ropa

(8 wyników)
  • Chcę kupić Toyotę Avensis z lat 2000 - 2002.Ale chciałbym jeszcze się dowiedzieć jakie są wady i zalety obu silników.Zwłaszcza jak się zachowuje ropniak w zimową porę. Fajnie by było, gdyby ktoś z Was opisał na tym modelu samochodu. Serdeczne Dzięki za wszelkie informację Pozdrowionka.
  • Zatankowałem ropę przed trasą i na autostradzie auto zaczeło zwalniać.Na luzie nie osiąga max.obrotów,dymi.Wymieniłem filtr paliwa -nie pomogło.Poradżcie co z tym zrobić .Zaznaczam że wcześniej było OK.
  • Mam zamiar sprawić sobie jakiegoś 2-3 letniego "kombika" klasy średniej, który ma być dość komfortowy, w miarę szybki i przy tym względnie oszczędny. Kwestia pojemnosci jest raczej przesądzona tzn. min. 1.8 - 2.0 l ale co do typu silnika mam problem: kupić "ropola" czy pozostać wierny benzyniakom i zamontować instalację LPG.Wiem, ze są większe problemy na świecie niż ten ale jeśli ktoś z Was chciałby podzielić się ze mna swoja opinią będe wdzięczny.
  • Kobita zalała mi diesla benzyną. Samochód to Corolla 1.4 D4D. Bak był w zasadzie pusty (rezerwa), nalała do pełna benzyny. Oczywiście wsiadła i pojechała, przejechała myślę że maksymalnie 10km. Później silnik zaczął działać "dziwnie" i sobie uświadomiła w czym rzecz. Po telefonie do mnie oczywiście auto już nie jeździło, zaholowane do ASO Toyoty. Wypompowali benzynę, wymienili filtr paliwa. Jeździ i niby wszystko ok, ale jestem jakiś niespokojny, mam jakieś obawy czy to wszystko co m...
  • Mam dylemat czy kupić auto z mocnym silnikiem Vr6 ponad 200 koni,wiadomo że na paliwie nie ma szans jezdzić.Kiedyś miałem samochód na gaz ale zadowolenie było umiarkowanie.Czym lepsza instalacja wiadomo koszt około3000 tys.ale co sądzicie o takim pomysle.W zakupie taki samochód jest tańszy a i wyposażenie lepsze a z drugiej strony wydam kasę na gaz to dołożę na zakup na TDI.
  • Spodziewając się z góry zakwalifikowania do kategorii głupiutkich kobietek, bardzo proszę o radę w następującej kwestii: auto, którym jeżdżę na codzień (na benzynę) jest obecnie w naprawie i jeżdżę teraz dieslem (dość wyeksploatowanym i raczej starszego typu). Dziś tankując go odruchowo wlałam ponad 10 l benzyny (eurosuper 95). Auto przyjęło ją z godnością, tylko po paru kilometrach zaczęło głośniej i bardziej "trzęsąco" pracować. Co najgorsze - już przed wlaniem beznzyny kiepsko ...
  • Co to za oleje? słyszałem że są z wysokoparafinowej ropy, co powoduje, że olej mineralny ma klasę porównywalną do syntetycznego innych firm. Ciekawi mnie opinia ekspetra o tej firmie. Warto go wlać do samochodu często jeżdżącego po mieście (start - stop)?
  • Helo, mam następujący podejrzewam ze standardowy problem (tyle ze jezdze dieslem pierwsza zime wiec dla mnie nieznany). Jakiś 2 tyg temu, jeszce przed super mrozami pojechalem do roboty, zostawilem samochodzik (Reno Megane 1.9 TDi, 98) na ok 10 godzin na polu i po wyjsciu (jakies -12C) pojechalem z powrotem do domu. W drodze powrotnej samochodzik zaczal sie krztusic kichac i puszczac dymy a rozwijana predkosc oscylowala miedzy 30-40km/h obroty max 1500. NIe wiedzialem co to, raz b...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się