-
Chcemy mieć psa, rozważamy to od roku. Mieliśmy kupić psa z hodowli, jednak ceny są porażające. I teraz mam do wyboru - albo w ogóle rezygnujemy z psa, albo bierzemy ze schroniska. No i tego się obawiam - taki pies to jedna wielka niewiadoma, a my mamy pięcioletniego syna. Nie wiem, jak szukać, gdzie szukać, czy szukać - mamy z doświadczeniem, pomóżcie. Mieszkam pod Warszawą.
-
Planujemy pieska. Mieliśmy kupić z hodowli, jednak coraz bardziej myślę o adopcji, ale mam pewne obawy. Czy pies wzięty ze schroniska, po przejściach, nie będzie agresywny, zależy mi zwlaszcza na bezpieczeństwie mojego pięciolatka, potrafi być nieco męczący (czytaj: upierdliwy) O szczeniaki trudno, przeglądałam strony różnych warszawskich schronisk, mało jest szczeniąt do adopcji. Poradźcie, może jednak kupić psa?
-
bylam dzis w schronisku dla zwierzat, przy okazji zawiezienia kota do weta, schronisko ma dzialajaca obok lecznice weterynaryjna oferujaca uslugi dla zwierzakow z zewnatrz , znaczna czesc dochodow idzie na schronisko
Widzialam koty, dziesiatki kotow, ktore wyciagaja lapki przez kratki, ocieraja glowki o te kraty aby tylko ktos zwrocil na nie uwage, poglaskal. Glaskane az podskakuja przy kazdym pociagnieciu reki po futerku
Bylismy u psow, nie przesadze gdy powiem ze 80% psow to wszelkie krz...
-
My mamie mojej koleżanki rok temu zdechła ukochany pies. Miał 17 lat. Postanowiła więc wziąć drugiego ze schroniska. Chciałam pomóc dając namiar na wolontariuszy, że o psie było coś wiadomo, żeby spełniał wymagania nowych właścicieli. Nie chciały. Pojechały do schroniska i wzięły tego, który im się najbardziej spodobał. Minął rok. I mama koleżanki chce psa oddać, bo on jest po przejściach, boi się własnego cienia i załatwia się w domu...
Osobiście też nie zniosłabym psa sikającego mi w miesz...
-
Pytam tutaj bo jeszcze nie teraz i nie wiem które schronisko ;)
Czy mam szansę "zaadoptować" małą kotkę ze schroniska? W jakim wieku zwierzęta są oddawane do adopcji? Mam w domu yorkę-13 lat- głucha i kotkę dachową - 5 lat. Nie chcę kota, chcę kotkę. Nie chcę zaburzać struktury stada. Kotka musi być młoda. Zależałoby mi na 6m-góra 12m.
Czy fakt, że mam ogród i kot będzie do tego ogrodu wychodził może być przeszkodą? Mieszkam w miejscu gdzie z 3 stron otaczają mnie duże zabudowane działki, s...
-
Chciałabym córce na święta dać pieska. Córka ma 5lat potrafi się zachować do psa( mamy w rodzinie) nie dokucza pieską, lubi się z nimi bawić. Mieliśmy z mężem kupić szczeniaczka beagla. Ale ostatnio spotkałam koleżankę, która rok temu wzięła szczeniaczka ze schroniska i namawia nas, żeby wziąć psa ze schroniska. Myśleliśmy również o szczeniaku. Pojechaliśmy jest tak dużo słodkich malutkich i biednych psiaczków. Ale mi najbardziej spodobał się 2 letni piesek. Rozmawiałam z opiekunami ze schron...
-
weszłam ja sobie na stronę schroniska i bardzo szybko odechciało mi się shi-tzu.
nagle zapragnęłam kundelka. w jednym na fotce się zakochałam bez pamięci i ciągle wchodzę go pooglądać.
tylko jest problem - pies ma 8 lat.
jego właścicielka umarła i pies został sam. podobno to typowy kanapowiec i najbardziej na świecie lubi być głaskany - ideał, jak dla mnie ;)
niestety mąż mnie uświadomił, że tak stary pies to przede wszystkim ogromne problemy z jego zdrowiem, operacje, nowotwory, zapal...
-
Zawsze w moim rodzinnym domu były psy. Za każdym razem ze schroniska, teraz
mając własną rodzinę (2+2) od dawna pragnę przygarnąć psiaka, ale
wstrzymywałam się póki żyliśmy w mieszkaniu. Od roku mamy dom i miejsca pod
dostatkiem, a moja 2ga większa połówka, nie zgadza się na zwierzaka-jeżeli już
to za 5-6 lat i tylko rasowy owczarek!
Próbowała perswadować, tłumaczyć, tupać nogą ;) 'bo ja chce' nic nie uzyskałam
;( czasem nawet używał argumentu, że to z troski o mnie bo pies to jak tr...
-
Niedawno był mój post,w którym prosiłam o rade dotyczącą rasy
psa.Rasy nie wybrałam ale dowiedziałam się,że jeśli rasowy to
jalepiej z rodowodem i ze spacjalistycznej hodowli.Nie stać mnie na
psa za 2000 więc uzgodnilismy,że damy dom psu ze schroniska.
Dziś pojechalismy i przeżyłam szok!Wiedziałam jak jest w schronisku
ale kiedy to zobaczyłam na własne oczy...
Ciasne boksy,niedobór jedzenia,setki psich ocząt spoglądających
ufnie zza krat.Nie dałam rady,wyszliśmy bez psa.Pprostu ...
-
ma któraś może? w jakim wieku pies był no i jakie opinie
-
Ja znowu o psie, ale nie mam się kogo poradzić w tej kwestii.
Wybrałam sobie pieska ze schroniska. Jest to mieszaniec, niestety dość
sporego wzrostu. Piesek jest w strasznym stanie psychicznym, znika w oczach,
nie je, nie pije, ciągle leży, nie reaguje już nawet na ludzi.
Bardzo chciałabym go przygarnąć, ale tak bardzo się boje, że on już taki
pozostanie. Że ja go pokocham, a on będzie ciągle taki apatyczny. Poza tym
mam małe dziecko. Skąd mogę wiedzieć, że nie będzie groźny w stosu...
-
Jak takie psy adaptują sie do nowych warunków?
Od smierci psa mineło ponad 2 lata i chcielibysmy jakiemus psiakowi
dac dom. Macie doswiadczenia w tej materii?
-
No właśnie wpadł mi taki pomysł do głowy. Już miałam psa wychodziłam z nim i
nikt nie płakał. Ale teraz się trochę pozmieniało. Otóż powiem tak. Mam w domu
2 latka który uwielbia psy. Mam w domu kota który psy olewa. Dom ma 35m2 i
niedaleko mam działkę. Pomińmy kwestię działki. Myślałam żeby przygarnąć z
obsranej klatki o wymiarach 2m na 2m małego pieska niewiele większego od
jamnika. Jakiegoś starego pieska który nie ma szans na adopcję, większe
pomieszczenie niż te 4m2 bez spacerów 3x...
-
-
ktoś może tutaj ma psa i mógłby mi pomóc. Chciałabym zabrać psa ze schroniska, zapewnić dom. Nie może jednak to być szczeniak. Nie potrafię oszacować tak mniej więcej ile wyniesie mnie utrzymanie takiego psa. Chodzi o koszt miesięczny. Czy psy żywią się tylko suchą karmą, witaminy itp. No i jak to jest ze szczepieniami i czy weterynarz i w jakich sytuacjach. I jeszcze jak to wygląda po odebraniu go ze schroniska mam iść od razu na wizytę do weterynarza? Bo tak bym wolała ale nie wiem czy to...
-
Ktoś na teren, gdzie mam garaże, podrzucił sunię. Kilka dni temu. Najpierw myslałam, że to czyjś pies, ale rozmawiałam z innymi, i nikt nic nie wie, nikt nie widział jej nigdy tutaj. Suczka spała pod daszkiem, na gołej ziemi. Dzisiaj wpuściłam ją do siebie do garazu, dałam jedzenie i wodę. Wiem, że dostawała jedzenie od innych przez te kilka dni, i co do tego pewnośc mam, bo miała miski. Ale nie w tym rzecz. Nie wiem, co z sunią zrobić. Przygranąc nie przygarnę, bo sama mam suczę na stanie. T...
-
Gdzie najlepiej ich szukać? Bo się zdecydowaliśmy na zwierza, ale chcemy odciążyć chociaż lekko schronisko/dom tymczasowy.
Raczej szczeniak, bo Młody się musi oswajać ze zwierzem małym na razie.
-
Sasiadka ma od ponad roku suczke, ktora (jak twierdzi) przyjela na chwile na przechowanie od kolezanki ale kolezanka pieska juz nie chciala i ta suczka zostala u sasiadki.
Sasiadce to nie pasuje (pytala, czy nie chcemy psa) - pieska do domu nie wpuszcza, nie wiem czy go karmi bo pies biega gdzie chce i gdzieniegdzie widac jakies torby smieciowe rozszarpane.
Calymi dniami wloczy sie po okolicy z innymi psami (nie wiem czyimi).
Aktualnie suczka ma ruje i okoliczne psy co chwile na nia wska...
-
Mieszkam na obrzeżach miasta od 4 lat. Blisko duży park i las i...całkiem sporo bezpańskich psów. Muszę przyznać, ze jestem strachałą i boję się takich zwierząt, małych czy dużych. Na szczęście większość z nich już znam i się do nich przyzwyczaiłam, nie są agresywne, latają po okolicy. Ostatnio dołączył nowy, dosyć duży. Jak się pierwszy raz z nim spotkałam sam na sam wieczorem na ulicy to oczywiście, jak to ja, stracha miałam. Ale mnie obwąchał i poszedł. Teraz widuje go regularnie. Czy wy c...
-
Witam Was,
potrzebuję porady co zrobić z dorosłymi psami, które całe swoje zycie były pod opieką taty. Pochodzę z małej miejscowości, jak większość wyszłam za mąż i wyfrunęłam daleko od domu. Moja starsza siostra została aby opiekowac się chorym tatą, niestety tata zmarł i zostawił psy, którymi opiekuje się teraz moja siostra, która nie pracuje, na dzien dzisiejszy nie moze znaleźć pracy, ja z pracą moge jej pomóc ale musiałaby wyjechac i tu własnie jest problem, znajomi i rodzina mówią ze t...