ropa

(12 wyniki)
  • nie obcinalam a mam rope:(( bollii:((
  • Wczoraj zauważyłam, że tuż przy wewnętrznym kąciku oka zrobiła mi się krostka. Jest nieco boląca, wypukła, widać, że zbiera się ropa. I teraz pytanie - co z tym zrobić? Czym mogę to posmarować jeśli pryszcz jest w takim miejscu? Boję się, że z dnia na dzień ropa będzie zbierała się coraz bardziej i pryszcz będzie się robił coraz większy :/ Ratunku...
  • Hej 3 dni temu tuż nad górną wargą wyskoczył mi pryszcz. Zrobił się wielki, bolący i z tego co zauważyłam dzisiaj - wypełnił się ropą. Strasznie boli i nie jestem w stanie niczym tego zatuszować. Kładłam Torentiol, a na noc maść siarkową. Co polecacie? W poniedziałek mam bardzo ważne spotkanie i muszę się tego jakoś pozbyć...Ratujcie.
  • Wiem, że to pochodne ropy naftowej, ale właściwie dlaczego one są takie szkodliwe? I skoro są szkodliwe, to czemu producenci je dodają do kosmetyków? po co są w kosmetykach?
  • Dziewczyny poradźcie co robić. Jakiś czas temu wycinałam sórki i zrobił mi się bolesny zastrzał przy małym palcu. Palec jest opuchnięty i czuję pulsującą w nim ropę. Palec smaruje grubo maścią ichtiolową i moczę w gorącej wodzie z szarym mydłem. Na razie żadnego efektu nie widać, a tej ropy jakby coraz wiecej. Czy znacie może jeszcze jakiś sposób, bo ból coraz większy?
  • Wczoraj przekluwalam..dzisiaj zdejmuje opatrunek a tam krew! Czy to normalne?? A moze to jakas ropa czy co :((( co robic :(((((
  • Zrobił mi się pryszcz :( ale to nie jest taki typowy pryszcz. Tylko wyglada to mniej wiecej tak: wielkie, czerwone, z białą ropą i nie da się wycisnąć. Co mam z tym zrobić???? Macie jakieś sposoby na takie coś? Dzieki za pomoc.
  • Tydzień temu przekulam uszy - u kosmetyczki, pistolet, kolczyki ze stali chirurgicznej. Pani kosmetyczka zapewniala mnie ze "nic nie ma sie prawa paprac" i sprzedala jeszcz taki plyn do pielegnacji (ze niby lepszy niz spirytus sal) Przez caly tydzien uszy pobolewaly ale myslalam ze tak ma byc - goja sie , trudno... łapy czyste, przemywam grzecznie plynem ktory dostalam Ale wczoraj 1 ucho spuchlo tak ze w ostatniej chwili wyciagnelam z (juz bardzo duzym trudem!)kolczyk . Oczywisci...
  • Sluchajcie, od jakiegos czasu czulam, ze na policzkach zaczyna mi cos "rosnac", jakies krosty. Owszem, urosly male, po jakichs doraznych srodkach zniknely /pozostawiajac po sobie czerwone plamy.../ Ostatnio jednak w tych samych miejscach, na wysokosci kosci policzkowych usadowily sie nowe, ale znaaacznie wieksze, wrecz ogromne, bolace podczas dotkniecia krosty. Niewiele myslac wycislenam jedna /z truuudem/ no i wyplynela rzadka ciecz - troche ropy, troche krwi. Wiem, opis obrzyd...
  • Hmm, takimi mi się jawią dwaj, u których był mój mężczyzna. Kiedyś, jakieś dwa miesiące temu (przeszło)w Poznaniu coś z wodą "nawaliło",i-po kąpieli w takiej wodzie wyskoczyło na plecach mojemu chłopakowi coś strasznego. Tzn- mnóstwo wyprysków..i to takich czyrakowatych, czerwonych rozlanych plamek, niektóre chyab wypełnione ropą i krwią. Nawet blizny sie mu zrobiły, mimo iż nic z tym nie robił. Co mu powiedzieli lekarze?. cóz-zarówno wizyta u państwowego , jak i pozniej wizyta u ...
  • Moja dziewięcioletnia siostra w kwietniu miała przekłuwane uszy. Cały czas jej się babrały, ciągle płukała wodą utlenioną i kilka razy dziennie kręciła kolczykami w uszach, żeby nie "zrosły się z ropą"... Pewnego dnia zdjęła kolczyki i dziurki niby zarosły. Już się nic nie babrze, wyglądają ładnie, ale siostra mówi, że jeszcze można w środku wyczuć coś jakby strupek. Z zewnątrz nic nie ma, dziurki są widoczne, ale kolczyk tak do końca nie przechodzi. Czy można spróbować dalej wiercić w miarę ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się