jest ślad przemywałam ranę 3 razy rywanolem ale widzę że jest taka czarna smuga tak jakby nie do końca wyciągnięta drzazga i dookoła jest zaczerwieniona czy to coś poważnego proszę odpowiedzcie jeśli m...
  • Proszę o pomoc. Jest weekend i nie wiem czy szukać stomatologa już dzisiaj czy moge poczekać do jutra. Mój 3 letni synek wczoraj płakał i narzekał na ból zęba a dzisiaj już nie narzeka natomiast obudził się z opuchnietym lewym policzkiem. Dziąsło pod bolącym ząbkiem (widoczna dziura) jest b.opuchnięte, pojawiła sie gula -jakby zbierająca się ropa. Mały nie chce nic jeść, nawet pić. Byliśmy raz u stomatologa, tak przy okazji wizyty ze starszym dzieckiem - na fotel usiadł ale buzi...
  • Mój syn ma już 4 lata, wiosną (co roku) zwykle dopadał go jakiś katar, w tym roku od jakiegoś tygodnia przyplątała się jakaś żółta wydzielina w wewnętrznych kącikach oczu i katar. Robione miał testy na alergię, nic nie wyszło. Czy ta wydzielina w kącikach oczu świadczyć może o uczuleniu?
  • Witam, synek ma półtora roku i od poniedziałku ma zaczerwienione jedno oko (rano jakby ciut mniej), popękane są naczynka tuż przy wewnętrznym kąciku, na rzęsach dolnych i w kąciku widać trochę zaschniętej ropy. Co mogę mu wkraplać? Od wczoraj przemywam rumiankiem, ale efekty marne.
  • Witam!! Moja córunia ma jednego ząbka z próchnicą.Zauważyłam go w zeszłym tygodniu.Dziurka nie jest duża.Wczoraj przyszła do Mnie i powiedziała,że na ząbku zrobił się jej bąbelek.Popatrzyłam do buzi i rzeczywiście coś się jej zrobiło na dziąsełku(taka kuleczka).Nie wiem co to może być.Dzwoniłam do dentysty i dowiedziałam się tyle,że narazie nie ma wolnego terminu.Możemy przyjść za dwa tygodnie.Chyba że ząbek zacznie boleć to wtedy wejść do gabinetu bez kolejki.Ząbek jak narazie...
  • chcą uzbierać 80mln$.... prezentacja nowego modlu AIRBUSA kosztowała ponad 100mln...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się