ropa

(7 wyników)
  • Nasz synek przechodzi 9 raz zapalenie ucha w swoim 14-miesięcznym życiu. 8 razy dostawał Amoxicilin, prośby o skierowanie były ignorowane. Przedwczoraj mały dostał antybiotyk -Erythromycin-, którego nie zaakceptował-rozwolnienie na maxa i wysoka temperatura. Dzwoniłam do GP-ta mi mówi-odstawić i dawać tylko p. bólowe. OK. Po południu zauważyłam u małego wyciek z ucha... dzwoniłam do siostry(pielęgniarki) a ona, że mam jechać na pogotowie. Pojechaliśmy, posiedzieliśmy 1,5 godz cz...
  • Siedze juz od tygodnia w domu bo choraz jestem odkad wrocilam z wakacji, caly czas na paracetamolu bo tylko tyle lekarz zalecil. Codziennie rano budze sie czujac gorzej :( Gardlo mi siada.I teraz robilam sobioe przeglad uzebienia przed lustrem. Zauwazylam osad na zębie dosc spory zwazywzszy na to,ze ja o zeby dbam bardzo to sie zdziwilam wiec nitke dentystyczna zlapalam i szczoteczke i staram sie uwolnic od niego delikatnie.Przycisnelam mocniej dziąslo i wtdy ni stad i ni z owad wyleciala rop...
  • Angina(4)

Od dwóch tygodni chodzę podziębiona, z katarem i lekko zatkanymi uszami. Od wczoraj boli mnie gardło i całkowicie zatkało mi uszy. Rano obudziłam się z migdałkiem wielkosci orzecha włoskiego, na dodatek wygląda tak , jakby ciekła z niego ropa. No, może ciekła to za dużo powiedizane, ale w komorach zalega mi trochę ropa. Ucho mam całkiem zatkane. Jest sobota, do lekarza się nie dostanę, musiałabym jechać do szpitala i czekać parę godzin na to, by lekarz powiedział że to pewnie ...
  • witam, corka ma 11,5 miesiaca, dzisiaj zauwazylam ze leci jej ropa z obu oczek, od dluzszego czasu (wlasciwie od stycznia) ma katar i akszel od czasu do czasu, w roznych postaciach, osluchana przez lekarza, ktory stweirdzil ze to "normalne", poza tym nie ma zadnych specjalnych dolegliwosci, w zeszlm tyg robila zielone kupki, ale to juz minelo, zaparzylam dzisiaj rumianek i przecieralam te oczka, mala darla sie przy tym w nieboglosy, czy powinnam sie zglosic do lekarza po jakies ...
  • Szczepienie bylo ok 2 mies temu, od kilku tyg blizna czerwieniala i zaogniala sie Dzis zaczela sie jatrzyc, na bluzeczce sa slady po krwi i ropie. Brzydko to wyglada, cos z tym robic?
  • Witam, Maluchowi od soboty wydzielalo sie troche ropy z oczu (ale malo), ale dzis rano oczy mu spuchly, jest wiecej wydzieliny, odeslano go ze zlobka do domu. Lekarz dal krople i antybiotyk, maz zapomnial zapytac jak czyscic oczy - przemywac przegotowana woda? Pewnie Maluch czuje dyskomfort, ale czy go to boli? Podawac Calpol? (tak sugerowala lekarka) Czy wiecie ile to moze potrwac? Dzieki
  • Wczoraj się zaczęło mała wstała z bardzo spuchniętymi oczkami i ropa wręcz z nich wypływała,kupiłam krople w aptece ale stan oczu raczej sie pogorszył zaczęły strasznie małą boleć i w ogóle nie mogła ich otworzyć. Poszłam do lekarza który na szczęście przyjął nas od razu i przepisał mi Fucithalmic od wczoraj użyłam go 3 razy i niby jest lepiej oczka nie bolą mała normalnie widzi,ropa nie leci ale martwi mnie że jedno oczko jest mocno przekrwione w rogówce i pod dolna powieką to wygląda...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się