ropa

(9 wyników)
  • U mojego synka zauwazylam zaczerwieniony punkcik na lewym przedramieniu w ktorym pod skorka mysle ze zagniezdzila sie ropka czy ktos wie czym moge to posmarowac i czy to jest grozne?Czy moze powinnam sie skontaktowac z lekarzem? Pozdrawiam
  • Witam! Dziewczyny ja to sie mam z tymi zębami jak nie bolą to teraz nad górną dwójką wyskoczyła mi taka gólka z ropą (tak przepuszczam). Pewnie piję za mało mleka a Dzidziuś teraz ciągnie najwięcej wapnia - 37tc- do wzmacniania swoich kości. Znacie może jakieś domowe sposoby, żeby sie tego świństwa pozbyć? To mnie nie boli tylko przeszkadza trochę no i martwię się czy aby Córci nie zaszkodzi, no i żeby się jakaś poważna infekcja z tego nie zrobiła. Do dentysty sie wybiorę ale nie...
  • Cześć Dziewczyny! Chciałam się zapytać, czy któraś z was doświadczyła wątpliwej przyjemności zakażenia po cc?Mnie niestety to spotkało-rodziłam 9 tygodni temu.Po wyjściu ze szpitala okazało się ,że rana strasznie opuchła ,bolało gorzej niż tuż po zabiegu,w końcu zaczęła się lać ropa-dosłownie lać-nie sączyć-scenariusz powtórzył się już trzykrotnie, ale tylko za pierwszym razem dostałam antybiotyk (Amoksiklav-na 7 dni)Za każdym kolejnym razem- nawet po 4 tygodniach od skończenia antybio...
  • 2 tygodnie temu mialam Cesarskie ciecie. Wszystko bylo ok ale jakos przedwczoraj na samym koniuszku rany i na srodku w krociotkim odcinku (jakies 0,7 cm) zaczerwienila sie i lekko saczy sie jakby ropa. Wczoraj otworzyla mi sie rana w tych miejscach ale tylko odrobine i plytko (nie do wnetrza brzucha). W tym miejscu na srodku po operacji mialam taki maly saczek do odprowadzania plynow z rany przez 2 dni, wiec podejrzewam,ze to przez to, ale dlaczego zatem mam tez tak na koncu rany?...
  • Witam, Mam problem, 21/01/11 miałam cesarskie cięcie, wszystko odbyło się bez powikłań, w chwili wypisu ze szpitala rana goiła się prawidłowo, ale od niedzieli zaczęła sączyć mi się ropa z prawej strony szwu. Szwy oczywiście miałam zdejmowane 28/01, więc wrosnąć nie zdążyły, w szpitalu już 3 razy to widzieli, najpierw kazali przykładać rywanolem i obserwować, dzisiaj założyli mi sączek, ale nad tą wydzieliną i tak ciężko zapanować, dostałam dzisiaj również antybiotyki Zinnat 500mg, które ma...
  • Pisze bo moze ktoras z Was miala podobne przyjemnosci w ciazy-nigdy nie mialam problemu z zebami-co pol roku kontrola i od czasu do czasu plombka.no ale teraz to masakra doslownie-ledwie miesiac temu bylam u dentyski i kolejna wizyta mnie czeka.juz w 4 zebach mam plomby odkad jestem w ciazy.na dodatek jakies 4 tyg temu osemce zachcialo sie wylazic i przez 5 dni doslownie plakalam z bolu bo przy okazji pol szczeki mi spuchlo.wszelkie napary z szalwi i inne wynalazki przerobilam i n...
  • witam, czy wiadomo wam mamuski cos na temat hirurgiicznego usuniecia zeba madrosci w trakcie ciazy? czy gdzies ktos slyszal o takich przypadkach? Do dentysty ide dopiero za 2 tygodnie (taki termin) ....a zabek szaleje ( boli, czesciowo wybity zas reszta zanuzona w dziasle, podchodzi ropa)
  • Dziewczyny mam wielki problem. Jestem w 6 tygodniu ciąży. około miesiąca temu spuchłam od zęba, przyjmowałam antybiotyk. Kiedy opuchlizna całkowicie zeszła miałam go wyrwać ale okazało się ze jestem w ciązy i dentystka kazala skonsultować się najpierw z ginekologiem. Ide na wizyte w piątek. Od dwóch dni koło tego zęba (a dodam ze mnie nie boli) zrobiło mi się malutkie wybrzuszenie. Nacisnełam to dziś i wyleciała ropa. Słyszałam ze to niebezpieczne w ciąży i się zamartwiam teraz....
  • Kochane eMamy, Dwa tyg. temu urodziłam mojego Michałka.Poród był bardzo ciężki.W efekcie miałam pękniętą pochwę bustronnie,krwiak i duże nacięcie krocza.Minęły dwa tyg. a ja w dalszym ciągujestem do niczego.Rana się goi fatalnie .Na domiar złego wczoraj moja ginekolog po badaniu stwerdziła ,że W pochwie pojawiła się ropa ,na szyciu krocza też .Karmię małego ,więc zostałam w domu ,ale grożą mi antybiotyki.Boję się komplikacji,a także wpływu antybiotyków na karmienie.Pewnie nie mnie jednej taki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się