-
Witam,
czy ktoś z Was mógłby napisać, czy osoba, [b]która nie jeździ[/b] będzie miała co robić te 4-5h na dole w Falcade? Chodzi o kawiarnie, sklepy itd. Patrząc na Google Maps kiepsko to wygląda...
A jak jest w San Pellegrino?
Poprzednio byliśmy w Livignio, tam infrastruktura "alternetywna" jest niesamowicie rozbudowana...
Z góry dziękuję,
F
-
Witajcie, wybieramy się tam pod koniec stycznia. Czy możecie coś opowiedzieć o tym regionie.
-
Jak w temacie. Macie doświadczenia i ew sugestie co do miejsc
noclegowych ?
-
chcialem sie dowiedziec, czy istnieje polaczenie miedzy Alpe Lusia a
obszarem wokol przeleczy San Pellegrino?
Inaczej: czy wystarczy zaczac z Ronchi i zrobic calosc? Czy tez
trzeba jechac osobno autem na przelecz San Pellgrino?
Patrze na mape papierowa i ellektroniczna i nie mam pewnosci...
-
Znajomi ciągną mnie do San Martino di Castrozza
Co o nim możecie powiedzieć.
-
Czy ktoś jechał przez te przełęcze zimą ? Dokładnie interesuje mnie trasa z Tasch (Zermatt) przez Simplonpass - Locarno - San Bernandino do Chur i dalej Bregenz. W teorii chyba cała ta trasa powinna być otwarta (oczywiście w razie opadów / złych warunków bym się tam nie pchał tylko jechał "normalnie" przez Berno). Wiem, że pod Simplon można przejechać pociągiem, ale czy dalej nie natknę się na jakieś nieprzejezdne miejsca ? Czy do Locarno można jechać przez SS337, czy lepiej naokoło wdłuż Lag...
-
co wybrac na wyjazd w styczniu na narty . Doradzcie prosze Falcade czy San
Martino - a moze Predazzo?a moze cos innego- Prosze o rade
-
Myślę, że San Pellegrino i Tre Valli można do nich zaliczyć.
Pewnie Alessa była by innego zdania, ale nieobecnie głosu nie mają ;)
Odwiedziłem to miejsce kolejny raz po 5 latach i właściwie poza jedna kanapą, która zastąpiła wysłużony orczyk, nic się nie zmieniło. Nie zmienia to jednak mojej ogólnej pozytywnej oceny regionu. Nie ma tam może ostrych ścianek, ale czerwone z Col Margharita do dolnej stacji dużej gondoli jest całkiem niezła. Dobrze jeździ się także na długiej czarno - czerwonej...
-
Przed chwila sie skonczylo,Panie dawaly z siebie wszystko,trasa dosc
szybka ,widac mocno zmrozona,max jechano 93km/h.
1 miejsce zajela nasza Ania Pärson.
-
Dzis w niektorych miejscach w Dolomitach bylo minus 20 stopni. Malo nie stalem sie figura lodowa na Marmoladzie :)) Cos slyszalem w wiadomosciach lokalnych o mozliwosci pobicia rekordu niskiej temperatury tej zimy w San Martino di Castroza - 45 stopni!! Praktycznie w 2 dni temperatura zmienila sie o okolo 30 stopni! Co toto sie dzieje Panie, czy to normalne? Sam juz nie wiem czy lepiej bylo te 10 stopni na plusie, czy -20 :))
-
Jak w temacie. Gdzie bardziej opłaca sie ulokawać biorąc pod uwagę dostęp do tras, do Selli, widoki i ceny ?