sarajewo

(21 wyników)
  • Witam! Planuje we wrześniu wyjazd autem do Czarnogóry. W związku z tym będę bardzo wdzięczny za namiary na polecane przez Was noclegi w kwaterach prywatnych lub pensjonatach w Sarajewie, nad Boką Kotorską i w Zabljaku. Hvala :)
  • Cześć, jechaliście może E 73 z Budapesztu do Sarajewa (bądź odwrotnie?). w przewodniku Pascala wyczytałem, że w Bośni przy granicy z Chorwacją droga jest tragiczna, dla czołgów a nie osobówek. Prawda to czy nie? Grey
  • Witam, Jade w tym roku do Chorwacji, ale mam zamiar zobaczyć też część BiH. I stąd pytanie: jak wyglądają dziś Mostar i Sarajewo, czy warto pojechać, zobaczyć, czy jest bezpiecznie i jakie są mniej więcej ceny. Jak najlepiej sie tam dostac z Chorwacji? Typ wyjazdu: plecak, namiot i szukanie ciekawych miejsc i ludzi, dyskoteki nieważne. jeżeli ktokolwiek mogłby sie podzielić wiedzą o BiH, z góry dziękuję ma_ku
  • Czy moze mi ktoś podpowie czy w Bosni mozna płacić euro czy trzeba wymieniać na lokalną walutę?
  • Planuję przejaz do Dubrownika przez Budapeszt, Osijek, Sarajewo, Mostar. Czy ktoś zna tą drogę - zwłaszcza jej odcinek wiodący przez tereny Bośni? Czy jest bezpieczna? Jak wygląda sprawa noclegu w okolicach Sarajewa? Pozdrawiam
  • Czy może ktoś polecić coś niedrogiego (ale dla rodziny, a nie dla plecakowca)? Może być kilka(naście) kilometrów za miastem, będziemy samochodem.
  • Witajcie! W drugiej połowie wrzesnia wybieramy się z męzem do Chorwacji. Zaplanowana przez nas trasa wiedzie przez Bośnię i Hercegowinę. Mam w związku z tym pytanie - czy ktoś z Was przejeżdżał może przez ten kraj? Jakie są Wasze wrażenia? Polecacie czy odradzacie? No i najważniejsze - jak jest z bezpieczeństwem? Czy zwiedzanie Sarajewa nie wydaje się Wam zbyt ryzykowne? (miny!)A co z noclegami? I jak jest z dojazdem do Medjogorie? Dodam, że planujemy wybrać się własnym samocho...
  • zlotowka jest warta co najwyzej 2 korony.I wybijcie sobie z glowy inne rzeczy!
  • może ostatnie upały utrudniają mi szukanie w sieci, ale wydaje mi się, że nikt ostatnio nie jeździ do południowej Dalmacji przez BIH, rozumiem, że autostrada pod Ploce, brak zielonej karty, a nawet paszportu ułatwia wybór, ale gdzie podziali się miłośnicy bałkańskich widoków lub/i ekstremalnych przeżyć związanych z jazdą przez "dziki kraj" (do tego muzułmański)? wg niepewnego źródła -
  • Jaką trasę do Dubrownika przez BiH proponujecie jako najlepszą? Przejazd przez Budapeszt. Ma być w miarę szybko i bezpiecznie ale i efektownie. Droga przez Wiedeń itd odpada bo już tam jeździliśmy i czas na coś innego.
  • Czy ktoś wie jak najlepiej dojechać do czarnogóry z warszawy? A także, czy ktoś jechał ostatnio przez osijek i sarajewo na niksic? Słyszałam cośo problemach z drogą w Bośni przed granicą z Czarnogórą, na drodze z sarajewa do nikisica.
  • mam zamiar wybrac się, w ciemno do czarnogóry, przez budapeszt- zagrzeb, z mapy wynika, że to milion kilometrów, przydałby się niedrogi nocleg, gdzieś w połowie drogi, jeżeli ktos korzystał, prosze o namiary,
  • Słuchajcie, mam pomysł, żeby w drodze do Dubrownika obejrzeć sobie Sarajewo. Jeśli byliście w Bośni, to podzielcie się proszę doświadczeniami!!! Jaką walutą się posługiwać? gdzie w Sarajewie się zatrzymać? prywatna kwatera czy pole namiotowe? jakie są ceny? Jakie są drogi - autostrady płatne? no i czy jest bezpiecznie? Chorwaci dbają o bezpieczeństwo turystów, w Bośni nadal SFOR.. Pomóżcie proszę :)
  • Wybieramy sie z chłopakiem na małe Balkan trip przez Chorwację i Czarnogóre. Według Google Maps jesli chcemy dojechac do Dubrovnika, trasa prowadzi nas przez wyspę a nie drogą przez krótki odcinek Bośni i Hercegowiny. Czy ta droga jest wogole przejezda? Jechał nią ktoś? Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek informacje! Pozdrawiam wszystkich wybierających się w tym samym kierunku:)
  • Czy ktoś w tym roku jechał tą trasą? Jak z wizami w Bosni? Bedę wdzięczna za informacje.
  • Witam, Mieszkam kolo Barwinka wiec wybieram sie przez Barwinek-Koszyce-Wegry- w okolice Dubrownika. Zamierzam sie wybrac przez Bosnie i tu moje pytanie ktora trasa lepsza: Mohacs(H)-Osijek-Modrica-Sarajewo-Mostar czy Barcs(H)-Bonja Luka-Mostar? Moge jechac spokojnie nie bedzie mi sie spieszyc tylko chodzi mi o trudnosc obu tych gorskich tras. Mam Vectre 1,7TD 80KM i wiec to nie jest jakas rakieta i dlatego chcialbym uniknac jakis 20km podjazdow na 2 biegu i zagotowania si...
  • Jaka jest trasa przez Slowacje, Wegry, Bosnie i do Chorwacji (konkretnie do Dubrownika)? Zastanawiam sie czy jechac tedy bo krotsza droga, czy 'tradycyjnie' przez Austrie i nowa autostrada?
  • Witam, Szukam info na temat przejazdu przez Bośnie i H przez góry (np. Mostar - Sarajewo). Czekam na Wasze podpowiedzi. Misia
  • Mam zamiar jechać latem do Chorwacji przez Bośnie, co Wy na to, uważacie że to jest dobry pomysł? Zawsze bym sobie skrócił troszkę drogę.
  • Rozpatruję możliwość dojazdu samochodem do południowej Chorwacji przez BiH. Do znających tę trasę mam kilka pytań: 1. Ile czasu zajmuje (w przybliżeniu) przejazd przez BiH (droga z Brosanskiego Brodu przez Sarajewo, choć nie wykluczm innego wariantu)do Dalmacji (okolice Półwyspu Peljesac)? 2. Czy są w BiH problemy z zatankowaniem benzyny (bezołowiowa 95), jakie stacje polecacie i jaką walutą za paliwo płacić? Czy można kartą? 3. Jakie są Wasze odczucia dotyczące bezpieczeństawa pod...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się