Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      ropa

ropa

(9 wyników)
    • w tej chwili cena barylki oscyluje w okolicach $65. Byc moze w przyszlym tygodniu spadnie do 63 usd. OPEC zapowiedzial, ze jesli do konca roku cena na gieldachc amerykanskich spadnie ponizej 60 to zmniejszy wydobycie. W takim wypadku mozliwy jest dalszy spadek cen ropy w zwiazku z wydobyciem przez kraje nienalezace do OPEC. Przy tym scenariuszu w przyszlym roku cena barylki moze osiagnac nawet 45 dolarow ;) Jednakze niewiadomo, jak przelozy sie to na cene paliwa w polsce. Po pierwsze na...
    • wszystko w filmie Syriana - polecam. graja m.in. Dzordz z ostrego dyzuru oraz Matt Damon
    • Zdjęcia i artykuły dedykuję wszystkim miłośnikom masowej motoryzacji, tym chcą się zakredytować na samochód oraz tym, którzy twierdzą, że "muszą jeździć!". forum.oilpeak.pl/post-10835.html#10835 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80586,5297112,Hiszpania__chaos_w_supermarketach_i_na_stacjach_benzynowych.html wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80586,5297112.html?i=0 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80586,5304406,Hiszpania_paralizowana_strajkami__Dochodzi_do_zamieszek.html wi...
    • Tyle podobno wynosi laczny koszt wojen w Iraku i Afganistanie. Za te pieniadze mozna bylo zlikwidowac glod w calej Afryce, odnowic wszystkie drogi i mosty w USA itp. A tak poszlo na demolowanie innych krajow i mordowanie zwykle niewinnych ludzi. A Wy na Kaczynskich narzekacie...
    • Polecam bardzo wartościowy artykuł w Rzeczpospolitej. Wartościowy dlatego, że w pigułce opisuje status quo, nadciągające zmiany oraz naszą cywilizacyjną bezmyślność, krótkowzroczność i zachłanność. www.rp.pl/artykul/2,171241_Koniec_ery_beztroskiej_konsumpcji.html
    • O paliwie(16)

Jako, ze Tigra to tzw. "drugie auto" w domu, jezdze nia wylacznie rekreacyjnie. Regularnie tankowana jest zafira, ale nikt nie zwraca uwagi na cene paliwa, bo to auto w leasingu i mamy plastik to placenia. Kiedy mi przyszlo ostatnio zatankowac tigre, zdumialam sie mocno. Cena benzyny w tym zabim kraiku siega nieba! Za 1 litr benzyny bezolowiowej E95 placic trzeba prawie 1,7 Euro! Diesel kosztuje wiecej niz do niedawna cena cena etyliny czyli okolo 1,4 Euro. Ludzie, toz to juz przes...
    • Po co komu samochod, ktory jezdzi na dizlu i na benzynie, jezeli w UK ropa jest drozsza od benzyny? Co to za wynalazek w ogole? Niech mnie kto oswieci... :-) A po za tym Wasz Wujek Mat z podrozy donosi ze: - pogoda ladna - karetkami w szkocji jezdza prawie zawsze kobiety - private hire cabs to dupki, bo sie zamawia taksowke i nie przyjezdzaja. z drugiej strony taksowki brytyjskie marki London Taxi sa znacznie drozsze... - zamowilem sobie samolot powrotny i bede w Pradze 27 IX - ...
    • Dzisiaj słuchałem w radio wiadomości, w których mówiono o spodziewanych, drastycznych podwyżkach paliwa.Typ z ministerstwa oznajmił, że podwyżki muszą być,bo........zaczyna się sezon urlopowy a zmotoryzowani w tym okresie więcej jeżdżą!? Qrwa! Ja się teraz pytam, czy my żyjemy w normalnym państwie? Wszędzie zaczyna się sezon urlopowy.Czy w związku z tym w innych (normalnych) krajach też podnoszą ceny paliw? I czy drastycznie. Za komuny paliwo było drogie dlatego, że.....nie było go...
    • szok!(6)

1 go stycznia porazila mnie informacja cenowa na "slupku" na jednej ze stacji benzynowych (lotos) Pb 95- 3,33 ON- 3,33 !!! koniec swiata. a wogole to wsiewo chroszewo z nowam godam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się