Forum Regionalne Mazowieckie Pruszków
ZMIEŃ
      schroniska

schroniska

(10 wyników)
    • Rusza zbiórka darów na rzecz schroniska dla zwierząt w Milanówku. W naszą akcję już włączyło się kilka placówek oświatowych (kolejne na pewno będą się jeszcze włączały:) ). Dary można przynosić także do sklepu z art. dla zwierząt przy ulicy Komorowskiej. W większości szkół i przedszkoli zbiórka trwa do końca miesiąca, w niektórych oraz w sklepie na Komorowskiej trochę dłużej. Zbieramy: puszki dla psów i kotów nietłukące miski czyste i niezniszczone koce. Z góry dziękujemy za ...
    • Właśnie obejrzałem program "uwaga" o 19:50 w TVN. W związku z tym co się dzieje w schronisku dla zwierząt w Kielcach, w piątek zamierzam złożyć do Prezydenta Jana Starzyńskiego interpelację w sprawie przeprowadzenia kontroli w schronisku dla zwierząt, do którego trafiają zwierzaki z naszej gminy. W sprawie zabijania zwierząt i ich traktowania jak przedmioty interweniowałem ponad rok temu, kiedy rada miasta podejmowała uchwałę w sprawie regulowania rozmnażania się zwierzaków, a raczej ich...
    • Zwaracam się z prośbą do wszystkich którzy kochają zwierzaki. Schronisko w Żyrardowie potrzebuje ludzi którzy adoptowali by zwierza, podarowali kasę lub jakieś fanty które można sprzedać na allegro, wyszukiwali np. w internecie chętnych do adoptowania zwierzaka lub na miejscu opiekowali się futrzakami. Schronisko ma nieoficjalną stronkę prowadzoną przez wolontariuszy www.zyrardow.schronisko.net informacje na temat zwierząt które można adoptować są również na żyrardo...
    • Ostatnio zanlazłam na stronie Gazety WPR artykuł, który strasznie mnie poruszył www.gazetawpr.pl/BoxInfoPositions/109/1/all/Koszmar-W-Schronisku.html Przecież to jest niemoralne, żeby zwierzęta w schroniskach były tak traktowane.
    • Niedaleko cmentarza w Komorowie błąkają się dwa psiaki -mały kudłaty rudzielec i jego kumpel średniej wielkości czarny. Tego czarnego ktoś mniej więcej miesiąc temu wyrzucił z samochodu. Pieski ewidentnie potrzebują miłości i domu, a że zdarza się, że obszczekują np. rowerzystów jeden z mieszkańców, pod którego bramą najczęściej można je spotkać podobno dzwonił po tzw. hycla. Psiaki wychowywały się najprawdopodobniej w domu z dziećmi, bo chętnie się dają głaskać i przytulać przez...
    • Witam, Szukamy domu dla 9 miesięcznego psiaka, rasa mieszana. Zdrowy, średniej wielkości. Od małego przebywał z dziećmi. Jeden ze szczeniaków naszej suczki, która również jest mieszańcem. Bardzo pilnie szukamy dla niego domu, ponieważ w najbliższym czasie ma trafić do schroniska. Jeżeli ktoś ma możliwość przygarnięcia psiaka- do domu, na działkę itp prosimy o odpowiedź
    • Wczoraj po południu ( niedziela,28.03) uciekła z posesji moja suka owczarka niemieckiego. Jest krótkowłosa,bardzo szczupła, nosi czerwoną parcianą obrożę, na wewnętrznej stronie obroży jest numer telefonu. Adresówka odpadła, znalazłam ją przy płocie. Suka ma cieczkę. Bardzo proszę wszystkich, którzy mogli ją widzieć o kontakt pod numerem 608 444 290.
    • Może komuś zginął? Bardzo przyjazny i spokojny. Musi biegać juz od jakiegos czasu, bo był głodny i wychudzony. Nakarmiłam, ale do domu psiaka wziąć nie mogłam:( Widziałam go w okolicy czołgu (przy Banku Millenium). Wygląda tak: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bb30f99efcaa6cac.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/af2201974a8f6af9.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e4d99c275b63f6ce.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f8d2f99d58b78904.html Popytajcie znajomych/babcie/ciocie moze komuś zg...
    • Witam!Zamierzam powiększyć rodzinę o psa ( własciwie suczkę):) Mam doświadczenie ze sznaucerami olbrzymami i jamnikami. Przekochane psy, które przeniosły się już do Psiego Raju. Tak czy inaczej- niepowtarzalne. Chciałabym spróbować z innymi rasami. Pomyślałam, że najlepsze info uzyskam od Was:)- "posiadaczy" czworonogów. Zaznaczam, że pies bedzie mieszkał w bloku, w otoczeniu dzieci. Dziękuję za wszelką informację:)
    • Miałam nadzieję, że ktoś je przygarnął ale niestety wczoraj znów je widziałam. Trzy maluchy. Jeden szaro-bury, jeden czarny jak smoła, jeden taki ni to szary, ni to czarny. ja ich nie mogę przygarnąć bo by mnie dzieci z domu wygoniły razem z tymi kotami ale jakby się ktoś chętny znalazł to postarałabym się je jakoś złapać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się