Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      ropa

ropa

(71 wyników)
    • A ile bedzie kosztowac ropa tloczona rurociagem, wozona tankowcami, znow rurociagem na duza odleglosc..?
    • A na Czerskiej bez zmian. Podstarzałe dziesiejsze cyngle, nadal będą tłukły głupawe teksty przeciw IPN i w obronie jenerała. Nowe pokolenie cyngli, będzie wieszało kłamliwe psy na prezydencie Ziobrze. Do tego standartowe oskarzanie Polaków o antyblablabla i antypalestyńska propaganda.
    • Amerykańskie lotniskowce płyną już bronić demokracji w brazylii.... --------------- Wole coś zjeść i tyle
    • wiadomo o co chodzi. Iran nie chce poddać się amerykańskiej dominacji. Dlaczego nie naciska się na kontrolę izraelskich programów atomowych ?
    • Znowu rewelacja sprzed kilku dni. Człowieka zwolnili już przecież chyba tydzień temu i kiedy były pokazywane migawki z jego powitania przez syna Kaddafiego, rosyjska tiwi (ta od napaści na Polskę słynnym filmem) poinformowała o dilu angielsko-libijskim, na którym Angole zarobią ho, ho, ho, albo i więcej. Dostali bowiem nie tylko kontrakty na wydobytą już ropę i gaz, ale na poszukiwania nowych złóż. Zakończenie komentarza brzmiało mniej więcej tak: jakby to cynicznie nie brzmiało, śmi...
    • no to poglebienie recesji w USA murowane. Przeciez kryzys zaczal sie wlasnie po tym jak ropa doszla do tych 147 usd.
    • przepraszam ale to sa brednie... i to po raz kolejny drukowane przez moja Gazete... jaka Rada Bezpieczenstwa ONZ ma w tej sprawie zajac stanowisko? Ta, w ktorej stalymi czlonkami sa Chinska Republika (za przeproszeniem) Ludowa i Rosja putina ? No Rada juz na pewno pedzi zajac stanowisko bo to przeciez dranstwo tak strzelac do ludzi (co innego jakby ich do Laogai wsadzic albo jakby niezalezny sedzia na Gulag skazal) ... po co w ogole takie brednie drukowac? Ja rozumiem - wolnosc slowa to wol...
    • Jesli beda wyplacone jakiekolwiek odszkodowania, to trafa one natychmiast na konta politykow - jak zwykle. Poszkodowani dostana po kilka dolarow i to wszystko. Zanieczyszczen nikt nie bedzie usuwal, bo fundusze na ten cel trafia od razu na konta w szwajcarskich bankach - jak zwykle.
    • A ja przewiduję że będzie po 62,45$.
    • Ocho. "Liberał" Donaldinio cichcem podniósł kolejny podatek, tym razem od biopaliw. Czy nasz dyżurny czerwony liberał znowu wyjdzie i powie "że przecież rząd nie ma wpływu na rynki światowe"? Nieważne. coby nie powiedział lemingi wszystko łynknom.
    • I tak się tworzy kolejną bańkę spekulacyjną - niestety kosztem społeczeństwa.
    • troche nie ladnie ale w sumie to ropa wazniejsza rodziny zmarlych zapewne sie wsciekly no ale ich samopoczucie mniej sie dla mnie liczy niz cena paliwa :-)
    • Blagam nie drukujcie tego misia Friedmana, tem gosciu zawsze sie myli z swoich infantylnych przepowiedniach (poczytajcie jego wypociny sprzed wojny w Iraku) a prace w mediach ma tylko dlatego ze w USA kazdy kto popiera bezkrytycznie korporacyjna 'demokracje' i 'wolny handel' zrobi wspaniala kariere.
    • Wszystko przez "clean energy", tak zwany okres przejściowy ciągnie się już kilka lat. Tylko wrzucenie (pełnej) dokumentacji w internet bez nagłośnienia sprawy może przyspieszyć ten proces.
    • "Rura jest. Pytanie tylko, w która stronę płynie ropa...". No, to chyba oczywiste, że od ujścia do źródła..POD PRAD - to wg. polskich polityków oczywiste i nornmalne.. Czyli z ziemi polskiej do Rosji. Albo inaczej- odbędzie się zawracanie kijem Wisły..
    • Panie Bosacki, w jakiej Ameryce pan mieszka? Jakie gazety pan czyta? Coś mi się wydaje, że głównie gazetki Polonii amerykańskiej, które tradycyjnie są na prawo od Busha, jeśli to w ogóle jest możliwe. Ja rozumiem,że nie ma pan niezależnych źródeł informacji, ale może by tak poczytać coś poza tymi gazetkami i Wall Street Journal? Albo najlepiej może by pan po prostu wyjrzał z tego polskiego grajdoła i rozejrzał się dookoła? Bo na razie to niewiele się można z pana artykułów dowied...
    • Wszyscy,he he, udają durniów.Przecież wcale nie chodzi o kradzież ropy bo ustrój matuszki opiera się właśnie na giga kradzieży,chodzi o knucie przeciw władzy a za to się siedzi od dechy do dechy nie mając gwarancji że się wyjdzie żywym
    • Nie ma to jak naleśnik po amerykańsku!
    • za tak ogromne defraudacje siedzi sie dlugo, rowniez w USA. Ja wykorzystalbym energie Chodorkowskiego do robienia interesow, bo w wiezieniu sie marnuje i nikomu to nie sluzy.Rozumiem,ze GW podejmuje temat, bo to jeden ze swoich.
    • Sam winien. czemu nie uciekł z rodziną do Izraela.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się